Ontdekken in Portugal: Sintra met kinderen!

door Maerle van Berkel
Sintra met kinderen in Portugal bezoeken

Gastblogger Maerle is gek op Portugal en heeft al veel van het land gezien, omdat haar ouders lange tijd in de Alentejo woonden. Onlangs bezocht zij samen met haar man en kinderen de omgeving van Sintra. Dit is een magische en veel bezochte plek in Portugal, waar ontzettend veel te doen is. Benieuwd naar Sintra met kinderen? In dit blog artikel deelt Maerle al haar tips met ons!

Pena Paleis

Het Pena Paleis is eigenlijk niet te missen als je Sintra met kinderen bezoekt. Want dit indrukwekkende gele paleis is een erg leuke plek om te bezoeken! Zeker als je kinderen in de leeftijd van prinsen en prinsessen zitten.

Wel hebben wij er van tevoren eerlijk gezegd over getwijfeld, omdat je verhalen leest over de lange wachttijden en ook over hoe lastig het is om er te komen (je mag er niet met eigen vervoer komen). Toch wilden we het weleens met onze eigen ogen zien, dus hebben wij ons vooraf goed voorbereid.

Het is slim om vooraf kaartjes te kopen, zodat de wachttijd bij het paleis flink verkort wordt. Desondanks is er ook voor ieder tijdsslot nog een wachtrij, maar wij kregen voorrang omdat we met kleine kinderen waren (nog een voordeel van Sintra met kinderen bezoeken 😉 ).

Bovendien is het Pena Paleis helemaal niet lastig om te bereiken met deze tip: Laat je zo dicht mogelijk bij de ingang van het Pena Paleis afzetten door een taxi en loop dan het laatste stukje omhoog om het paleis te bezoeken. Na je bezoek aan het paleis loop je via het park naar het centrum van Sintra. Je hoeft dan niet langs de weg te wandelen en voor onze kinderen was het een leuk geklim en geklauter.

Je kunt ervoor kiezen om het Pena Paleis van binnen en buiten te bewonderen. Maar het is ook mogelijk om alleen de buitenkant te onderzoeken. Onze kinderen vonden het heel leuk om ook de binnenkant te bekijken, omdat hier nog echt te zien is hoe er geleefd werd. Ook van de buitenkant waren ze echt onder de indruk. Mijn dochter van 6 jaar zegt na een jaar nog steeds dat ze nog weleens zo’n mooi paleis wil zien.

Veel kastelen en paleizen die we daarna bezocht hebben kunnen volgens haar (en ons) toch echt niet tippen aan het Pena Paleis. Een aanrader dus wanneer je in Sintra met kinderen bent!

Lourinha Dinosaurus Park

Zijn jullie in Sintra met kinderen en zijn jullie kinderen dol op dino’s? Dan raad ik je zeker aan om dit dinosaurus park te bezoeken. Het Lourinha Dinosaurus Park ligt in een bosrijke omgeving en hier kun je rondwandelen tussen de levensgrote dinosaurussen. Zeker voor kleine dinofans is dit erg indrukwekkend! Het park ligt op ongeveer 1 uur rijden vanaf Sintra en is daarom een enorm leuk dagje uit in de omgeving van Sintra met kinderen.

Praia do Magoito

De meeste kinderen zijn dol op spelen op het strand, dus daarmee zit je eigenlijk altijd goed als je op vakantie bent. Maar wat waren wij onder de indruk van het strand van Magoito met de indrukwekkende hoge kliffen en het helderblauwe water. We hebben echt zitten genieten daar!

Wat voor de kinderen ook nog eens heel leuk was aan dit strand was het stroompje van de rivier dat het strand doorkruist en de vele kikkervisjes die voorbij kwamen en zo uitkwamen in de zee. Onze kinderen waren hier enorm door gefascineerd en probeerden de kikkervisjes ‘te helpen’ door ze te vangen en ze niet in de zee uit te laten komen. Uren speelplezier hebben ze hiermee gehad.

Nog een groot voordeel van Praia do Magoito; er zit een leuke strandtent waar je prima kunt eten en waar je echt een waanzinnig uitzicht hebt.

Magoito strand uitzicht in Portugal

Tapada Nacional de Mafra

Op zo’n 35-45 minuten rijden vanaf Sintra ligt het natuurgebied Tapada Nacional de Mafra. Je betaalt hier een entree en kunt vervolgens rondwandelen door het park. Zeker in de lente of herfst heb je een grote kans om wilde dieren, zoals herten te zien. Er is bovendien een mogelijkheid om te overnachten in het park (ook een aanrader wanneer je in Sintra met kinderen bent!).

Wij zijn zelf niet in Tapada Nacional de Mafra geweest, maar kregen tijdens onze laatste reis door Portugal deze tip van een gezin dat in de omgeving van Sintra met kinderen woont.

Park da Liberdade

Hebben je kinderen geen zin meer in bezienswaardigheden, maar willen ze gewoon lekker rondwandelen of spelen in een park? Dan is Park da Liberdade een leuke optie. Je kunt hier even helemaal tot rust komen na het bezoeken van het drukke centrum van Sintra. In het park kun je ook wat dieren zoals konijnen en kippen vinden, wat onze kinderen echt fantastisch vonden. Mocht je rond kerst gaan, dan is het helemaal leuk om dit park te bezoeken, want in het park kun je dan allemaal kerstversieringen vinden. Een aanrader!

Monserrate Paleis

Het paleis van Monserrate in Sintra wordt minder druk bezocht dan het Pena Paleis, maar is ook zeker een bezoekje waard. Het paleis heeft een compleet andere bouwstijl, het doet namelijk wat Arabisch aan en lijkt wel een beetje uit een sprookje te komen. Monserrate is van binnen niet heel groot, maar wel erg mooi. Verder ligt het paleis in een prachtig aangelegde tuin, waar kinderen heerlijk kunnen spelen, ontdekken en van de berg af kunnen rennen. Voor ons was dit dan ook een heel relaxed bezoek. De tuin mag je daarom zeker niet missen als je in Sintra met kinderen bent.

Als je vroeg komt kun je gemakkelijk parkeren bij de ingang van de tuin van het paleis. Later op de dag is het wat lastiger om een plekje te vinden.

IJsjes eten

Wat mag er zeker niet ontbreken als je in Sintra met kinderen op vakantie bent? IJsjes natuurlijk! Vrijwel alle kinderen zijn dol op ijsjes en gelukkig kun je die op verschillende plekken kopen in Sintra. Wij genoten van heerlijke ijsjes bij Gelati di Chef, maar er is nog veel meer keuze aan ijs in deze Portugese stad.

Tram van Sintra naar Praia das Maçãs

Heb je geen auto tot je beschikking en wil je graag het strand bezoeken in de omgeving van Sintra met kinderen, dan is deze tram een aanrader. Bij Vila Alda in Sintra kun je opstappen en de reis duurt ongeveer 40 minuten. Voor kinderen is alleen het zitten in een tram vaak al een feestje, en de bestemming is natuurlijk ook superleuk, want Praia das Maçãs is een heel mooi strand. Het fijne aan Praia das Maçãs is dat hier ook een riviertje uitkomt in de zee, waardoor kleine kinderen veilig in het ondiepe water van het riviertje kunnen spelen.

Tenslotte nog een laatste tip wanneer je naar Sintra met kinderen gaat…

Kies enkele bezienswaardigheden in Sintra uit die je echt niet wilt missen, maar ga er ook vanuit dat je niet alles kunt bezoeken als je met kinderen reist, tenzij je een week of meer de tijd hebt. Wij hadden twee paleizen die we graag wilden zien uitgekozen, want een hele dag sightseeing in Sintra met kinderen is voor onze kinderen gewoon teveel en daar wordt iedereen chagrijnig van. Wij combineerden om die reden op één dag een paleis in Sintra met een andere activiteit, zoals een bezoekje aan het strand.


Heb je genoten van dit gastblog artikel en heb je een vraag aan Maerle over Portugal, met in het bijzonder Sintra met kinderen bezoeken? Deel het dan gerust in een reactie onder dit blog artikel.


Affiliate-op-avontuur-met-kids

You may also like

10 Reacties

nicole orriens 26 maart 2024 - 12:32 pm

Wat een prachtige foto is dat met die mooie gekleurde huizen. Het is net een sprookje om te zien. Wat een mooi plekje lijkt me dat.

Reageren
Sandra 26 maart 2024 - 3:55 pm

Wat een leuke bestemming en niet alleen voor met kinderen! Ik had er eigenlijk nog nooit van gehoord. Die eerste foto lijkt me een echt sprookjeskasteel!

Reageren
Linda schrijft 't op 26 maart 2024 - 4:28 pm

Wat een gezellige sfeer en je kunt inde omgeving nog veel dingen ondernemen met kinderen.

Reageren
Malou 26 maart 2024 - 4:43 pm

Wauw die eerste foto, prachtig! Daar zou ik heel graag een keertje naartoe willen gaan! Verder ziet het er ook prachtig uit trouwens.

Reageren
Wanda 26 maart 2024 - 7:11 pm

Sintra staat zeker weten op mijn lijstje, lijkt mij een super mooie plek om met eigen ogen te zien! Leuk dat jullie kinderen zich er ook zo goed hebben vermaakt en zelfs nu nog onder de indruk zijn van het paleis.

Reageren
corrina wassenaar 27 maart 2024 - 7:04 am

Zeker genoten van dit mooie reisverslag en voor mensen die met kinderen op vakantie gaan vol met tips

Reageren
Maayke 27 maart 2024 - 9:08 am

Wat een mooie bestemming! Wij zijn nog volop aan het plannen en ik zet deze ook op het lijstje!

Reageren
Eat Live Travel 28 maart 2024 - 11:59 am

Sintra lijkt me echt een geweldige bestemming. Ik zou hier zelf ook nog graag een keer naartoe gaan. Lourinha Dinosaurus Park lijkt me ook heel gaaf!

Reageren
Tess 1 april 2024 - 8:15 am

Die twee paleizen lijken mij erg mooi om te bezoeken. Ik houd er van om zulke gebouwen te bezoeken

Reageren
Kristel 15 juli 2024 - 6:53 pm

Sintra staat ook op onze to-do tijdens onze vakantie in Portugal.

Wij logeren in Santa Barbara, op een uurtje rijden van Sintra.

Kunnen we ergens in de buurt van Sintra parkeren, bv dichtbij het station en dan zo via de bus (434) Sintra eigenhandig bezoeken? Of regelen we best toch iets via een gids?

Reageren

Laat een reactie achter