Nieuw baby speelgoed van Sophie de Giraf (review & WIN!)

door Sophie Roels
Sophie de giraf Activity Wheel

Om je baby te helpen bij de ontwikkeling kun je stimulerend speelgoed gebruiken. Knisperdoekjes, zwart-wit boekjes, sensorische zakjes. Maar welke moet je nou kiezen? Sophie de Giraf heeft twee nieuwe producten waarbij een keuze maken niet per se nodig is. Ze hebben namelijk allebei meerdere functies. Sophie mocht ze testen samen met haar dochtertje Pleun (9 maanden) en zoontje Pepijn (3 jaar). Benieuwd naar de de Multi-Sided Activity Board en Activity Wheel van Sophie de Giraf? En mogen we jou blij maken met één van deze twee items?

Stop de tijd!

Kinderen mogen zo lang mogelijk klein blijven. Al helemaal bij de tweede. En toch kijk ik steeds uit naar haar volgende nieuwe kunstje. Het is nogal tegenstrijdig, maar ik denk dat veel moeders zich hierin herkennen. Pleun kan pas net kruipen, maar begint zich nu ook al omhoog te trekken en te staan. Ik kan daar zo blij van worden als ik die ontwikkeling zie! Ondanks dat ik wil dat het allemaal net een tandje minder hard gaat dan bij de eerste, stimuleer en help ik Pleun graag met haar ontwikkeling. De nieuwe producten van Sophie de Giraf maken het je makkelijk! Laten we eens dieper ingaan op de twee verschillende producten.

Sophie de Giraf Multi-Sided Activity Board

Het eerste product is een activiteitenbord, met wel 14 verschillende speeltjes die helpen om de zintuigen te prikkelen. Pleun kan voelen, contrasterende kleuren bekijken, speeltjes in haar mond stoppen (favoriet op het moment) en de fijne motoriek oefenen. Er is zoveel mogelijk dat ik het niet eens allemaal kan benoemen. 

Voor hele jonge baby’s is er niet veel speelgoed, maar bijna alles wat er is vind je ook op dit activiteitenbord. Zwart/wit contrast, felle contrasterende kleuren en een spiegeltje. Als ze kunnen liggen kunnen ze voelen aan verschillende labels, velvet en vilten stofjes. Daar vermaakt onze dochter zich wel vijf hele minuten mee!

Pleun is 9 maanden en kan al wat meer dan alleen voelen. Er zitten ballonnen aan (gemaakt van stof) die ze graag in haar mond stopt. Deze kan ze lostrekken en weer terug op zijn plek plakken door middel van klittenband. Voor Pleun is het nog niet nodig – want mevrouw heeft nog geen enkele tand en ze lijken ook geen aanstalten te maken – maar er zit ook een bijtring aan vast om het tandvlees te masseren. Ik hoop dat dit binnenkort van pas komt! 

Het activiteitenbord kun je in 3 verschillende speelposities gebruiken. Voor hele jonge baby’s kan je hem vastmaken aan de box, zodat de baby er liggend mee kan spelen. Daarna kan je hem gebruiken voor tummy time door hem plat op de grond te leggen. Het bord is vrij stevig en stijf, waardoor je hem ook neer kan zetten. Zo kan je kindje zittend ermee spelen. 

Ik denk dat het activiteitenbord vooral leuk is tot ongeveer 1,5 jaar, maar ons zoontje Pepijn werd er ook wel enthousiast van. Dat lag vooral aan de ritssluiting die steeds open en dicht moest. 

Sophie de Giraf Activity Wheel

Waar het activiteitenbord goed is voor de fijne motoriek, is het wiel juist geschikt voor de grove motoriek en de oog-handcoördinatie. Je kan het wiel uit elkaar halen en op verschillende manieren gebruiken. Voor Pleun is dat nog iets te moeilijk, maar Pepijn vindt dit wel heel leuk. Hij stapelt ze op elkaar en duwt ze vervolgens om. Maar dat het wiel kan rollen is het allerleukste. Hij rolt het wiel door de woonkamer en Pleun kruipt erachteraan. Als Pleun hem bijna te pakken heeft, rolt Pepijn hem weer verder. Aan het gelach te horen is dat een erg grappig spelletje. Ik vind het zo leuk dat ze op deze manier samen kunnen spelen. 

Het wiel is wel pas geschikt voor baby’s die wat meer kunnen dan alleen op de rug liggen. Pleun kijkt heel graag naar zichzelf in het spiegeltje. Ideaal voor baby’s die tummy time niet zo leuk vinden. Ze grijpt naar zichzelf en staart naar het vreemde meisje dat voor haar ligt. Ze gebruikt hem ook om half te gaan staan. Daar is hij net laag genoeg voor. Ze heeft zelfs de eerste paar stapjes ermee gezet! Als ze straks echt gaat lopen kan het wiel helpen in de vorm van ondersteuning.

En is dit nieuwe baby speelgoed van Sophie de Giraf een aanrader?

Ik weet zeker dat zowel het bord als het wiel een super leuk kraamcadeau is! Vooral het activiteitenbord zou ik zelf heel leuk vinden om te krijgen. Daar zitten zoveel speeltjes aan dat je voor de eerste maanden niet veel meer nodig hebt. Hij is makkelijk op te vouwen en hierdoor makkelijk op te bergen. Een ideaal product voor het eerste jaar van je baby!

Het wiel is pas geschikt als je baby lang op de buik kan liggen of zelfstandig kan zitten, maar is wel weer leuker voor wat oudere kindjes. Je hebt er dus langer plezier van. 

Sophie de giraf Activity Wheel

Enthousiast geworden? Dan hebben wij super leuk nieuws!

Van de Kleine Giraf mogen we één lezer blij maken met een Multi-Sided Activity Board of met een Activity Wheel van Sophie de Giraf! Ben jij op zoek naar geweldig speelgoed voor je baby of om cadeau te geven? Laat ons dan in een reactie weten naar welke van deze items je voorkeur uit gaat. Wij zijn super benieuwd 😀 ! Want door je voorkeur te delen kun je het gewenste item winnen!

De winnaar ontvangt volgende week vrijdag een persoonlijke mail van Claire waarin ze je vraagt naar je adres zodat de Kleine Giraf het gewenste baby speelgoed van Sophie de Giraf naar je toe kan sturen.

Update 09-02-2024: Bedankt voor jullie super leuke reacties! De winnaar heeft zojuist een mail ontvangen. Fijne dag allemaal!


Mogen we jou blij maken met een Multi-Sided Activity Board of met een Activity Wheel van Sophie de Giraf? Wij zijn super benieuwd! Deel het gerust in een reactie onder dit blog artikel. Hiermee maak je automatisch kans op het winnen van het gewenste item.


Affiliate-op-avontuur-met-kids

You may also like

12 Reacties

Marja Legius 2 februari 2024 - 6:50 am

Het activity bord zou geweldig zijn voor mijn kleinzoontje van 8 maanden waar ik enkele dagen op mag passen. Daar kunnen ook zijn neefje en nichtjes mee spelen als ik op hen pas

Reageren
Mieke 4 februari 2024 - 4:29 am

Ik doe graag mee voor het activity wheel van sophie de giraf. Daar kunnen de kleinkinderen samen mee spelen.

Reageren
Eline 2 februari 2024 - 10:17 am

Het activity weel zou perfect zijn voor ons zoontje van 11 maanden. Een goede hoogte om zich op te trekken en te klimmen.

Reageren
Elisabeth 2 februari 2024 - 11:09 am

Wat een leuke winactie. En ja, kinderen moeten zo lang mogelijk klein blijven. Of langzaamaan groeien. 😉 Lekker zelf de wereld en kunstjes ontdekken.

Reageren
Linda schrijft ' t op 2 februari 2024 - 11:36 am

Wat een leuke actie, vroeger keek ik ook altijd uit naar de volgende ontwikkeling van me kind.

Reageren
Janneke Aussems 2 februari 2024 - 8:20 pm

Eef (7 maanden) begon al te kraaien bij het zien van de foto’s van het wiel en het bord… ze zou het super leuk vinden om hiermee te spelen. Ontdekken, ontdekken, ontdekken. En in elke fase is iets anders interessant. Tof gemaakt!

Reageren
Eat Live Travel 3 februari 2024 - 1:36 pm

Wat een ontzettend leuke winactie. Ik vind Sophie altijd zo cute! Ik doe graag mee voor mijn neefjes en nichtje. Die vinden dit vast ook ontzettend leuk om te ontdekken.

Reageren
Stefaan 4 februari 2024 - 4:31 am

De kleindochter zal ‘Sophie de Giraf Multi-Sided Activity Board’ de max vinden. Ik hoop dat ze het wint.

Reageren
Virginia 4 februari 2024 - 8:25 am

Graag het Activity Wheel voor de kleine Noa en haar as zusje

Reageren
Marianne van den Hoek 4 februari 2024 - 8:49 am

Een Activity Wheel van Sophie de Giraf lijkt me echt een geweldig cadeau voor onze kleindochter, die net 1 jaar is geworden. Wat een super leuk ding is dat zeg!

Reageren
Isabelle 5 februari 2024 - 7:24 am

Ik zou super graag het activity wheel van Sofie winnen. Ziet er super leuk uit!

Reageren
Anne 7 februari 2024 - 8:13 am

De activity wheel gaan mijn kindjes geweldig vinden!

Reageren

Laat een reactie achter