7 Duurzame uitjes met kinderen in Nederland

door een gastblogger
duurzame uitjes met kinderen in Nederland

De zomer komt er weer aan! Tijd om op zoek te gaan naar leuke uitjes om met de kinderen te ondernemen. In dit blog artikel delen wij samen met The Green Tourist 7 tips voor duurzame uitjes met kinderen in Nederland. Deze tips zijn écht wat voor jou als je op zoek bent naar leuke, duurzame en leerzame activiteiten om met je kinderen te doen.

Kamperen bij de boer

Het maakt niet uit of je in de stad of op het platteland woont: kamperen bij de boer is voor kinderen altijd leuk! Logeer voor een weekend op één van de boerderijcampings in Nederland. Op deze campings kun jij met je kinderen genieten van het buitenleven, kom je meer te leren over (duurzame) landbouw en krijg je een inkijkje in het boerenleven. Veel kinderen vinden het leuk om dieren te voeden, eieren te verzamelen en andere klusjes voor de boer uit te voeren.

En ga je liever een dagje op stap? Dan kun je hier vaak ook aankloppen voor duurzame uitjes met kinderen in Nederland.

Fietsen door de duinen van Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Op zoek naar nog meer duurzame uitjes met kinderen in Nederland? Ga dan naar Texel met kids en huur een fiets! Je kunt hier een fietstocht door de fantastische duinen van Nationaal Park Zuid-Kennemerland maken. Door de vele fietspaden heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen verschillende routes, afhankelijk van hoe lang je wilt fietsen en hoe oud je kinderen zijn. Geniet tijdens het fietsen door de duinen van het geweldige landschap en de natuur. Neem een picknickkleed en wat lekkers te eten en drinken mee en je hebt gegarandeerd een topdag met je kids!

Wilde dieren spotten in een vogelkijkhut

Verspreid over heel Nederland staan er veel vogelkijkhutten. Hier kun je in alle rust wilde dieren en vogels spotten. Neem een vogelboekje mee en ga samen met je kids op zoek naar bijzondere vogels. Ook heb je een grote kans om eekhoorns en ijsvogels te spotten! Ben je benieuwd waar vogelkijkhutten bij jou in de buurt staan? Kijk dan eens op de website van vogelkijkhut.nl! Wat ons betreft één van de leukste duurzame uitjes met kinderen in Nederland!

Tip! Neem een verrekijker mee 🙂

Speeltuin Natuurpark de Leemputten in Groenlo

Natuurpark de Leemputten in Groenlo is een paradijs voor avontuurlijke kinderen. In deze natuurlijke speeltuin staan boomhutten, touwbruggen en waterplassen. Kinderen kunnen hier in alle vrijheid klimmen, klauteren en ontdekken, terwijl ze heerlijk buiten in de natuur bezig zijn. Dit natuurpark is ook een erg leuke locatie voor bijvoorbeeld kinderfeestjes en familiedagen met gezinnen met jonge kinderen.

Tip! Neem een extra setje kleding voor je kind mee…. want ja, vies worden mag!

Het Maritiem Museum in Rotterdam

Voor een leerzaam en interactief uitje met een duurzame tint is het Maritiem Museum in Rotterdam een geweldige keuze voor ouders met leergierige jongens en meisjes. Hier kunnen kinderen alles leren over de maritieme geschiedenis van Nederland en de invloed van scheepvaart op het milieu. Ook kunnen de kids veel leren over de innovaties die worden gebruikt om de oceanen schoon te houden. Het museum organiseert ook workshops en activiteiten die gericht zijn op duurzaamheid.

Na deze leerzame dag loop je binnen 5 minuten naar de McDonald’s, dat hebben ze wel verdiend 😉 . Steek de weg over richting de Coolsingel en aanvallen maar!

Boottocht door de grachten van Amsterdam

Wat is er nou leuker dan om met je kinderen naar de hoofdstad te gaan? Geniet op een duurzame manier van de historische grachten van Amsterdam door een elektrische boottocht te maken. Deze milieuvriendelijke boten zijn geruisloos en stoten geen schadelijke gassen uit, waardoor ze perfect zijn voor een ontspannen en duurzame rondvaart door de stad. Vaar langs de iconische grachtenpanden en bruggen die Amsterdam kent en vertel de kids meer over de geschiedenis van Amsterdam.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om deel te nemen aan een boottocht met een gids. Echter, deze boten zijn vaak wat minder duurzaam.

Organiseer een natuur opruimactie

Dan de meest duurzame activiteit uit dit lijstje: Het organiseren van een natuur opruimactie! Help samen met je kinderen de natuur schoon te houden door een opruimactie te organiseren in een park, op het strand of in het bos. Stroop je mouwen op, pak je handschoenen en vuilniszakken bij elkaar en je kunt starten! Door samen met je kinderen zwerfafval op te ruimen lever je een positieve bijdrage aan het milieu! Zo leer je je kinderen (al vroeg) hoe belangrijk het is om goed voor onze planeet te zorgen!

Duurzame uitjes met kinderen in Nederland

Laat je ons weten welke duurzame activiteiten jij van plan bent te ondernemen met je kinderen? Wij horen het graag! Wil je meer leren over Nederland en nog meer inspiratie krijgen voor duurzame uitjes met kinderen? Lees dan hier de leukste weetjes over Nederland!

You may also like

6 Reacties

Wietse 3 mei 2024 - 6:34 am

Het is een leuk artikel geworden! Bedankt voor de fijne samenwerking 🙂

Reageren
Melanie Hoogvliet 3 mei 2024 - 1:21 pm

Oooh kamperen bij de boer is zo leuk. Vroeger ging mijn moeder altijd met mijn zoon en de kindjes van mijn zus naar de Ezeltjes camping dat vonden ze helemaal te gek. Zelf zou ik wel een keer hier bij de alpaca’s willen logeren dat lijkt me erg gezellig.

Reageren
Renata Feyen 6 mei 2024 - 10:02 am

Wij hebben zo op vakantie in Frankrijk ook eens een huisje van een boer, vlak naast de boerderij gehuurd. Was super leerrijk voor de kids

Reageren
Mandy 6 mei 2024 - 3:50 pm

Hele leuke aanraders! Een rondvaart door de grachten is altijd een leuk idee. Kamperen bij de boer lijkt me stiekem zelf ook heel leuk. Bedankt voor de leuke tips

Reageren
Eat Live Travel 6 mei 2024 - 4:51 pm

Wat een ontzettend leuke uitjes. Ik heb een keer gekampeerd bij een boerenbed, vond het ook echt super leuk. Ik ga de tips onthouden voor leuke uitjes met mijn neefjes!

Reageren
Tessa 8 mei 2024 - 2:52 pm

Er zijn zo veel leuke uitjes met kinderen die niet veel hoeven te kosten. Je geeft weer fijne duurzame tips hiervoor

Reageren

Laat een reactie achter