5x de leukste Japanse bordspellen voor het hele gezin!

door Claire
Japanse bordspellen

Niets is zo leuk in de winter als samen met het hele gezin aan tafel zitten en een bordspel spelen. En wist je dat er ook onwijs leuke en mooie Japanse bordspellen zijn voor het hele gezin? In dit blog artikel deel ik mijn 5 favoriete met je inclusief speeluitleg. Benieuwd of er ook iets voor jullie tussen zit?

Wat Japanse bordspellen zo leuk maakt

Of het nu gaat om het verkennen van een betoverd bos, het bouwen van een keizerrijk of het verzorgen van schattige dieren, er is altijd wel een spel dat aansluit bij de interesses van jou en je kinderen. En dat vind ik ook zo ontzettend leuk aan Japanse bordspellen; er is altijd voor iedereen wat wils!

Ook het Japanse vakmanschap en oog voor detail, zie je terug in de Japanse bordspellen. Zo zijn de spellen gemaakt van hoogwaardige materialen en hebben prachtige illustraties. Super duurzaam dus (zelfs bij intensief gebruik door enthousiaste kinderen)!

Enthousiast geworden? Dit zijn mijn 5 favoriete Japanse bordspellen!

Sushi Go!

Als je dol bent op sushi, dan is Sushi Go! het perfecte spel voor jou. Dit kaartspel draait helemaal om het verzamelen van verschillende soorten sushi om punten te verdienen. Elke ronde krijg je een hand met kaarten waaruit je er één moet kiezen om door te geven aan de volgende speler. Het doel is om combinaties van dezelfde soort sushi te maken om zo veel mogelijk punten te scoren. Met leuke illustraties en eenvoudige regels is Sushi Go! een geweldig spel voor het hele gezin.

Tokaido

Stap in de schoenen van een reiziger in het oude Japan met Tokaido. In dit prachtig geïllustreerde bordspel volg je de beroemde Tokaido-weg, waarbij elke stap op de weg nieuwe avonturen en ontmoetingen met zich meebrengt. Je bezoekt tempels, ontmoet andere reizigers en verzamelt souvenirs. Het doel is om zoveel mogelijk punten te verdienen door verschillende ervaringen op te doen tijdens je reis. Met zijn kalme en ontspannende sfeer is Tokaido een geweldige keuze voor ouders die willen genieten van een rustig en mooi spel.

King of Tokyo

Ben je meer in de stemming voor iets competitiefs en chaotisch? Dan is King of Tokyo het spel voor jou! In dit spel neem je de rol aan van een gigantisch monster dat probeert de stad Tokyo te veroveren. Je gooit met dobbelstenen om aanvallen uit te voeren, punten te scoren en krachtige upgrades te krijgen. Maar pas op, want andere monsters zullen er alles aan doen om jou van de troon te stoten! King of Tokyo is snel, spannend en brengt veel gelach met zich mee.

Hanabi

Hanabi is een uniek coöperatief kaartspel waarbij communicatie essentieel is. In dit spel speel je samen met andere spelers om een spectaculair vuurwerkshow te maken. Het twistende element hierbij is dat elke speler zijn eigen hand kaarten achterstevoeren vasthoudt, dus je kunt alleen hints geven over welke kaarten andere spelers hebben. Het doel is om het vuurwerk perfect af te stemmen door strategisch kaarten uit te spelen in de juiste volgorde. Hanabi vereist teamwork en concentratie, waardoor het ideaal is voor ouders die graag samen met hun kinderen willen spelen.

Takenoko

Als je van schattige panda’s houdt, dan is Takenoko het perfecte spel voor jou. In dit bordspel ben je verantwoordelijk voor het verzorgen van een pandafamilie en het onderhouden van een bamboetuin. Je moet verschillende doelen vervullen, zoals het laten groeien van bamboe, het voeden van de panda en het aanleggen van irrigatiesystemen. Met kleurrijke illustraties en eenvoudige regels is Takenoko zowel leuk als ontspannend om te spelen.


Ben jij ook fan van Japanse bordspellen? En wat is jullie favoriet? Ik ben super benieuwd! Laat je het weten in een reactie? 😀


Affiliate-op-avontuur-met-kids

You may also like

6 Reacties

Elisabeth 26 januari 2024 - 10:14 am

Wij zijn geen fan van bordspellen, welk soort dan ook. Ehhh, behalve rummikcup dan. Maar dat is dan weer niet echt een bordspel.

Reageren
Krystle 29 januari 2024 - 6:14 pm

Ik ken niet echt Japanse bordspellen, maar nu moet ik zeggen dat we ook niet vaak bordspellen spelen. Ik ben wel dol op sushi, dus dat spel lijkt me wel wat voor mij

Reageren
Tessa 30 januari 2024 - 4:42 pm

Ik was totaal niet bekend met Japanse bordspellen, maar je hebt nu wel heel nieuwsgierig er naar gemaakt

Reageren
Janet 30 januari 2024 - 5:57 pm

Ik houd van spelletjes.. van deze lijst ken ik alleen Sushi Go en dat vind ik een heel leuk spel. Ik ben benieuwd naar de anderen.

Reageren
Linda schrijft 't op 1 februari 2024 - 1:52 pm

Ik ken er geen een, maar bedankt voor de inspiratie tips.

Reageren
Eat Live Travel 1 februari 2024 - 2:08 pm

Ik vind spelletjes echt zo leuk om te doen met mijn neefjes. Ik kende deze nog niet, maar Takenoko klinkt zo leuk. Verzorgen van panda’s, nahwwww.

Reageren

Laat een reactie achter