Paasbrunch met kinderen? Met deze 5 tips maak je er een feestje van!

door Claire
Paasbrunch met kinderen? Zo maak je er een feestje van!

Nog even en dan is het weer Pasen! Voor ons ieder jaar weer een feest omdat onze dochter geboren is op eerste Paasdag. En ondanks dat haar geboortedag niet ieder jaar tijdens Pasen valt, maken wij er wel ieder jaar een feestje van. En daarom heb ik een uitgebreid blog artikel voor je geschreven met daarin tips hoe je een feestje kunt maken van je Paasbrunch met kinderen. Van activiteiten tot aan recepten en nog veel meer! 😀

Een Paasbrunch met kinderen? Start creatief!

Niets is zo leuk als lekker knutselen met kinderen. Helemaal met de Pasen is dit een feestje! Denk bijvoorbeeld aan samen een tafelkleed inkleuren of verven, de tafel decoreren, eierdopjes maken, stickeren, boetseren, samen met het gezin placemats en een menukaart maken of eieren te verven.

Nog een paar extra ideeën en tips:

Samen koken met kinderen

En als jullie dan heerlijk creatief bezig zijn geweest voor de Paasbrunch met kinderen, dan is het ook super leuk om door te pakken en samen te koken met kinderen.

Zo is het onwijs leuk om samen cakejes te maken en als een kuikentje of paashaasje te versieren. Maar ook groenten en fruit kun je in een vormpje uitsnijden en vorm geven. En wat dacht je van een heerlijke smoothie te maken? Altijd een feestje om samen te doen met kinderen! Net zoals samen sandwiches te maken, pannenkoeken met gezichtjes en fruitspiesjes in regenboog kleuren.

Heerlijk genieten

En dan is het natuurlijk tijd om te genieten van al het lekkers en al het moois! En maak ook vooral gebruik van al die quality time als gezin. Geef elkaar complimenten en stel elkaar bijvoorbeeld bijzondere vragen waar je het antwoord nog niet op weet. Een paar voorbeelden:

  • ‘’Welke feestdag zou je iedere dag van het jaar willen vieren?’’
  • ‘’In welke film zou je een rol willen spelen?’’
  • ‘’Wat is je grootste wens?’’
  • ‘’Wat is je lievelingsliedje?’’
  • ‘’Welke landen zou je nog eens willen bezoeken?’’
  • ‘’Wat zou je nog willen leren?’’

Paasbrunch met kinderen spelletjes

Hebben jullie genoten van de Paasbrunch met kinderen? Dan heb ik goed nieuws… Er zijn nog meer leuke dingen die jullie samen kunnen doen! Zoals leuke spelletjes tijdens Pasen spelen! Denk aan toffe bordspellen maar ook aan speciale Paasspelletjes. Zoals… Eieren zoeken!

Deze klassieker mag natuurlijk niet ontbreken tijdens je Paasbrunch met kinderen spelletjes! En  eieren zoeken kan heerlijk traditioneel. Maar je kunt er ook een nieuwe draai aan geven door er cryptische hints aan toe te voegen met Paasfeitjes of door zelfs een schatkaart te maken waarbij er een extra beloning ligt op de plek van de schat…

Op pad met de Paashaas

Eén van de redenen waarom ik echt heel blij wordt van de Pasen is omdat 9 van de 10 keer de zon heerlijk schijnt. En dat is een goede reden om er heerlijk op uit te trekken! En wil je dit extra feestelijk maken voor de Paasbrunch met kinderen? Maak er dan een gezellige thematische lente-wandeling of fietstocht van met leuke spelletjes voor onderweg.

Misschien wil jij of je partner wel een Paashaas pak aan? Of willen jullie allemaal een haarband met paashaas oren op? Dat maakt het natuurlijk ook direct fotowaardig 😉 ! En qua spelletjes is het natuurlijk super leuk om op zoek te gaan naar specifieke bloemen, vogels of misschien zelfs wel ‘verloren’ paaseitjes langs de route te gaan zoeken.

En ook een leuk idee als het super mooi weer is… Neem je Paasbrunch met kinderen mee naar buiten toe en ga lekker samen picknicken in stijl! Met een kleed, op een mooie fijne plek, met elkaar. Dat kan niet anders dan een onvergetelijk avontuur worden!

PS: Op zoek naar nog meer inspiratie? Lees dan ook dit blog artikel van collega blogger Fleur gevuld met leuke Paasactiviteiten voor kinderen.


Zijn jullie ook al aan het aftellen voor de Paasbrunch met kinderen en hoe gaan jullie het dit jaar vieren? Ik ben super benieuwd! Deel het gerust in een reactie onder dit blog artikel. Ook als je nog meer tips hebt!


Affiliate-op-avontuur-met-kids

You may also like

2 Reacties

Mandy 19 maart 2024 - 7:52 am

Wat een leuke ideeën. Vooral de schatkaart, maakt het voor de kleintjes net iets makkelijker om te zoeken.

Reageren
corrina 20 maart 2024 - 6:43 am

Wat gezellig en met deze tips kan de brunch niet floppen. Wij zijn heerlijk paar dagen in drenthe met zijn tweetjes maar zullen zeker een gezellig paasontbijtje maken

Reageren

Laat een reactie achter