Wildride x Happy Horse Cheetah peuterdraagzak (review & WIN!)

door Claire
wildride x happy horse

Zijn je kids tussen de 1 en 4 jaar oud, zijn jullie dol op avontuur en vindt je het fijn om af en toe de kinderwagen eens thuis te laten? Dan heb ik iets super leuks voor je! Wildride heeft namelijk in samenwerking met Happy Horse een onwijs leuke Wildride x Happy Horse Cheetah peuterdraagzak ontwikkeld met een super lief knuffeltje. Benieuwd of het een aanrader is en wil je een exemplaar t.w.v. €99 winnen? Lees dan snel verder 😀 !

Wat is een peuterdraagzak?

Een peuterdraagzak is speciaal ontworpen om te voldoen aan de behoeften van ouders met peuters. Het verschilt van een babydrager doordat het meer ondersteuning biedt voor het gewicht en de grootte van een ouder kind.

Een goede peuterdraagzak heeft verstelbare banden om zich aan te passen aan jouw lichaam en dat van je kind. Het moet ook beschikken over een stevige heupband om het gewicht gelijkmatig te verdelen en zo rugklachten te voorkomen.

Bovendien moet een peuterdraagzak ergonomisch zijn, wat betekent dat hij de natuurlijke houding van je kind ondersteunt. Dit betekent dat de benen in een gespreide houding worden ondersteund en dat het gewicht van de peuter goed verdeeld wordt over de heupen en schouders van de drager.

De voordelen van het dragen van je peuter

Voordat ik meer met je ga delen over de Wildride x Happy Horse Cheetah peuterdraagzak, wil ik eerst even inzoomen op de voordelen van het dragen van je peuter. Want dat zijn er best wel wat! Want wist je dat het dragen van je peuter helpt bij….

 1. Bonding: Door je peuter dicht tegen je aan te dragen, creëer je een sterke emotionele band tussen jullie beiden. Dit bevordert de hechting en geeft jou de mogelijkheid om zijn of haar behoeften beter aan te voelen.
 2. Troost: Peuters kunnen soms overweldigd raken door nieuwe situaties of emoties. Het dragen in een draagzak biedt hen troost en veiligheid, omdat ze dicht bij jou kunnen zijn terwijl ze zich nog steeds geborgen voelen.
 3. Vrijheid: Met een peuterdraagzak heb jij als ouder beide handen vrij. Je kunt gemakkelijk boodschappen doen, het huishouden doen of gewoon genieten van een wandeling zonder je zorgen te maken over de veiligheid van je kind.
 4. Stimulatie: Het dragen van je peuter stimuleert zijn of haar zintuigen en bevordert de cognitieve ontwikkeling. Je kind wordt blootgesteld aan verschillende prikkels en leert hierdoor nieuwe dingen over de wereld om hem heen.
 5. Fysieke ontwikkeling: Het dragen in een peuterdraagzak is goed voor de fysieke ontwikkeling van je kind. Door de rechtopstaande houding worden de rug- en nekspieren versterkt, wat bijdraagt aan een gezonde lichaamshouding.

Waar een goede peuterdraagzak aan moet voldoen

Bij het kiezen van een peuterdraagzak zijn er enkele belangrijke punten waar je op moet letten:

 • Gewichtslimiet: Controleer altijd wat het maximale draaggewicht is van de peuterdraagzak die je overweegt. Zorg ervoor dat deze geschikt is voor het gewicht van je kind.
 • Verstelmogelijkheden: Een goede peuterdraagzak heeft verstelbare banden om zich aan te passen aan verschillende lichaamstypen, zodat zowel jij als je partner comfortabel kunnen dragen.
 • Materiaal: Kies voor een peuterdraagzak gemaakt van ademend materiaal, zoals katoen of linnen. Dit zorgt voor voldoende ventilatie tijdens het dragen.
 • Ondersteuning: Let op of de draagzak voldoende ondersteuning biedt aan zowel jou als ouder als aan je kind. Een stevige heupband en gewatteerde schouderbanden zijn essentieel voor comfortabel dragen.

Hoe gebruik je een peuterdraagzak?

Het gebruik van een peuterdraagzak vereist enige kennis en oefening. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je peuter veilig en comfortabel is:

 1. Zorg ervoor dat de peuterdraagzak goed is afgesteld op jouw lichaam.
 2. Plaats je peuter in de draagzak met zijn of haar gezicht naar jou toe.
 3. Zorg ervoor dat de benen van je kind in een gespreide houding worden ondersteund, met de knieën hoger dan het zitvlak.
 4. Trek de banden stevig aan, maar niet zo strak dat het oncomfortabel wordt voor jou of je kind.
 5. Houd altijd toezicht op je peuter terwijl hij of zij in de draagzak zit.

Onthoud ook dat elke peuter anders is. Sommige peuters vinden het misschien leuk om gedragen te worden, terwijl anderen liever zelfstandig willen lopen. Respecteer altijd de behoeften en grenzen van je kind.

Over de Wildride x Happy Horse Cheetah peuterdraagzak

De Wildride x Happy Horse Cheetah peuterdraagzak is speciaal ontwikkeld voor ouders die graag op avontuur gaan met hun kids en de buggy liever thuislaten. De Wildride x Happy Horse Cheetah peuterdraagzak is geschikt voor kindjes van 9 maanden – 4 jaar (max 20 kg).

De hippe heupdrager biedt ergonomisch draagcomfort en is ideaal om je kleine mee te nemen naar plekken waar je met de wandelwagen niet kan komen. Deze drager is gemaakt van 100% Katoen. De zwarte band is 100% nylon.

Wildride x Happy Horse Cheetah peuterdraagzak

WIN! Een Wildride x Happy Horse Cheetah peuterdraagzak!

Het dragen van je peuter in een peuterdraagzak biedt vele voordelen, zoals bonding, troost, vrijheid, stimulatie en fysieke ontwikkeling. En juist daarom vind ik het super leuk dat ik een Wildride x Happy Horse Cheetah peuterdraagzak mag weggeven! Mag ik jou en je kindje hier blij mee maken? Laat dan een reactie achter onder dit blog artikel met een geldig mailadres. Misschien dat je wilt delen of jullie al bekend zijn met een peuterdrager en met de knuffeltjes van Happy Horse? Alles mag! Ook een ‘ik doe mee!’ telt.

De winnaar ontvangt volgende week vrijdag een persoonlijke mail waarin ik je vraag naar je adres zodat ik het pakketje naar jullie toe kan sturen.

Update 31-01-2024: Bedankt voor jullie mooie en leuke reacties! De winnaar heeft zojuist een mail ontvangen. Heel veel plezier van de Wildride x Happy Horse Cheetah peuterdraagzak! 😀


Vindt jij het ook zo fijn om je peuter te dragen en mag ik je blij maken met een Wildride x Happy Horse Cheetah peuterdraagzak? Laat dan een reactie achter onder dit blog artikel met een geldig mailadres. Hiermee maak je automatisch kans op het winnen van deze mooie prijs t.w.v. €99!

You may also like

13 Reacties

Mark Schadenberg 24 januari 2024 - 6:07 am

Wauw deze is geweldig! Mooi cadeau voor mijn vrouw ,ze is net bevallen van onze 2de zoon. Okay ik zal deze als man ook gewoon dragen!! Mannen kunnen deze print ook gewoon aan!

Reageren
Virginia 24 januari 2024 - 6:52 am

Leuk voor mijn zusje, die zwanger is van haar tweede, Dan kan mijn zwager helpen.

Reageren
Marianne van den Hoek 24 januari 2024 - 9:06 am

Wat een fijne draagzak is dit, die zou ik heel graag aan mijn dochter Marloes willen geven voor Anna, mijn kleindochter. Anna is bijna 1 jaar en vindt het fantastisch om buiten te zijn. Maar steeds de wandelwagen meezeulen is niet altijd even handig. Dan wil je graag zo’n draagzak kunnen gebruiken!

Reageren
Mandy 24 januari 2024 - 9:31 am

Dit lijk mij zo ideaal! Vooral voor de wachtrijen bij Disney. Of als meneer ineens onderweg naar besluit dat hij niet meer wilt lopen. Dan lijkt mij dit zo fijn (gelukkig is hij klein voor zijn leeftijd en kan hij er waarschijnlijk langer dan tot 4)

Reageren
Mandy 24 januari 2024 - 9:32 am

Moest onderweg naar school staan

Reageren
Isabelle 5 februari 2024 - 7:28 am

Ziet er super cozy en praktisch uit! Ik doe graag mee aan de wedstrijd

Reageren
Kijkje in huis en tuin 24 januari 2024 - 12:05 pm

Ik ben niet bekend met een peuterdraagzak, dat moet wel heel erg fijn zijn

Reageren
Thomas 24 januari 2024 - 7:41 pm

Oh deze wil mijn vrouw al een tijdje! Onze zoon van 3 jaar wil graag getild worden, maar dat is vrij lastig als je ook een baby in de kinderwagen hebt zitten én alleen met de kids op pad bent. Deze is ideaal voor dat soort momenten!

Reageren
Marja Legius 24 januari 2024 - 8:11 pm

Ideaal om mijn kleinzoontje te dragen als we zijn nichtjes naar school brengen

Reageren
Sophie 24 januari 2024 - 8:16 pm

Wauw deze is leuk! Onze kleine man zegt altijd dat ie wil lopen, maar na een paar minuten: ‘mama tillen’. 15 kilo tillen is soms wel zwaar en al helemaal als we ook een dochter hebben die nog niet kan lopen. Ik zie mijzelf al door de efteling lopen met deze draagzak. Nu al zin in!

Reageren
Eat Live Travel 25 januari 2024 - 12:33 pm

Super leuk! Ik doe graag mee voor een vriendin van mij die nu zwanger is van haar eerste kindje. Lijkt me heel leuk om haar hiermee te kunnen verrassen!

Reageren
Mieke 4 februari 2024 - 4:36 am

Ik doe graag mee. Ik ken dit product niet maar ik wil het graag leren kennen want beentjes van kleinzoon zijn soms moe.

Reageren
Anne 7 februari 2024 - 12:27 pm

Wat leuk! Zo gezellig! Ik doe graag mee voor mijn kleutertje

Reageren

Laat een reactie achter