Een onvergetelijke reis: op avontuur samen met oma naar Bali toe!

door Laura Collin-Smeets
Met oma naar Bali

Toen mijn oudste zoon in groep 8 zat kwam mijn moeder met een bijzonder voorstel: “Hoe zou Damiën het vinden om samen met mij mee te gaan naar Bali voor een rondreis van 2 weken? Als een soort van afsluiting van de basisschoolperiode.” Ik wist zeker dat hij het helemaal fantastisch zou vinden! Ook al vond ik het als moeder zijnde, wel even slikken om hem los te laten. Maar het werd een onvergetelijke reis waarin ze de mooiste herinneringen creëerde! Een traditie die mijn moeder daarom ook graag aan mijn dochter gaf toen ze in groep 8 zat. Voor mijn kids onvergetelijk en iets waar ze met een grote glimlach op terugkijken! Iets wat ik ook jou en je familie gun! Daarom heb ik in dit gastblog artikel hun favorieten, tips en aanraders voor je verzameld voor wanneer je ook op avontuur naar Bali toe wilt gaan of je kids een onvergetelijke reis samen met hun oma gunt.  

De aanbevelingen van Damiën.

Damiën was 12 jaar toen hij in 2019 met zijn oma naar Bali toe ging. Oma had een mooie reis uitgestippeld en samen logeerden ze in verschillende hotels, op verschillende plekken.

Big Garden Corner in Sanur

De Big Garden Corner ligt aan de rand van Sanur. Hier maken ze mooie kunstwerken van afval zoals lege flessen, blikjes en zakjes. Zie het maar als een soort buitenmuseum. Je loopt er niet heel erg lang rond, alles bij elkaar misschien maar een uurtje, maar het is zeker de moeite waard om te bezoeken. Je kunt er hartstikke leuke foto`s maken en het is gewoon bijzonder om te zien hoe creatief mensen kunnen zijn met afval. Als je in de ochtend gaat kun je het combineren met een lekkere lunch.

Dream Museum Zone

In Kuta vind je het DMZ, oftewel Dream Museum Zone. Een museum waar 3D tekeningen zijn gemaakt. Het ligt een beetje uit het zicht en de buitenkant ziet er niet uitnodigend uit, maar eenmaal binnen vind je dus allemaal mooie 3D tekeningen. Je mag hier ook foto`s maken, wat natuurlijk een leuke herinnering is.

Aero Park Keramas

Als afsluiting van de vakantie in Bali ging Damiën samen met oma uit eten in een oud vliegtuig, iets wat hij helemaal fantastisch vond. In dit vliegtuig zijn de originele vliegtuigstoelen verwijderd en tafeltjes en stoelen geplaatst waar je aan kunt eten. De keuken is buiten het vliegtuig. Er is geen lift aanwezig, dus je moet de trap gebruiken. Ben je slecht ter been dan is dit restaurant dus niet aan te raden.

De prijzen liggen in dit restaurant iets hoger dan bij andere restaurants op Bali. Je betaalt natuurlijk ook voor de locatie. Wil je hier komen eten, reserveer dan zeker want vol=vol.

De aanbevelingen van Daelyn.

Omdat mijn moeder niet wist hoe het met haar gezondheid zou zijn als Daelyn in groep 8 zou zitten, vroeg ze of Daelyn eerder mee mocht. De reis stond gepland voor april 2020 maar door de pandemie kon deze niet doorgaan. Hij werd dus uitgesteld en uiteindelijk konden ze samen in 2023 gaan, toen Daelyn toevallig ook echt in groep 8 zat. Ook zij heeft een fantastische vakantie gehad en deelt graag haar favoriete plekjes en activiteiten met je!

Bali Swing: een fotoshoot die de moeite waard is!

De chauffeur die mijn moeder en Daelyn van het ene naar het andere hotel bracht kwam met het idee om een fotoshoot te doen. Daelyn vond dat natuurlijk een leuk idee, maar wist niet goed wat ze zich daar bij moest voorstellen. Eenmaal op locatie bleek dat het een Bali Swing fotoshoot was: een shoot met een prachtige jurk aan waarbij de foto`s werden gemaakt als ze op een schommel zat. Ze vond het fantastisch, de foto`s waren prachtig en dit was dus echt haar favoriete activiteit van de hele vakantie!

Dolfijnen spotten in Lovina

Vroeg in de ochtend ging de wekker want de bootjes om dolfijnen te spotten gaan alleen bij zonsopkomst. Damiën heeft het een paar jaar eerder ook gedaan en Daelyn was erg onder de indruk van de foto`s en filmpjes vandaar dat dit ook op haar verlanglijstje stond. Beiden zagen vele dolfijnen en ook vele andere bootjes die op zoek gingen naar dolfijnen.

De meningen over deze activiteit zijn verdeeld: er is een groep mensen die dit prachtig vind en er is een groep mensen die ervan overtuigd is dat de dolfijnen opgejaagd worden. Onze ervaring is in elk geval niet dat er jacht gemaakt wordt op de dolfijnen. Het is druk op het water met bootjes, maar de dieren krijgen de ruimte en worden niet in het nauw gedreven.

Het strand van Sanur

Vergeet niet om te relaxen als je naar Bali toe gaat. Het strand van Sanur mag je volgens Daelyn echt niet overslaan. Huur een bedje en geniet van de zee. Langs het strand vind je verschillende leuke winkeltjes en restaurantjes. Een echte aanrader is Titi`s Warung waar je heerlijke soto kunt eten.

Hopelijk hebben we je enkele leuke tips voor je vakantie naar Bali kunnen meegeven! En wist je dat Bali ook een fijne plek is om naar toe te emigreren met kids?

Nog meer leuke activiteiten die je in Bali kunt ondernemen:


Heb je genoten van dit gastblog artikel geschreven door Laura? En hebben jouw kids ook weleens samen met hun oma een bijzondere reis gemaakt (misschien zelfs wel naar Bali toe)? Wij zijn super benieuwd! Deel het gerust in een reactie.


Affiliate-op-avontuur-met-kids

You may also like

3 Reacties

Melanie Hoogvliet 21 juni 2023 - 9:05 am

Dit is toch het mooiste kado dat je als oma kan geven! Een heerlijke vakantie en de mooiste herinneringen voor later. Mijn moeder neemt ook al haar kleinkinderen mee op reis. Ik vind dat mooier dan welk tastbaar speelgoed of envelopje vol geld. Want die herinneringen zul je altijd bij je houden. En Bali lijkt me prachtig daar wil ik ook echt nog eens heen.

Reageren
Tessa 22 juni 2023 - 5:03 pm

Wat een bijzondere reis! Ik ging met mijn oma elke vakantie een dagje met de trein op stap, met een railrunner kaartje. Ik mocht altijd kiezen waar we naar toe ginggen

Reageren
Linda schrijft 't op 3 juli 2023 - 6:01 pm

Wat een super trip, mijn kids hebben na afsluiting van de basisschool ook een reis met opa en oma gemaakt

Reageren

Laat een reactie achter