Bangkok met kinderen: meer dan 17 tips en adviezen!

door Lonneke de Graaf
Bangkok met kinderen tips en adviezen

Ga je binnenkort naar Bangkok met kinderen? Een super goed idee volgens gastblogger Lonneke! Benieuwd naar haar tips en adviezen? Ze deelt het allemaal met ons in dit heerlijk uitgebreide blog artikel 😀 !

Ga goed voorbereid op reis

Wanneer je naar Bangkok met kinderen toe gaat, dan ga je waarschijnlijk niet alleen Bangkok bezoeken maar wil je nog meer van Thailand zien. Daarom is het goed om ruim van tevoren te checken of jullie alle vaccinaties hebben. Sommige moet je na een aantal weken herhalen, en er kunnen wachttijden zijn bij de GGD.

Van Amsterdam naar Bangkok is een lange vlucht van minimaal 11 uur, met waarschijnlijk een overstap ergens in het Midden-Oosten. Het is een beetje afhankelijk van hoelang je gaat reizen en hoe oud je kinderen zijn, maar waarschijnlijk heb je al te veel bagage. Je hebt echt weinig kleren nodig want het is warm weer (en er is genoeg te koop voor weinig geld mocht je iets te kort komen). Ook voor de handbagage zou ik willen adviseren om vooral niet te veel in te pakken. Maak bewuste keuzes.

Te veel handbagage onderweg naar Bangkok met kinderen zit in de weg. Je loopt er ook een aantal uur mee te sjouwen op Schiphol, maar ook als je aankomt loop je er weer mee te sjouwen. Kies voor de kinderen een fijne rugzak die ze zelf kunnen dragen. Ze vinden het waarschijnlijk nog erg leuk ook!

Handig om mee te nemen voor de lange vlucht naar Bangkok met kinderen

Een knuffeltje, een schermpje met koptelefoon en een klein speeltje is vaak al genoeg. Onze puber neemt standaard de airpods en telefoon mee voor haar eigen muziek en e-boeken en een powerbank. Muziek kun je via spotify makkelijk downloaden. Ook luisterboeken zijn handig.

De meeste vliegtuigen hebben schermpjes met kinderanimatie en ook dekentjes en kussentjes worden verstrekt voor de nachtvlucht.

Een zuigsnoepje om de oren te klaren is aan te raden en hoe leuk is dat voor een kind als dat in je eigen tas mag meenemen. Alle vloeistoffen boven de 100ml worden afgepakt en weggegooid bij de security dus eigen bekers zijn niet meer zo makkelijk als vroeger. Vul je bekers na de controle in het toilet. Zeker voor hele kleintjes is drinken tijdens het opstijgen fijn. Zo slikken ze vaak de oorpijn weg.

Als je een beker met silicone rietje vult voor je opstijgt laat dan eerst de druk eraf voor je hem opent. Ik heb ooit water via het rietje op een mevrouw 4 rijen achter mij gespoten. Haha!

Het eerste wat je moet regelen bij aankomst in Bangkok met kinderen

In Bangkok aangekomen wil je nog wat dingen regelen voor je vertrekt. Het duurt even voor je buiten in Bangkok met kinderen bent. Onze routine bij aankomst in een nieuw land is altijd na de bagage en de douane eerst pinnen om wat nieuwe valuta op zak te hebben en een telefoonkaart kopen.  Als je je tassen of koffers op een trolley zet kun je daar ook heerlijk kinderen op vervoeren. Altijd een feestje!

Op tijd een snack

Meestal hebben de meiden dan wel trek en kopen we eerst even een snack op het vliegveld. Als je eenmaal in de taxi zit ben je zo een uur verder voor je iets te eten kunt vinden. Ik weet niet hoe het bij jullie gaat, maar bij ons wordt het niet gezelliger als ze honger hebben.

Je telefoon

Buiten de EU wil je ook echt je eigen 4G niet gebruiken want als je dit een dag zou doen kost het je al meer dan je hele reis waarschijnlijk. Niet doen dus. Eigenlijk kun je het beste je roaming/mobiele gegevens al uitzetten voordat je opstijgt, anders haalt je telefoon als je aankomt al allerlei berichten binnen. En dat is geen goed begin van je vakantie! Op het vliegveld staan genoeg aanbieders van telefoonkaarten die redelijke prijzen rekenen voor een sim. Kijk even rond voor de beste prijs maar je hebt er zo een gevonden.

Wij kiezen altijd voor een e-sim omdat je eigen simkaart kan blijven zitten en het handig is in gebruik. Mocht je deze niet vinden en een gewone simkaart kopen kun je je WhatsApp nog steeds gebruiken. Zo kunnen de kinderen lekker gratis met opa en oma bellen via de WhatsApp.

Taxi naar je hotel

Na de koude lucht van de airco op het vliegveld is de vochtige warme buitenlucht serieus even wennen. De luchtvochtigheid is hoog. De reis was lang. En dan is er ook nog een tijdsverschil van 5 uur in de zomer en 6 uur in de winter. Best heftig voor de kinderen.

Dus kies voor de eerste overnachting een hotel in de buurt van het vliegveld. De taxi naar je hotel vanaf het vliegveld is niet moeilijk te regelen maar kost wel extra tijd. In dit geval zou ik zeggen regel deze van tevoren. Als je je hotel via booking.com boekt krijg je vaak al een aanbieding voor een taxi. Er staat dan iemand te wachten met je naam op een bordje en dan hoef je niet uit te zoeken waar je heen moet met je oververmoeide kroost.

Hoteltips

 

Hotel bij het vliegveld

Wij kozen ervoor de eerste 2 nachten in The Cottage Suvarnabhumi te zitten. Gemakkelijk te boeken via booking.com. Even bijkomen van de reis en wennen aan het klimaat. Het heeft kleine maar prima familiekamers en een heerlijk zwembad. Op loopafstand zit een overdekte foodhall. Prima keuze voor je eerste Thaise maaltijd!

Het kan zijn dat de etensluchten voor de kinderen nog even iets teveel zijn (zoals voor die van ons). Wij eindigden dag 1 dus bij de Mac Donalds. Maar heel eerlijk een garnalenburger en een ananasflap voelde toch Thais aan.

Ik zou ook kiezen voor een hotel waar je kunt ontbijten. Zeker voor de kinderen is rijst op straat in de ochtend waarschijnlijk iets te veel van het goede zo aan het begin van je reis. Voor ons bleef dit de volle 2 maanden overigens zo.

Welk hotel je ook kiest, neem er zeker een met een zwembad, zodat de kinderen heerlijk kunnen spelen en afkoelen. 

Hotel in Bangkok

Voor je een hotel kiest moet je eerst even uitzoeken in welke wijk je wilt zitten. Want je wilt niet voor alles een uur reistijd hebben. Zeker met kleine kinderen is het reizen in de warmte in de stad echt wel een ding. De keuze is reuze dus bereid je goed voor. Welke dingen wil je bezoeken en hoeveel tijd heb je? De skyline werkt fantastisch en is een leuke ervaring.

Wij zaten in Silom Serene A Boutique Hotel, dichtbij een skytrain station. Dit hotel heeft prachtige familiekamers. En met een tuktukje hebben we een prachtig gekleurde Hindoe tempel bezocht. En we waren in 20 minuten met de skytrain bij SEA LIFE Bangkok Ocean World.

Er staan veel eetkraampjes in de straat en er zijn ook behoorlijk wat straatverkopers. Ze zijn echter niet opdringerig of vervelend. Er zit een overdekt eetstraatje tegenover het hotel, maar voor onze kinderen was de lucht hiervan iets te veel van het goede.

Dit hotel heeft ook een fijn zwembad om lekker te ontspannen en af te koelen na je uitstapje. En het blijft lang open. Zwemmen in het donker in Bangkok met kinderen is ook een hele belevenis!

What Pho en de Grand palace

Als je meerdere dagen hebt, of net zoals wij later terug komt in Bangkok, dan kun je ook in verschillende hotels verblijven. Een hotel in de buurt van de What Pho en de Grand Palace kan een goed optie zijn.

Het Mango Lagoon Place hotel  is dan een fijne keuze. Het ligt in een ontzettend gezellig wijkje met veel leuke restaurantjes. De familiekamer hier was wel erg klein, maar het zwembad maakt dat zeker goed. En ook het ontbijt was prima. Wij hebben heerlijk gegeten op de hoek van de straat bij een Italiaans restaurant genaamd Olive kitchen. Er liggen hier ook spelletjes.

De What Pho is de grootste en oudste tempel van Bangkok. Je vindt hier de grootste liggende Boeddha van Thailand. Deze tempel is ook goed bereikbaar met de skytrain trouwens. Het is erg leuk om rond te kijken, en voor de kinderen heel leerzaam. Vergeet ook hier niet iets mee te nemen om je benen te bedekken. Wij gebruiken zelf altijd parreo’s. Die gebruik ik als rok, jurk, handdoek, picknickkleed, voor dikke tranen en nog veel meer. Er zit er altijd eentje in mijn tas als we onderweg zijn.

Massage en afdingen

Dit is ook de plek om een goede voetmassage te nemen. Kinderen vinden dit vaak heerlijk.

Je kunt hier ook een leuk t-shirt, jurkje of sierraad vinden. Vergeet bij deze winkels vooral niet om af te dingen. De helft van wat ze vragen is vaak al te veel. Het vergt enige oefening maar als je eenmaal over de schaamte heen bent is het een leuk spel. De truc? Wees bereid om weg te lopen..

Vervoer in en naar Bangkok

Grab

Als je doorreist naar je volgende hotel is de goedkoopste manier van reizen een Grab. In Bangkok, of eigenlijk in heel Azië, kun je gemakkelijk een Grab nemen. Dit is de Aziatische versie van Uber. Via de app geef je je locatie door van waar je staat en de locatie van waar je heen wilt. Verschillende aanbieders noemen hun prijs en jij kiest er eentje uit. Dit werkt fantastisch en onze dochter van 12 heeft bijna alle Grabs voor ons geregeld. Ze vond het leuk om te doen.

Een Grab kost een fractie van de originele taxi’s. De praatjes met de chauffeurs zullen je wat tegenvallen omdat het merendeel amper Engels spreekt. Of je Thais moet heel goed zijn, dan is het een ander verhaal.

Het ritje is een belevenis op zich. Je ziet voor het eerst de bekende roze en groen/gele taxi’s. De chaos op de 5 baanswegen, de scooters die overal tussendoor crossen en natuurlijk het links rijden! Je weet gelijk dat je in Bangkok bent.

Skytrain

De skytrain in Bangkok is ook een geweldig avontuur voor kinderen. De treinen komen zeer geregeld en het werkt goed. Wij hebben ons geen moment onveilig gevoeld in de skytrain of op de perrons.

Tuktuk

Must do wanneer je in Bangkok met kinderen bent! Voor kleine stukjes is een tuktuk een goede optie. Dit is voor kinderen een unieke ervaring waar ze zeker van zullen genieten. Spreek wel echt van tevoren de prijs af.

Shopping mall

In Bangkok zijn een aantal grote shopping malls. Dit is zeker leuk om een dag te doen wanneer je in Bangkok met kinderen bent. Wij waren in Siam Paragon. Hier is een hele verdieping met eetkraampjes. In het midden kun je lekker zitten en op je gemakje eten. Het is een drukke bedoening maar absoluut de moeite waard; het heeft voor iedereen wat wils.

In Bangkok zitten ook meerdere Moshi Moshi’s, een heerlijke winkel met veel meidenspulletjes, dus als je meisjes hebt zoek er echt even eentje op.

SEA LIFE Bangkok Ocean World

Dit prachtige aquarium zit onder het mooie winkelcentrum Siam Paragon en is zeker een bezoekje waard wanneer je in Bangkok met kinderen bent! Het is lekker koel dus voor de hele warme dagen een fijne escape.

Onze tip? Koop je kaartjes vast online en skip de rij.

Nog een paar must do wanneer je Bangkok met kinderen bent;

  • Streetfood. Foodmarkets zijn overal. Eetkraampjes zijn overal. De lucht is ook overal.. Het went. Maar als je in Bangkok met kinderen bent moet je zeker een keer op straat eten zoals de Thai doen. Kies voor een kraam waar het druk is, dan weet je dat het eten er niet al lang ligt. Als je een moeilijke eter hebt, zoals wij, ben je vast ook blij met de fruitverkopers op straat. Alles is voorgesneden en je kunt het met je bijgeleverde vorkje zo weg happen. Probeer ook zeker de gesneden grapefruit met suiker. Een ware traktatie.
  • Boottocht op de Chao Phraya rivier. Je kunt lekker op het dak zitten en genieten van de rondvaart. Neem een flesje water mee en zet een pet op want de zon kan flink branden. Je kunt op verschillende plaatsen uitstappen. o.a. bij de Wat Arun tempel. Hier moet je wel in de rij voor een ticket. En zorg dat je iets bij je hebt om je knieën bedekken want anders kom je er niet in. Dit geldt trouwens voor alle Boedhistische tempels.
  • Buk ook zeker een keer om een plumeria bloem op te rapen en net als Vayana in het haar van de meisjes te steken!
  • Als je kinderen wat ouder zijn is een tocht over de River kwai ook fantastisch. Maar ik zou hier persoonlijk niet aan beginnen als ze nog geen zwemdiploma’s hebben. En slaap dan een nacht in een floatel. Er is hier geen elektriciteit dus niet geschikt voor schermverslaafden. Wakker worden op de rivier is geweldig, zo ook het tochtje op het vlot. Er zijn hier meerdere aanbieders voor. Ze komen eigenlijk allemaal op het zelfde neer.
  • Floating market. Ook hier zijn er meerdere van. Wij kozen voor een kleinere minder bekende omdat de reistijd een stuk korter is. Als je er bent probeer ook eens een banaan van de bbq op een stokje. Wij vonden hem heerlijk!
  • Er zijn verschillende skytowers in Bangkok. In sommige kun je ook eten. Dit is een waanzinnige ervaring voor wanneer je in Bangkok met kinderen bent maar zeker ook voor jezelf. Check van tevoren online even het menu of er ook iets voor je kinderen bij zit. Het hangt er even vanaf hoe culinair je kinderen al eten welke de beste keuze is.

Kortom, Bangkok is een ware belevenis voor iedere leeftijd!


Gaan jullie binnenkort ook naar Bangkok met kinderen? Wij zijn super benieuwd! Deel het gerust in een reactie onder dit blog artikel. Ook als je nog meer tips hebt.


Affiliate-op-avontuur-met-kids

You may also like

1 reageren

Amina 6 mei 2024 - 7:37 pm

Wat een superhandige tips! Heerlijk wanneer je je kinderen op zo’n onvergetelijke reis mee kunt nemen! Echt zo stoer van je ook dat je besloten hebt om op wereldreis te gaan met je fam. Ik denk dat heeeeel veel kinderen niet in dit schoolsysteem passen, maar de stap niet kunnen of durven nemen.

Reageren

Laat een reactie achter