Woom Original Bikes : de lichtgewicht kinderfiets in de test!

door Marieke Nijhof de Haan
Woom Original Bikes review kinderfiets

Woom is een kinderfiets merk die vooral erg populair is over de grens. In landen als Duitsland, Zwitserland alsmede zijn herkomstland Oostenrijk is de fiets niet meer weg te denken uit het straatbeeld. In 2024 komt de populaire kinderfiets met twee nieuwe kleuren op de markt, Lizard Lime en Flame Orange. Wat maakt de Woom Kinderfiets nou zo’n succes? Wij zochten het voor je uit!

Woom Original Bikes

Woom is opgericht door twee vaders uit Wenen. Beide groot fietsfanaat, welke maar 1 doel voor ogen hadden ; de ideale kinderfiets maken, welke perfect is afgestemd op de verhoudingen van kinderlichaam en op het fietsgedrag van kinderen. In 2013 zijn de vaders begonnen in een garage in Wenen en inmiddels hebben ze een groot succes te pakken binnen Europa en begint het merk ook zijn intrede te maken in de VS. Ook in Nederland is Woom inmiddels op de markt gebracht.

Meegroeien met Woom Original

De Woom ORIGINAL bikes zijn innovatieve loop- en gewone fietsen die meegroeien met de ontwikkeling van je kind. Zo kan je kind gemakkelijk, veilig en intuïtief leren fietsen. Het begint met de loopfiets welke doorgroeit naar een normale fiets. Op deze manier heeft je kind het fietsen snel onder de knie en zal het veel fiets plezier ervaren.

De looks

De Woom fiets heeft een super stoer uiterlijk. Eenvoud is duidelijk de kracht van de fiets. Door zijn eenvoud is hij ook herkenbaar en tijdloos. Je vindt de Woom Original in 4 verschillende kleuren. Voor de kleinere maten zijn er nu 2 nieuwe kleuren aan toegevoegd.

Het logo van Woom valt gelijk op. Het leuke aan het logo is dat het zo is vormgegeven dat je altijd de merknaam kan lezen. Of je nou naast je fiets staat, of er op zit (en dus op de kop leest) er staat altijd WOOM! Slimme zet!

Woom Original Bikes review kinderfiets

Diverse maten

De Woom Original vindt je in diverse maten. Om dit nog kindvriendelijker te maken worden deze niet alleen in inches weergeven maar ook in nummers. Zo start de Woom (loop) fiets met nummer 1 en loopt deze inmiddels door tot nummer 6. Elk nummer brengt je weer een stapje dichterbij een grote fiets. Inmiddels zijn de nummers ook uitgebreid met plus maten, zo is er een extra grote loopfiets op de markt gebracht en is er van nummer 3 ook een versie met versnellingen aan toegevoegd. Op deze manier leert je kind langzaam omgaan met versnellingen.

Lichtgewicht en kindvriendelijk frame

Het frame van een Woom (loop)fiets is super licht, waardoor je kind het fietsen nog makkelijker onder controle kan hebben. De Woom schijnt zelfs 40% lichter te zijn dan een gemiddelde kinderfiets. Volgens Woom hebben ze hiermee de allerlichtste kinderfiets op de wereld gezet. Niet alleen het fietsen gaat kinderen hierdoor makkelijker af, maar de fiets is door je kind ook makkelijk te verplaatsen bij eventuele obstakels op de weg.

Je kind zal zijn fiets snel de baas zijn. Dit komt ook omdat de instap van de fiets laag is. Hierdoor kan het zadel lager bij de grond gezet worden en zal je kind al op jonge leeftijd de fiets kunnen gebruiken. Het zadel en het stuur zijn dusdanig
verstelbaar dat je kind gemiddeld 2 jaar lang met de fiets kan doen.

Het stuur

Woom Original heeft veel aandacht besteed aan het stuur. Veiligheid en comfort staan hierbij voorop. Zo heeft de fiets een verstelbaar stuur waardoor je de afstand en hoogte van het stuur geheel passend aan de wensen van je kind kan verstellen.

Tevens hebben de kleinere maten een stuurbegrenzer. Deze begrenzer zorgt ervoor dat het stuur niet helemaal kan ronddraaien. Dit biedt weer stabiliteit om goed rechtuit te leren fietsen. Het stuur heeft overig geen uitstekende schroeven zodat je kind zich hier niet aan kan stoten.

Woom zadel

Woom heeft een passend kinderzadel ontwikkeld welke perfect aansluit bij de bekkenbouw van een kind. De grotere fietsen (4 tm 6) hebben een snelspanner voor de zadelpen. Hierdoor kan je kind zelf het zadel omhoog of omlaag zetten. Dit zonder dat er gereedschap bij te pas hoeft te komen! Ideaal!

De zadelpen is voorzien van nummers, hierdoor kan je nog makkelijker je hoogte bepalen.

Onze review – Woom Original 4 : Flame Orange

In ruil voor dit blog artikel mochten wij bij Woom een kinderfiets uitzoeken (hoe leuk!). Wij kozen voor de Woom 4 Original. Deze fiets, met 7 versnellingen, is geschikt voor kinderen van 6 t/m 8 jaar. Gezien wij 2 jongens in huis hebben in de leeftijd 6 en 7 jaar leek dit ons de ideale fiets om te testen.

Happy Childhood inside

De Woom original kan je online bestellen en deze wordt dan vervolgens bij je thuis bezorgd. De Woom kwam bij ons thuis in wel een hele leuke verpakking. Met grote letters ‘Happy Childhood inside’ trok de doos gelijk onze aandacht. Als je de fiets thuis laat bezorgen moet je hem wel zelf in elkaar zetten.

Het in elkaar zetten van fiets gaat ons heel makkelijk af. Er wordt een duidelijke handleiding bij geleverd en de fiets zit binnen no time in elkaar. Al snel merk je hoe kindvriendelijk de afwerking van de fiets is. Nergens vinden wel uittekenende schroeven en of andere ingewikkelde constructies.

De plaatjes in de handleiding spreken voor zich en voor je het wist zat de fiets in elkaar. Dat de fiets licht is, is geen woord van gelogen. Dit merkten we bij het in elkaar zetten gelijk al op. Ook zeker een pluspunt bij het in elkaar zetten van de Woom!

De fiets zat in elkaar dus het plezier kon beginnen!

Onze beide jongens waren gelijk enthousiast en we moesten dan ook een loodje trekken wie als eerste mocht beginnen. Pipp was de gelukkige. Pipp is 7 jaar oud en 134 cm lang. In principe zou hij op de nummer 4 kunnen fietsen.

We merkten al snel op hoe fijn de fiets is. Het zadel moest hoger en dit kon hij dus zelf doen! Het stuur konden we makkelijk naar voren plaatsen zodat de afstand tussen het zadel en stuur meer passend was voor Pipp zijn lengte (dit moet overigens wel met een inbussleutel ). Ook Pipp merkt op dat de fiets licht was, hij tilde hem gelijk op.

Na Pipp was het de beurt aan Milo. Milo is 6 jaar en is 118 cm lang. Vanwege zijn verstandelijke beperking is Milo een late fietser. Hij wil graag, maar het is niet altijd even makkelijk om een fiets onder controle te houden. Je kan wel zeggen dat hij een beginnende fietser is. Ideaal om zon lichtgewicht fiets dus te testen.

Zadel weer naar beneden, stuur weer naar achteren en gaan! En dit ging hem toch goed af! Niet alleen Milo, maar ook wij waren enorm onder de indruk. Deze fiets is gewoon precies voor hem gemaakt. Je merkte ook hoe snel hij zekerder werd op de fiets. En de versnellingen? Dit is geen enkel probleem! Die zijn zo kindvriendelijk gemaakt en zo perfect weg gewerkt in het handvat dat dit prima te besturen is door kinderen vanaf 6 jaar. Milo had er veel plezier aan! Het duurde dan
ook maar even voordat hij over het bospad heen fietste. In een goed tempo croste hij er op los. Wat een zelfvertrouwen!

Geweldige kinderfiets!

Wij kunnen het dan ook alleen maar beamen dat de Woom Bike Original echt een fijne kinderfiets is. Alle details kloppen. Er is over veel nagedacht en je merkt dat het kind echt centraal staat bij het creëren van deze fiets. Je kan de afstand tussen zadel en stuur afstemmen op je kind wat het fietscomfort nog fijner maakt. Het lichte gewicht is echt een dikke plus!

Pipp is met zijn 134 cm wel te groot voor deze fiets. Gelukkig zijn de maat nummers niet alleen gekoppeld aan de leeftijden, maar ook aan lengtes van het kind. Zo kan je dus de ideale maat vinden voor je kind. Milo kan met zijn 118 cm nog wel jaren vooruit met de deze mooie fiets! Wij zijn dan ook super dankbaar dat wij deze mooie kinderfiets mochten opvangen!

Woom Original Bikes review kinderfiets


Heb jij al eerder van de Woom Original Bikes gehoord en ben je ook zo fan? Wij zijn super benieuwd! Deel het gerust in een reactie onder dit blog artikel. Ook als je nog vragen hebt over deze kinderfiets.

You may also like

8 Reacties

Jouvence 17 april 2024 - 10:21 am

Ziet eruit als een mooie en degelijke kinderfiets! Fijn dat deze fiets zo goed bevalt.

Reageren
Malou 17 april 2024 - 10:33 am

Ik had er nog nooit van gehoord maar het klinkt wel heel goed zeg! Ik ga dit even onthouden voor wanneer mijn kinderen weer toe zijn aan een nieuwe fiets.

Reageren
Jasmijn 17 april 2024 - 10:55 am

Wat tof om te lezen dat de fiets met het kind meegroeit! Ziet er ook echt uit als een fijne kinder fiets!

Reageren
Linda schrijft ' t op 17 april 2024 - 2:23 pm

Dat ziet er uit als een mooie degelijke kinderfiets en de fiets heeft nog een leuk tintje ook.

Reageren
Hennie 17 april 2024 - 4:59 pm

Mooi verhaal ,heel goed en duidelijk omschreven.
De foto ’s zien er prachtig uit .
De kleur van fiets springt er mooi uit

Reageren
Kim 17 april 2024 - 9:32 pm

Wat een onwijs handig concept dit. Onze zoon is nog echt mini maar voor over een jaartje of 2 is dit perfect.

Reageren
Melanie Hoogvliet 18 april 2024 - 10:04 am

Wat een mooie fiets! Hij ziet er lekker stevig uit.

Reageren
Tess 20 april 2024 - 5:12 pm

Wat een toffe kleur! Mijn eerste fiets was roze. Iets wat mijn oma graag wilde (van haar had ik hem gekregen)

Reageren

Laat een reactie achter