Texel met kids: een onvergetelijk dagje uit (12 tips!)

door Claire
Texel met kids - Ecomare

Toe aan rust, ruimte, mooie natuur en heel veel quality time? Dan is Texel natuurlijk een fantastische plek om te zijn! En als je je afvraagt of er ook iets op Texel met kids te beleven valt, dan heb ik goed nieuws. Want in dit blog artikel heb ik 12 tips voor je verzameld voor een onvergetelijk dagje uit op Texel met kids!

De veerdienst naar Texel

En laten we direct beginnen bij het begin; de veerdienst is natuurlijk al een feest wanneer je naar Texel met kids toe gaat! En super eenvoudig ook! Zo kun je online op de website van TESO eenvoudig je bootticket kopen. De QR-code die je vervolgens ontvangt, kun je eenvoudig scannen bij de slagboom en voor je het weet zit je in de auto op de boot. Of op de fiets, camper, of te voet natuurlijk.

Wat wel goed is om te weten; je kunt uitstappen en van het uitzicht genieten of een klein souvenirtje kopen in de winkel. Maar de tocht duurt erg kort (15 minuutjes ongeveer).

Op bezoek bij de zeehonden in Ecomare

Op de 2de verjaardag van Lyam hebben wij een bezoek gebracht aan Ecomare. Dit is een bijzonder centrum dat niet alleen een zeehondenopvang is, maar ook een zeeaquarium, een museum en een vogelopvang herbergt. Hier kun je de zeehonden van dichtbij bekijken en alles leren over de Waddenzee en haar inwoners. En voor de kleine wetenschappers in de dop zijn er interactieve tentoonstellingen die zowel leerzaam als leuk zijn! Wat ons betreft is dit dan ook echt een aanrader wanneer je op Texel met kids bent!

Verken de stranden van Texel

Wat is een eilandbezoek zonder een dagje strand op Texel met kids? Texel heeft kilometerslange zandstranden waar je kunt vliegeren, zandkastelen bouwen of gewoon lekker relaxen terwijl de kids zich uitleven. En als je geluk hebt, spot je misschien zelfs zeehonden die op de zandbanken liggen te zonnen.

Texel met kids? Ga lekker klimmen!

De natuur in Texel is beeldschoon! En hoe kun je deze beter bewonderen dan vanaf grote hoogte? Zo zijn er verschillende plaatsen waar je heerlijk kunt klimmen. Bijvoorbeeld ook bij Klimmen EnZo. Dit is een klimpark waar je op verschillende niveaus door de bomen kunt slingeren.

Een fiets huren

Iets wat er volop op Texel wordt aangeboden zijn bedrijven die fietsen verhuren. En dat is niet zonder reden! Texel is namelijk een waar fietsersparadijs met brede fietspaden die geweldig goed geasfalteerd zijn. Ook is het eiland niet zo groot, waardoor je met gemak mooie tochten kunt maken.

Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora

Is jullie gezin dol op geschiedenis? Breng dan een bezoek aan het Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora. Hier vind je bijzondere voorwerpen die zijn aangespoeld op de stranden van Texel. Van oude scheepsresten tot verrassende juttersvondsten, dit museum biedt een fascinerende blik op het verleden (en heden) van het eiland. En wie weet, misschien inspireert het jullie tot een eigen strandzoektocht!

Ga op Waddensafari in Texel

Super leuk als je op Texel met kids bent; het maken van een Waddensafari! Er zijn verschillende websites die mooie tours aanbieden. En met een beetje geluk zien jullie zeehonden, verschillende vogelsoorten en misschien zelfs bruinvissen. Het is een geweldige manier om de natuurlijke schoonheid van het eiland te ervaren en iets nieuws te leren over de dieren die er leven.

Lammetjes knuffelen in het voorjaar

Wij hadden super veel geluk! Op Lyam zijn verjaardag (27 maart) waren er namelijk ontzettend veel lammetjes op Texel geboren. Zelf hebben wij een bezoek gebracht aan Schapenboerderij Texel. Hier kun je met de schapen en lammetjes knuffelen. Ook zijn er cavia’s en kuikens waar kinderen (onder begeleiding) mee mogen knuffelen. En zijn er nog veel meer dieren te bewonderen (varkentjes, koeien, kippen en geiten) en is er buiten een ontzettende leuke speeltuin en kunnen kinderen naar hartenlust op kleine tractors en auto’s rijden. Een onvergetelijke ervaring voor jong en oud!

Vliegen in Texel

Voor de echte waaghalzen (en iets oudere kids en tieners) is er het Paracentrum Texel waar je kunt tandemparachutespringen. Ja, je leest het goed, parachutespringen! Een onvergetelijke ervaring om samen te beleven en te genieten van het uitzicht over het eiland!

En als dit iets te heftig is, zijn er nog veel meer avonturen te beleven op Airport Texel. Zo kun je gaan zweefvliegen of een rondvlucht boven Texel met kids maken.

Zwemmen in Texel

Naast dat de zee natuurlijk een heerlijke plek is om lekker te zwemmen, kun je op Texel ook zwembaden vinden. Zo kun je bij Zwembad De Krim (hier mag je gratis zwemmen wanneer je overnacht bij Villapark De Koog in Texel) je hart ophalen wanneer je in Texel met kids bent.

En op hetzelfde park vindt je ook nog een vrij nieuw indoor speelparadijs, fijne restaurants en een leuke buitenspeeltuin.

Sommeltjespad lopen

Het Sommeltjespad is een kinderwandelroute in het bos nabij De Koog. Langs de wandelroute van 1,5 kilometer kunnen de kinderen op zoek naar Sommeltjes, dit zijn mythische figuurtjes die je vindt langs de route.

Leuk weetje: volgens een Texelse legende zijn Sommeltjes een soort aardmannetjes die wonen in de Sommeltjesberg. ’s Nachts zijn het levende wezentjes en als de zon opkomt zouden ze veranderen in steen.

Op avontuur in de Texelse bossen

Naast het Sommeltjespad zijn er nog veel meer avonturen te beleven in de Texelse bossen! Zo kun je een speurtocht organiseren, op zoek gaan naar kabouters of de grootste bladerhoop bouwen die je maar kunt. En ook leuk: bij manage de Kikkert kun je een pony huren waarmee je samen met de kids een boswandeling kunt maken.

Onze kleintjes vonden het geweldig. Al moet ik eerlijk opbiechten dat ik twijfel of de paarden zo goed behandeld worden. Onderweg kwamen wij namelijk een ruiter tegen die gevolgd werd door een man op een fiets die hard riep ‘’geeft dat paard nou eens een goede mep!!’’. Dat vervolgens HARDhandig gebeurde… Ik weet daarom niet zeker of wij dit nog eens zullen doen hier.

Tot slot…

Texel is een eiland vol verrassingen, avonturen en ontspanning voor het hele gezin. Of je nu komt voor de natuur, de dieren, de sportieve activiteiten of de rijke geschiedenis, Texel stelt nooit teleur. Het is de perfecte bestemming voor een familievakantie waar iedereen het naar zijn zin heeft. Dus waar wachten jullie nog op? Ik wens jullie een onvergetelijk dagje uit op Texel met kids!


Zijn jullie ook zo dol op naar Texel met kids gaan? En hebben jullie nog meer tips? Deel het gerust in een reactie onder dit blog artikel! Ik ben super benieuwd 😀 !

You may also like

6 Reacties

Charlotte Van Vrijberghe de Coningh 4 april 2024 - 4:22 pm

Mooie villa, kindjes zien er blij uit

Reageren
Linda schrijft 't op 5 april 2024 - 6:43 am

Ik ben ook naar Ecomare geweest, toen we een weekendje weg waren op Texel, zo leuk!

Reageren
Eat Live Travel 8 april 2024 - 5:12 pm

Wat een leuke tips! Ik heb ze met mijn zusje gedeeld die er vaak naartoe gaat met de kids. Wel zou ik die pony’s overslaan… zo ga je niet met dieren om toch? Wat naar!

Reageren
Tess 10 april 2024 - 3:12 pm

Er is zo veel te doen op Texel, Ik vond het Juttersmuseum erg leuk om te bezoeken.

Reageren
Vivienne 11 april 2024 - 7:21 am

Wat een leuke tips! Ik ben lang geleden op Texel geweest. Ik vind het net als Ameland een heerlijk eiland. Zoveel rust en ruimte. Je kan op de meeste Waddeneilanden ook met paarden op het strand rijden. Dat kan op andere plekken in Nederland vaak niet. Dus de liefhebber kan paarden huren om de ultieme strandrit te maken.

Reageren
Malou 17 april 2024 - 11:01 am

Texel is zo leuk! Wij zijn afgelopen zomer ook bij Ecomare, de Schapenboerderij, het Juttersmuseum (dit was wel echt mijn favoriete uitje) en het Sommeltjespad geweest. De stranden zijn ook prachtig, maar helaas was het niet echt mooi weer toen wij er waren.

Reageren

Laat een reactie achter