De Joolz Aer+ buggy (review)

door Claire
Joolz Aer+ buggy

Toen ik het persbericht van de Joolz Aer+ ontving, was ik direct enthousiast. Want een buggy die speciaal gemaakt is voor avontuur en comfort? Dat klinkt als een perfecte match met op avontuur met kids! Inmiddels hebben we de buggy uitvoerig getest en zelfs meegenomen op onze eerste camperreis naar Frankrijk en Spanje toe. Benieuwd naar onze ervaring? Lees dan snel verder 😀 !

Over Joolz.

Joolz is een premium Nederlands kinderwagen merk dat speciaal is opgericht voor ouders die een mooiere wereld willen creëren voor hun kinderen en henzelf.  Wat Joolz bijzonder maakt is dat zij een 10-Jaar overdraagbare garantie garanderen. Dit omdat zij hun kinderwagens maken om lang mee te gaan en willen dat generaties ouders en kinderen ervan kunnen genieten. En dat is super goed nieuws!

Want dit betekent dat een Joolz kinderwagen altijd een goede investering is; voor het milieu én voor je portemonnee. Want als je eigen kindjes er uit zijn gegroeid, dan kun je de kinderwagen altijd weer verkopen. En wist je dat voor elke kinderwagen die Joolz verkoopt, zij een boom planten in het Joolz Geboortebos? Hoe mooi en symbolisch is dat!

De Joolz Aer+; de ultieme ride voor avonturen dichtbij én ver weg.

Niet alleen is deze buggy bekroond met de prestigieuze Red Dot Award voor design maar ook door de Consumentenbond het Beste uit de Test gekomen. En dat is niet voor niets! Want de Joolz Aer+ is zo licht als een veertje en weegt maar 6 kilo, uit en op te vouwen binnen een handomdraai, met behulp van de shoulder strap makkelijk bij je te dragen en de buggy groeit moeiteloos met je mee. Bij gezinsuitbreiding kun je de Joolz Aer+ namelijk upgraden met een extra wieg of met een meerijplankje voor oudere kinderen.

Wat daarnaast ook fijn is aan de Joolz Aer+ is dat het ergonomische zitje de ontwikkeling van je kindje ondersteunt en het gemakkelijk in vlakke posities te brengen is voor de lekkerste dutjes. Bovendien beschermt de extra grote en ventilerende zonnekap je kindje tegen warmte op zonnige dagen. De Aer+ is namelijk cabin-proof en heeft een grote zonnekap met SPF 50+ die ultieme bescherming biedt tegen UV-straling. Ideaal voor op reis en onderweg dus! Daarnaast is de buggy gemaakt met 100% gerecyclede PET-flessen en dus niet alleen verantwoord voor je kind, maar ook voor de aarde.

Over onze Joolz Aer+.

Wij mochten van Joolz, de Joolz Aer+ uitvoerig testen. En dat kwam geweldig uit omdat wij net onze camperreis hadden gepland. Wij kozen voor de classic Navy blue en ontvingen daar ook een meerijplankje en Led verlichting bij. Een perfecte combinatie voor een kindje van 1 en 3 jaar!

De levertijd was echt vliegensvlug! Wij hadden de hele set de volgende werkdag in huis. En dat was super leuk verpakt! Het geheel zat namelijk in 2 dozen verpakt en de Joolz Aer+ was verpakt in een doos waar je een leuk knutsel project mee kunt maken met je kindje (een vliegtuig!). Wat het direct super leuk recyclet! Daarnaast zat de buggy verpakt in een fijne tas die je keer op keer kunt hergebruiken en waarmee je de buggy heel gemakkelijk met je mee kunt nemen. Het uitklappen is trouwens inderdaad binnen een seconden gepiept.

Het leuke aan de Joolz Aer+ is daarnaast dat Lana er met gemak zelf in en uit kan stappen. Lyam zit daarnaast stevig in het ergonomische zitje en met de vierpuntsgordel. Wij hadden ons erg verheugd op het meerijplankje voor Lana. Maar in de praktijk blijkt het voor ons helaas niet echt een succes te zijn. Wij zijn namelijk offroad kinderwagens gewend en gewend dat je zorgeloos over ieder terrein heen kunt crossen. Daar is de Joolz Aer+ niet voor gemaakt.

Het is echt een buggy gemaakt voor geasfalteerde wegen waar weinig hobbels in de weg zitten. Wanneer de weg wel hobbelig is, dan wordt het meerijplankje vrij onstabiel en niet veilig meer. De buggy zelf kan trouwens wel tegen een stootje. Ook al is het niet voor de hobbelige terreinen gemaakt.

De Led verlichting is trouwens wel echt ideaal!! Helemaal wanneer je met hele gezin op reis bent en het avontuur iets later eindigt als gepland.

Eindconclusie.

Wij zijn fan van de Joolz Aer+! Het is een perfecte buggy voor wanneer je op reis gaat met bijvoorbeeld een camper maar ook met het vliegtuig of met de auto. Doordat het super eenvoudig in te klappen is en je het zelfs in een tas kunt doen, is het echt een aanrader om altijd met je mee te nemen.

De buggy is niet geschikt voor onverharde wegen, boswandelingen en meer. Maar voor een avontuur op bijvoorbeeld een geasfalteerde weg of een trottoir zit je helemaal goed. Ook het kleine mandje onderin, is perfect voor het meenemen van een souvenir of een paar kleine boodschapjes.

En wat betreft Joolz als bedrijf; dat is liefde op het eerste gezicht!            

Tot slot…

De Joolz Aer+ is verkrijgbaar in classic (Navy blue, Sage green, Mighty green, Awesome anthracite, Refined black, Delightful grey en Lovely taupe) en seasonal looks (Ocean blue en Desert ochre).


Ben jij al bekend met de Joolz Aer+ buggy? Of met een andere kinderwagen van Joolz? Ik ben super benieuwd 😀 ! Deel het gerust in een reactie.

You may also like

3 Reacties

Nicole 24 mei 2023 - 8:22 am

Wij hebben een kinderwagen van Joolz gehad. Een hele fijne wagen was dat.

Reageren
Tessa 24 mei 2023 - 5:38 pm

Dit ziet er inderdaad uit als de perfecte kinderwagen voor op vakantie of als je in een kleiner huis woont

Reageren
Linda schrijft ' t op 25 mei 2023 - 4:17 pm

Ik vond een buggy welke snel opvouwbaar is erg fijn, vooral met boodschappen doen.

Reageren

Laat een reactie achter