8 Moederdag cadeau ideeën die origineel en betaalbaar zijn!

door Amy Boeren
Moederdag cadeau

Hoe vindt je een Moederdag cadeau dat origineel, super leuk en ook nog eens betaalbaar is? Daar weet gastblogger Amy het antwoord wel op! In dit blog artikel deelt ze 8 originele en betaalbare Moederdag cadeau ideeën. Welke vindt jij het leukste? 😀

Het mooiste Moederdag cadeau? Dat zijn de persoonlijke cadeaus!

Natuurlijk zijn moeders blij met hun favoriete parfum of een bos mooie bloemen. Maar een erg origineel Moederdag cadeau is het niet, daarnaast zal ze er weinig ontroerd door worden. Nee, als je Moederdag dit jaar speciaal wilt maken en haar écht wilt verrassen, zul je er meer uit de kast voor moeten trekken. Gelukkig kost het niet veel geld om een origineel en persoonlijk cadeau te geven. In veel gevallen heb je alleen wat tijd nodig om het goed voor te bereiden.

Mocht je echt géén idee hebben hoe je dit moet aanpakken, dan kan ik je vast wel inspireren met deze 8 creatieve manieren om aankomende Moederdag speciaal te maken en het ideale Moederdag cadeau te geven.

Maak een video voor Mama

Met stip op één, want ik weet zeker dat iedere moeder het fantastisch vindt om een persoonlijk ingesproken video te krijgen van haar kinderen. Plak niet zomaar wat filmpjes uit het verleden aan elkaar, maar neem echt even de tijd om de video op te nemen. Als je broers en/of zussen hebt, neem dan een video samen op. Jullie kunnen bijvoorbeeld samen vertellen waarom zij zo’n geweldige moeder is en wat het mooiste is wat je met haar beleefd hebt de afgelopen tijd. Wedden dat ze spontaan tranen in haar ogen krijgt?

Geef haar een rondleiding door de stad

Een betaalbare en originele manier om haar te verrassen is door haar uit te nodigen voor een rondleiding door het oude centrum van de stad waar ze (dichtbij) woont. Bij de plaatselijke bibliotheek kun je waarschijnlijk wel wat boeken inkijken over de historie van een stad. Plan een route door het centrum of andere historische plekken en lees je goed in over de geschiedenis. Je kunt ook een eigen reisgidsje maken met leuke feitjes over bepaalde gebouwen en monumenten. Tijdens de rondleiding kun je ergens koffie drinken met een gebakje, maar als je het goedkoop wilt houden, neem je een thermoskan koffie
mee en wat zelfgemaakte sandwiches of koekjes.

Maak een (gratis) parfumsample pakket

Iedere vrouw houdt van parfumsamples. Dat zijn die miniatuurflesjes van bekende merken parfum, zoals Dior en Chanel. Op internet zijn er websites waarbij je deze gratis parfumsamples kunt aanvragen en deze worden vervolgens per post naar
je verstuurd. Als je de sample acties een beetje in de gaten houdt en je er dus op tijd bij bent, kun je binnen een paar weken of maanden zeker een stuk of 10 parfumsamples bemachtigd hebben.

Verpak de parfum sampletjes in een schattig mandje met wat bonbonnetjes of iets wat je zelf geknutseld hebt. Wedden dat ze dolblij is met dit Moederdag cadeau?

Upgrade haar slaapkamer

Verras je moeder met een speciale upgrade van haar slaapkamer. Denk aan een nieuw schoon dekbed en het plaatsen van een geurkaarsje of een vers plantje. Leg een zelfgeschreven brief of een geknutseld hartje met een lieve tekst op het hoofdkussen om het persoonlijk te maken. Wat ook aanrader is om een aantal nieuwe foto’s van de kinderen aan de muur te hangen in mooie lijstjes.

Maak zelf een stamboom

Een origineel cadeau wat je zelf kunt maken voor je mama is een stamboom. Neem hiervoor ruim de tijd, want het uitzoeken van de familiegeschiedenis kan nog best een klus zijn. Vraag bijvoorbeeld je oma of tante en oom om namen en
geboorte- en trouwdata te geven van je familie. Op internet zijn er zogenaamde ‘stamboomonderzoekers’ waar je familienamen
kunt invoeren en nog meer informatie over je verre familieleden kunt vinden. De stamboom zelf kun je op mooi gekleurd papier tekenen of printen met creatieve elementen, zoals bloemen, lintjes of andere decoratie. Ook is het leuk om foto’s van je familieleden en eventueel een leuk weetje of anekdote toe te voegen.

Plan een gezamenlijke kookavond

Moeders vinden het supergezellig om samen met hun kind(eren) te koken. Je kunt als verrassing zelf al een recept uitkiezen waarvan je zeker weet dat ze dat lekker gaat vinden. Als je een klein budget hebt, volg dan eerst wat tips om te besparen op je boodschappen. Koop alvast de benodigde ingrediënten en doe de houdbare dingen in een mooie doos of tas.

Het is leuk om het recept uit te schrijven op papier of uit te printen en deze toe te voegen of je stopt ‘m in een envelop. Om het af te maken: zorg voor een lekkere cocktail of mocktail met eventueel een zelfgemaakt dessert. Naast dat je gezellig
kunt dineren, heb je ook samen een leuke tijd gehad tijdens het bereiden van het eten.

Organiseer een wellness avondje voor je moeder

Iedere moeder wordt hier blij van 😊. Het is natuurlijk altijd lekker om samen met je moeder naar een spa of sauna te gaan, maar daar hangt wel een prijskaartje aan. Goedkoper is het om thuis een wellness behandeling te geven. Als je een ligbad
hebt, is het makkelijk: koop wat lavendelolie of bad pareltjes met de geur die je moeder lekker vindt. Zet een rustgevend muziekje op, misschien zelfs een lekker drankje of bonbonnetje.

Heb je geen ligbad thuis? Geef haar dan een gezichtsbehandeling of voetmassage en bied aan haar nagels te lakken en haar haren te kammen.

Een tuin make-over

Tenzij je moeder haar tuin al helemaal naar eigen wens heeft ingericht, kan het opknappen van de (voor)tuin een origineel en goedkoop Moederdag cadeau zijn. Plant nieuwe kleurrijke bloemetjes of plantjes en ruim bladeren of ander tuinafval op.

Een goedkope manier om de tuin een upgrade te geven is om bij Action of een andere discounter LED tuinlampjes te kopen voor een paar euro en deze in de tuin te zetten. Ook het plaatsen van een minikasje met al wat voorgepotte kruiden en groenten kan een leuk cadeau zijn.

Geef het geheel een persoonlijke touch door een grote steen te beschilderen en deze een mooi plekje in de tuin te geven of bij de voordeur te leggen.


En dit zijn ze! Mijn 8 originele en betaalbare Moederdag cadeau ideeën! Welke vindt jij het leukste 😀 ? Deel het gerust in een reactie onder dit blog artikel (ook als je nog meer tips hebt)!


Affiliate-op-avontuur-met-kids

You may also like

3 Reacties

Malou 18 april 2024 - 4:26 pm

Persoonlijke cadeaus zijn inderdaad het leukst! Een stamboom lijkt me ook leuk, ik vind dat altijd heel interessant!

Reageren
Kim.firsttimemom 21 april 2024 - 10:21 am

Super leuk idee zo’n video boodschap. Las vandaag een ander idee om bijv een podcast te maken over je favoriete herinneringen.

Reageren
Tess 27 april 2024 - 2:50 pm

Wat een leuke en veelzijdige cadeau ideeën en wat fijn dat het niet allemaal dure cadeautjes zijn

Reageren

Laat een reactie achter