De 10 leukste kinderboeken voor Pasen

door een gastblogger
De 10 leukste kinderboeken voor Pasen

Pasen is ieder jaar weer een gezellige tijd. Het is een beetje de kersttijd van het voorjaar en daar horen ook traditionele dingen bij, zoals paastakken, eieren zoeken, paashazen, een paasbrunch en nog veel meer. Misschien heeft Pasen voor jou ook wel een diepere betekenis en sta je die dagen stil bij het Bijbelse paasverhaal over de opstanding van Jezus. Voor kinderen zijn dit soort dagen vaak echte hoogtepunten en het is dan ook leuk om er extra aandacht aan te besteden. Bijvoorbeeld met de leukste kinderboeken voor Pasen! In dit blog artikel deelt collega blogger Rosalyn van Meer Lezen haar favorieten met ons.

De leukste kinderboeken voor Pasen op een rij

Misschien ben je op zoek naar een kinderboek over de betekenis van Pasen of wil je gewoon een gezellig boek voorlezen over eieren zoeken, omdat je van plan bent dat ook met de kinderen te doen dit jaar. Er zijn boeken over Pasen voor jong en oud. Hieronder vind je de leukste kinderboeken voor Pasen!

Vrolijk Pasen! – Jacques Vriens

Wie is er niet groot geworden met de kinderboeken van Jacques Vriens? Inmiddels kunnen er al meerdere generaties over meepraten. Ook het boekje over Pasen van Jacques Vriens is een aanrader. Dit boek is onlangs opnieuw uitgegeven en de tekeningen van Dagmar Stam hebben plaatsgemaakt voor de tekeningen van Marja Meijer, die echt heel tof zijn voor kinderen van deze tijd.

Bobbi viert Pasen – Monica Maas

Op zoek naar kinderboeken voor Pasen voor peuters en kleuters? Dan heb ik leuk nieuws! Want Bobbi heeft ook een boekje over Pasen; Bobbi viert Pasen is een boekje voor de allerkleinsten. Heerlijk om voor te lezen en natuurlijk met de vertrouwde tekeningen van Bobbi. Bobbi gaat paaseieren zoeken en geniet van een heerlijk paasontbijt in dit boekje. Het sluit dan ook goed aan op de belevingswereld van de allerkleinsten. En wat mij betreft mag dit boekje daarom ook niet in deze lijst met de leukste kinderboeken voor Pasen ontbreken!

Het paasverhaal – Kathleen Amant

Wil je kinderen het traditionele paasverhaal vertellen? Met het boekje Het paasverhaal wordt het duidelijk verteld voor de allerkleinsten. Zo kunnen ook peuters en kleuters het begrijpen. De tekeningen erbij zijn voor heel jonge kinderen geschikt.

Vrolijk Pasen met Rupsje Nooitgenoeg – Eric Carle

Een echt voorjaarsverhaal met Rupsje Nooitgenoeg. In dit boekje komt jouw peuter allerlei voorjaarsdieren tegen en kun je zelfs op zoek gaan naar een glanzend ei. Het is een interactief voorleesboekje waar de allerkleinsten van alles van kunnen leren.

De paashaas op cadeautjestocht – Mieke Goethals

Dit boekje van Mieke Goethals gaat natuurlijk over de paashaas, zoals de titel ook al zegt. Bij dit prentenboek blijft het echter niet bij voorlezen alleen, het is ook een kijk- en zoekboek. Ga lekker op zoek met je kleuter en laat hem of haar aanwijzen waar de cadeautjes liggen. De paashaas op cadeautjesjacht is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Kas en Saar vieren Pasen – Pauline Oud

De boekjes van Kas en Saar zijn perfect voor kinderen vanaf drie jaar. Natuurlijk mag dit duo niet ontbreken aan deze lijst met de leukste kinderboeken voor Pasen. Kas en Saar maken van Pasen namelijk echt een feest. Op school maken ze van alles mee, er komt zelfs een echte paashaas de klas in!

Het Paaskuiken – A. Junge

Een leerzaam boekje waarbij je spelenderwijs ingaat op Pasen. Hoe kan het dat Pasen altijd in een andere maand is? En kan jouw peuter of kleuter de haas vinden die in de tekeningen verstopt zit? Een leuk interactief boek voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar.

Luuk en Lotje – Het is Pasen! – Ruth Wielockx

De paashaas, eitjes zoeken en chocolade, dat is Pasen voor Luuk en Lotje. Het is een grappig verhaal wat perfect is voor peuters en kleuters om in de stemming te komen voor een gezellig paasweekend. Dat wordt paaseieren zoeken!

Opa Knoest en het paasverhaal – Frits Jongboom

Opa Knoest vertelt het paasverhaal zodat het voor iedereen begrijpelijk is. Of de kinderen nu wel of niet met het christelijk geloof zijn opgevoed, zo begrijpen ze wat er herdacht wordt met Pasen. Daarnaast worden er palmpaasstokken gemaakt en genieten de kinderen van een heerlijk paasontbijt in dit verhaal.

Piep, het is Pasen! – Liesbet Slegers

Deze top 10 met leukste kinderboeken voor Pasen sluiten we af met een boekje van grafisch vormgever Liesbet Slegers. De illustraties zijn haar wel toevertrouwd en vooral jonge kinderen spreekt dit boekje erg aan. Een verhaal over de paashaas die in het bos woont. Na de lange winter wordt het tijd voor Pasen!

Psssst, na de kinderboeken voor Pasen is het al snel weer tijd voor Koningsdag (incl. boeken!). En… Ook daar zijn leuke kinderboeken over te vinden!


Zijn jullie ook zo dol op kinderboeken voor Pasen? En wat is jullie favoriet? Wij zijn super benieuwd! Deel het gerust in een reactie onder dit blog artikel. En… Alvast een heel vrolijk Pasen!


Affiliate-op-avontuur-met-kids

You may also like

4 Reacties

Mandy 25 maart 2024 - 8:12 am

Leuke tips! Grappig voor sinterklaas en kerst koop ik speciale boeken maar voor pasen heb ik er nog niet bij stil gestaan. Leuk!

Reageren
Linda schrijft 't op 27 maart 2024 - 7:18 am

De boeken van Bobbi zijn altijd leuk ook met Pasen. We hadden vroeger heel veel Bobbi boekjes

Reageren
Tess 28 maart 2024 - 6:00 pm

Wat leuk dat er zo veel boeken zijn omtrent pasen. Dat was er niet toen ik klein was

Reageren
Melanie Hoogvliet 5 april 2024 - 1:38 pm

Wat een leuke tips voor paasboeken voor kids! Ik ben gek op boeken en vind voor lezen aan kids heel belangrijk. Met ikleesnederlands hebben we deze maand een super leuke kinderboeken maand. Hierbij mogen we schoolbezoeken en boeken wegggeven aan scholen zo leuk om te doen. En ook zo leuk om al die vrolijke kinderboeken voorbij te zien komen.

Ken je Meneer Konijn en zijn Chocoladefabriek al? Ook een heel leuk paasboekje voor jongere kinderen

Reageren

Laat een reactie achter