Valentijnsdag met kinderen vieren? Met deze 7 tips wordt het onvergetelijk!

door Claire
Valentijnsdag met kinderen vieren

Valentijnsdag staat weer voor de deur! Een dag waarop we de liefde vieren en onze dierbaren laten weten hoeveel ze voor ons betekenen. En wie zegt dat Valentijnsdag alleen voor volwassenen is? Ook met kinderen kun je deze dag op een speciale manier vieren. In dit artikel geven we je inspiratie en tips om Valentijnsdag met kinderen onvergetelijk te maken voor het hele gezin!

Liefdevolle knutselwerkjes

Wist je dat de liefdestaal voor kinderen spelen is? Ik las het laatst in een artikel en kan het helemaal plaatsen! Een geweldige manier om Valentijnsdag met kinderen te vieren, is wat mij betreft dan ook  door lekker samen creatief bezig te zijn.

Knutselen is niet alleen leuk, maar ook een mooie manier om je liefde aan elkaar vorm te geven en uit te drukken. Maak samen lieve kaarten met hartjes, glitter en alles wat jullie mooi vinden. Schrijf er samen iets liefs in, een mooi compliment of een gedichtje. En geef het vervolgens aan elkaar.

Je kunt dit natuurlijk voorafgaand doen en op Valentijnsdag echt aan elkaar geven of op de Valentijnsdag met kinderen zelf.

Bak samen lekkernijen

Eten verbindt mensen en wat is er nu leuker dan samen iets lekkers maken? Bakken en koken met de kinderen kan ontzettend gezellig zijn én het levert heerlijke resultaten op. Kies bijvoorbeeld voor het maken van hartvormige pannenkoeken als verrassing tijdens het ontbijt of bak zelfgemaakte chocoladetruffels als traktatie na het avondeten. Laat je kinderen helpen bij het mengen, versieren en natuurlijk ook proeven. Een activiteit waar iedereen van zal genieten!

bakken op Valentijnsdag met kinderen

Speel liefdevolle spelletjes

Een dag als Valentijnsdag is de perfecte gelegenheid om gezellig samen te spelen. Organiseer een ‘schatzoektocht’ waarbij je kinderen op zoek moeten naar kleine cadeautjes of lieve briefjes met complimentjes in het huis of in de tuin. Speel het spel ‘Wie ben ik?’ maar dan met namen van bekende koppels, zodat je kinderen kunnen raden wie ze zijn. Of organiseer een dansfeestje in de woonkamer op romantische muziek. Gegarandeerd plezier voor jong en oud!

Kijk samen een leuke film

Niets zo gezellig als met het hele gezin onderuit zakken op de bank voor een leuke filmavond. Kies een romantische animatiefilm uit die geschikt is voor alle leeftijden en maak er een knusse avond van met popcorn, dekentjes en veel gelach. Een ideale manier om even tot rust te komen en te genieten van elkaars gezelschap.

Maak tijd voor elkaar

Hoewel Valentijnsdag vaak draait om romantiek tussen volwassenen, is het ook belangrijk om deze dag aan te grijpen als een moment om quality time door te brengen met je kinderen. Leg je telefoon weg, laat de afleiding achterwege en focus je volledig op je gezin. Luister naar hun verhalen, speel samen spelletjes, knuffel en geniet van elkaars aanwezigheid. De mooiste herinneringen worden immers gemaakt door simpelweg tijd met elkaar door te brengen.

Een memorabel cadeautje

Naast alle liefde is het ook ontzettend leuk om tijdens Valentijnsdag met kinderen een cadeautje aan elkaar te geven. En hoe mooi is het als ze deze altijd kunnen bewaren?  Zo heeft Kaya Sieraden ontzettend mooie kindersieraden die je ook kunt personaliseren met bijvoorbeeld een naam, geboortesteen, geboortebloem of een vingerafdruk. En zijn er zelfs speciale moeder dochter sieraden waarmee je bijvoorbeeld jullie band kunt vieren.

Geef liefde aan anderen

Valentijnsdag is niet alleen een dag om je eigen geliefden te laten weten hoeveel je van ze houdt, maar ook een dag om liefde te delen met anderen. Moedig je kinderen aan om iets liefs te doen voor hun vriendjes of klasgenootjes. Dit kan bijvoorbeeld door het maken van kleine valentijnskaartjes of het uitdelen van zelfgebakken koekjes. Leer hen de waarde van liefdadigheid door samen iets goeds te doen voor mensen die het nodig hebben, zoals het doneren van speelgoed of het schrijven van brieven naar ouderen in verzorgingstehuizen.

Valentijnsdag met kinderen vieren? Wij kunnen het aan iedereen aanraden!

Valentijnsdag vieren met kinderen hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Het draait vooral om de tijd en aandacht die je besteedt aan elkaar. Maak er een dag vol liefde en plezier van en creëer mooie herinneringen waar jullie nog lang over zullen praten!


Hoe vier jij Valentijnsdag met kinderen? Ik ben super benieuwd! Deel het gerust hieronder in een reactie. Ook als je nog meer tips hebt; deze zijn altijd welkom 😀 !


samenwerken met op avontuur met kids

You may also like

9 Reacties

Linda schrijft 't op 31 januari 2024 - 4:34 pm

Met elkaar koken vind ik altijd zo gezellig, vooral als je lekkere dingen gaat maken.

Reageren
Eat Live Travel 1 februari 2024 - 1:46 pm

Wat een super leuke ideeen om Valentijnsdag met je kinderen te vieren. Soms is samenzijn en aandacht aan elkaar besteden al genoeg.

Reageren
Elisabeth 1 februari 2024 - 1:58 pm

Wat een leuke tips. Zo wordt valentijndag nog leuker en liever.

Reageren
Krystle 1 februari 2024 - 2:38 pm

Wij gaan meestal iets knutselen voor Valentijnsdag verder doen we niks bijzonders, maar dit zijn super leuke ideeën!

Reageren
Tessa 1 februari 2024 - 3:54 pm

Wat een leuke tips hoe je op een simpele/laagdrempelige manier Valentijnsdag met kinderen kunt vieren. Ik doe er zelf niets aan

Reageren
Jouvence 1 februari 2024 - 6:35 pm

Leuke tips geef je! Wij doen hier thuis niks met Valentijnsdag, te commercieel 😉

Reageren
Gabrielle 1 februari 2024 - 7:00 pm

Mijn moeder gaf ons al kinderen altijd een kleinigheidje, doet mij nog steeds goed als ik eraan denk. Je hebt goede tips.

Reageren
Wanda 4 februari 2024 - 5:58 pm

In mijn kindertijd deden we hier nog helemaal niks aan, maar nu leeft het inderdaad wel. Zelf heb ik er niks mee omdat het in mijn ogen vooral een commercieel belang is.

Reageren
Jennifer Delano 7 februari 2024 - 5:19 pm

Ik vierde het nooit als kind. Maar wat lekkernijen in mooie kleurtjes maken klinkt als een prima optie!

Reageren

Laat een reactie achter