Zwemmen als een echte zeemeermin met ZeemeerminnenFeest (review)

door Angela van de Rijt
Zwemmen als een echte zeemeermin met ZeemeerminnenFeest review

Wie wil er nu niet zwemmen als een echte zeemeermin? We lieten deze droom uitkomen voor de dochter van Angela. Zij ontving van ZeemeerminnenFeest namelijk een zeemeerminstaart met monovin en bikini! Benieuwd of Emma het een aanrader vindt? Angela deelt het met ons in dit blog artikel!

Het sprookje van de zeemeermin

 “Haar huid was zo blank en zo teer als een rozenblaadje, haar ogen zo blauw als het diepste meer, maar ze had geen voeten, net zomin als de anderen: haar lichaam eindigde in een vissenstaart.”

Waar de kleine zeemeermin uit het sprookje van Hans Christian Andersen droomde van benen om zo samen te kunnen zijn met haar prins, willen veel kinderen dolgraag de wondere waterwereld ontdekken als een zeemeermin of zeemeerman.

Ik ben een fervent scuba duiker dus ik begrijp de aantrekkingskracht. Toen we de kans kregen om een zeemeerminnenstaart van ZeemeerminnenFeest te testen waren zowel mijn dochter als ik enthousiast.

Wat zit er in de doos van de ZeemeerminnenFeest?

Een zeemeerminstaart van ZeemeerminnenFeest bestaat uit een monovin met daaroverheen een hoes van stof. De monovin is als zwemvliezen, maar dan aan elkaar. Als een echte vis dus. Zwemmen met een monovin is erg efficiënt en zodra je het onder de knie hebt voelt het natuurlijk en vrij.

De staart is een hoes van stof die over de monovin wordt opgetrokken tot aan de middel. Het is erg rekbaar waardoor de hoes goed blijft zitten en comfortabel is. De staart komt in allerlei kleurtjes. Van zoet roze tot stoer zwart/wit als een orka, voor ieder kind een passende staart dus. De stof is natuurlijk kwetsbaar, en niet gemaakt om op te lopen (dat zie je een zeemeermin toch ook niet doen?). Maar de hoes van ZeemeerminnenFeest is kwalitatief gemaakt met op de kwetsbare punten extra versteviging. Zo zitten er zogenaamde tailtips aan de punten, die beschadigingen door contact met bijvoorbeeld de ruwe zwembadbodem voorkomt. Ik twijfel er niet aan dat deze hoes meerdere kindjes mee gaat.

De monovin die wij testten is voor maat 30-37 dus geen probleem voor groeiende voetjes. De staart is maat 6, broekmaat 122-128, en valt bij mijn dochter van 6 jaar vrij hoog op de taille. Ik verwacht dat ze deze nog zeker een jaar past. Daarna zijn de staarten apart bij te bestellen in een maatje groter.

Verder wordt er ook een roze zwembrilletje bij geleverd en optioneel een bijpassend bikinitopje. We kregen ook een kettinkje met een zeemeerminhangertje, deze heeft mijn dochtertje nog niet afgedaan.

Zwemmen met een zeemeerminnenstaart

Zondagochtend, Emma zit op de kant van het zwembad. Het is druk en de krijsende kinderstemmetjes galmen als in een echokamer. Ze worstelt om haar voeten in de vin te krijgen. Het gaat een stuk beter zodra ze haar voeten en de vin even nat maakt. Daarna hijsen we samen de zeemeerminstaart op tot aan haar middel. Emma twijfelt geen moment en plonst het water in.

Ik ben benieuwd hoe het zal gaan. Emma is hard aan het oefenen voor haar A-diploma, en zwemmen met een staart vereist toch weer een andere techniek dan de schoolslag of borstcrawl. Mijn zorg blijkt onnodig, na een minuutje wennen heeft Emma het zeemeerminnnen onder de knie en schiet ze door het water (gewoon met zwembandjes natuurlijk). “Kijk daar, een zeemeermin!”, hoor ik kindjes roepen. Het ziet er inderdaad fantastisch uit.

Emma komt even uitpuffen aan de kant, met een grote glimlach vertelt ze hoe gaaf het is om een zeemeermin te zijn. “Gaan we volgende week weer zwemmen?”, vraagt ze aan mij.

Zwemmen als een echte zeemeermin met ZeemeerminnenFeest review

De zeemeerminstaart is een succes waarvan de mogelijkheden zullen meegroeien met Emma’s zwemvaardigheid. Het motiveert Emma ook om extra haar best te doen op zwemles.

Conclusie

Ik kan de zeemeerminnenstaart aanraden voor alle kindjes die ervan dromen om zeemeermin of zeemeerman te zijn! Het rollenspel is erg leuk (ook voor een zeemeermin feestje!), maar Emma vond het ook gewoon heel fijn om zo door het water te glijden.

Het is best een prijzig speeltje, maar je betaalt voor kwaliteit en de staart zal jaren meegaan. Het is een superleuk cadeau voor een zwemdiploma, of om een kindje te motiveren tijdens het leren zwemmen. Een aanrader dus!


Is zwemmen als een zeemeermin ook iets voor jouw kindje(s)? Wij zijn super benieuwd! Deel het gerust in een reactie onder dit blog artikel.

You may also like

7 Reacties

Linda schrijft 't op 30 januari 2024 - 1:33 pm

Wat moet dat een droom geweest zijn, elk meisje wil toch een keer een zeemeermin zijn.

Reageren
Jouvence 1 februari 2024 - 6:30 pm

Wat ontzettend gaaf dat dit tegenwoordig kan, dit had ik vroeger als klein meisje zo tof gevonden!

Reageren
Lodi 2 februari 2024 - 8:42 am

Wat onwijs gaaf, ik kan me helemaal voorstellen dat kinderen dit zo leuk vinden ( en volwassenen volgens mij ook)

Reageren
Sandra 2 februari 2024 - 9:53 am

Hoe geweldig! Ik denk dat elk klein meisje een zeemeermin wil zijn!

Reageren
Irene 2 februari 2024 - 4:48 pm

Prachtig dit! Wil je wel geloven dat ik ooit een heel zeemeerminnenjurk voor mijn dochter heb gemaakt. Zag er prachtig uit, ze kon er alleen amper in lopen.

Reageren
Tessa 3 februari 2024 - 3:37 pm

Wat leuk dat ze er zo blij mee is. Dit bestaat ook voor volwassenen. Een collega van mij heeft dit met haar vrijgezelle feest gedaan

Reageren
CadeauvoorKinderen.nl 12 februari 2024 - 9:58 am

Wat een mooi verhaal! Het lijkt me echt een unieke ervaring om als een echte zeemeermin te zwemmen. Lijkt me ook erg leuk voor mijn eigen dochter. Wat ook een leuke tip is om gekleurde duikringen te kopen en een spel maken waarbij ze competitief zoveel mogelijk (of met punten) deze moeten opduiken. Bedankt voor het delen van dit bijzondere verhaal!

Reageren

Laat een reactie achter