Dino-Dromen in het Oertijdmuseum: een dag vol verbeelding!

door Sophie Roels
Het Oertijdmuseum review

Als ik zeg ‘dino’, dan zegt mijn zoontje Pepijn ‘Wraaaaah’. Alles wat met dinosaurussen te maken heeft, is geweldig! Zijn ogen begonnen dan ook te glunderen toen hij hoorde dat we (zogenaamd) echte dino’s gingen bekijken in het Oertijdmuseum. Eerst nog even wachten op het ochtend dutje van zijn zusje, maar daar had Pepijn eigenlijk het geduld niet voor. “Gaan we al”?

Aankomst in het Oertijdmuseum

Pleun was wakker, dus we konden gaan. Op naar het Oertijdmuseum! Iedereen de auto in en gaan. Na een klein half uur rijden waren we er. Wanneer je aankomt rijden steken er al dino’s boven de hekken langs de weg uit. Hierdoor worden de kinderen gelijk enthousiast. Na het scannen van onze tickets (let op: een museuemjaarkaart is niet geldig hier) konden we drie kanten op. Binnen naar het Oertijdmuseum, naar buiten naar het dinobos of eerst even een kopje koffie drinken in het horecagedeelte.

Horeca

Het horeca gedeelte stelt niet heel veel voor. Er is beperkte ruimte, maar prima voor het aantal bezoekers. Verwacht geen complete maaltijden. Er is een koffieautomaat aanwezig en er worden voorverpakte sandwiches, ijsjes, koeken, chips, choco-bars en frisdrank verkocht. Als het wat warmer is, kun je ook buiten zitten. Dit is aansluitend op een speeltuin. Ouders kunnen lekker genieten van het zonnetje en hun koffie, terwijl de kinderen uitrazen in de speeltuin. Ideaal toch?

Het Oertijdmuseum review

Het Oertijdmuseum

Toen wij aankwamen bij het Oertijdmuseum begon het net te regenen. We zagen dat dit niet lang zou duren, maar wel fijn dat je dan eerst binnen het Oertijdmuseum kan bekijken. 

Het Oertijdmuseum is niet groot, wat prima is voor de korte spanningsboog van kinderen. Er staan een aantal grote (neppe) opgezette dino’s. Via een aantal zuilen maken ze het interactief. Ook staan er een aantal neppe dino’s die bewegen en waarvan de eitjes uitkomen. Pepijn vond het wel spannend om dichtbij te komen.

Het museum is verspreid over twee verdiepingen. Gelukkig is er rekening gehouden met buggy’s en minder valide mensen, want je kan de lift nemen. Op de eerste etage zie je mensen die bezig zijn met botten, er liggen talloze fossielen en er hangt een grote haaienbek. Pepijn was eigenlijk net te jong voor het museum. Ik denk dat dit vanaf 4 of 5 jaar pas echt leuk wordt.

Dinobos

Het was droog, we hadden het Oertijdmuseum van binnen gezien, dus tijd om naar het dinobos te gaan! Daar kwamen we eigenlijk echt voor. Het is letterlijk een bos, waardoor je ook beter kan inbeelden hoe het vroeger was. De dino’s (en ook andere dieren) zijn op ware grootte opgezet. Ik kreeg wel echt Jurassic Park vibes hiervan. Oké, je mist de mooie uitzichten en palmbomen, maar er kwamen wel een aantal scènes weer naar boven. Terwijl het toch echt 20 jaar geleden is dat ik die film heb gezien.

De meeste dino’s zijn afgezet en kan je niet aanraken, maar er zijn er ook een aantal speciaal om op te zitten. Altijd leuk voor de foto’s. Wat ik echt heel leuk vond, was de mogelijkheid voor kinderen om een opgraving te doen. Helaas had het net geregend en vond ik het niet zo’n succes als Pepijn in de modder ging spelen (lees: niet op voorbereid). Maar hoe leuk is het dat ze zelf aan de slag kunnen gaan en een skelet of fossiel kunnen opgraven! Echt heel leuk bedacht! Een tip is dus om oude kleren aan te doen en regenlaarzen mee te nemen voor het geval dat. De volgende keer gaan we dit zeker doen!

Het bos is groter dan verwacht. Je kan een flinke route afleggen en komt steeds nieuwe soorten dino’s tegen. Tussendoor zijn er wel een aantal shortcuts als je dat fijn vindt. Wij hebben de grote route gedaan en dat is prima met een kind van drie jaar.

Buiten vind je ook meerdere speelplaatsen en er is een werkplaats. Helaas weet ik niet wat die werkplaats inhoudt, want deze was dicht. 

Een leuk dagje uit?

Hoe lang je bezig bent hangt af van de samenstelling van de groep en hoe oud de kinderen zijn. Wij zijn vrij snel door het Oertijdmuseum gegaan en hebben vooral tijd besteed in het dinobos. In totaal zijn we iets langer dan 2 uur in het Oertijdmuseum geweest. Als het weer mooier was geweest, hadden we buiten op het terras nog een drankje gedaan en kon Pepijn wat langer in de speeltuin spelen. 

Tot de volgende keer!

We gaan zeker nog eens terug als de kinderen wat ouder zijn, zodat ze ook meer meekrijgen van het Oertijdmuseum binnen. Als aandenken mocht Pepijn van ons een dino uitzoeken. Helaas koos hij voor een tyrannosaurus, de minst schattige die er tussen zat. Maar ach, hij was door het dolle heen. Toen we naar de auto liepen zei hij letterlijk: ik ben echt heel blij! Dan maakt mijn moederhart toch even een sprongetje van geluk. De knuffel wijkt niet meer van zijn zijde!


Zijn jouw kids ook zo dol op dino’s en hebben jullie al een bezoek gebracht aan het Oertijdmuseum 😀 ? Wij zijn super benieuwd! Deel het gerust in een reactie onder dit blog artikel.

You may also like

7 Reacties

Irene | Neneh's Choice 3 april 2024 - 8:09 am

Wat een leuk uitje! Ik kende het nog niet en moest wel heel even zoeken waar het Oertijdmuseum zit, ik had namelijk Dinoland in Zwolle in mijn achterhoofd.

Reageren
Melanie Hoogvliet 3 april 2024 - 11:36 am

Toen mijn zoon een jaar of 7 was zijn wij hier naar toe geweest. Hij had de tijd van zijn leven en daar gaat het om. Het hoeven voor mij niet altijd de grote parken te zijn. Net wat je zegt de spanningsboog van kinderen is toch niet zo lang.

Reageren
Kijkje in huis en tuin 3 april 2024 - 12:04 pm

Wij hebben een keer een dinobos van dichtbij gezien, alleen in Amersfoort geloof ik.

Reageren
Mitchel 9 april 2024 - 7:52 am

Wat een leuke tijdsbesteding om naartoe te gaan met je kinderen. Dinosaurussen zijn natuurlijk heel cool!

Reageren
Tess 10 april 2024 - 2:53 pm

Ik ben hier jaren geleden ook eens geweest. Vond het erg leuk om een keer gezien te hebben

Reageren
Sophie 11 april 2024 - 4:42 pm

Was een mooi uitje. Bedankt dat we hier naartoe mochten!

Reageren
Het Oertijdmuseum (Ginie) 12 juni 2024 - 12:27 pm

Fijn dat we jullie mochten ontvangen en dat jullie het naar je zin hebben gehad. Graag tot ziens!

Reageren

Laat een reactie achter