Vliegeren met kids : tips & tricks!

door Claire
strand Spanje meisje vliegeren met papa

Op het strand in de Costa Dorada in Spanje leerde Lana vliegeren. Al moet ik eerlijk opbiechten dat ze mij leerde vliegeren, haha! Want direct zodra ze haar vlieger vast had, wist ze wat ze moest doen om haar vlieger de lucht in te krijgen en te laten vliegen. Dus verzamelde ik haar vliegeren met kids tips en tricks in dit blog artikel inclusief de mooiste vliegers die haar goedkeuring hebben 😀 . Heel veel leesplezier!

Vliegeren met kids; dit heb je nodig.

Om te kunnen vliegeren met kids heb je eigenlijk maar 3 dingen nodig; de wind, een mooie omgeving waar je vrij kunt bewegen en een vlieger. Nu is dat laatste volgens Lana natuurlijk het allerleukste! Haar eerste vlieger was een doorzichtige unicorn gemaakt van plastic folie, met slierten en een lang nylondraad. Heerlijk licht en absoluut een aanrader!

Dit zijn daarnaast Lana’s favoriete en aanraders (zelf heeft ze ook al een nieuw exemplaar op het oog, zie jij welke dit is?);

Zo werkt het.

Het leuke aan vliegeren is dat het eigenlijk altijd kan als er maar wat wind is en je in een omgeving bent waar je je heerlijk vrij kunt bewegen. Over de plekken gaan we het zo hebben (want er zijn ook nog een paar dingen waar je op moet letten). Qua wind moet je rekening houden met 8 tot 40 km/u. Dit is iets wat je eenvoudig kunt checken op internet of in een weerapp. Al vinden wij het persoonlijk leuker om gewoon om ons heen te kijken en te voelen.

Wat daarnaast wel belangrijk is om even in de gaten te houden, is dat het niet regent of bliksemt. Want de elektriciteit in regenwolken wordt aangetrokken door een natte lijn. Hierdoor kun je dus een schok krijgen wanneer je gaat vliegeren wanneer het regent of onweert.

Check, check, check? Dan is het tijd voor het leukere werk!

Draai nu je rug tegen de wind in. Houd je vlieger vast aan het handvat en de leidraad. Geef nu steeds wat meer lijn vrij. Zodra je vlieger de wind vangt, dan begint het vliegeren en kun je steeds wat meer lijn vrijgeven. De lijn mag niet slap hangen, maar moet strak staan en tegelijkertijd ook wat vering hebben. Trek aan de lijn om de vlieger omhoog te richten. Dit zal helpen je vlieger hoger de lucht in te krijgen. En dan… Ben je aan het vliegeren!!

Wil je nog meer tips en tricks lezen over vliegeren zoals hoe je je vlieger kunt laten landen, hoe je trucjes kunt doen en meer? Lees dan dit blog artikel.

Plekken waar je kunt vliegeren.

Onze favoriete plek is met stip op nummer 1; het strand. Gelukkig zijn we ook in Nederland gezegend met een prachtige kust en verschillende plekken waar je heerlijk kunt vliegeren met kids. Binnenkort zal ik in een blog artikel delen wat de mooiste en leukste stranden in Nederland zijn en uiteraard mag Noordwijk ook niet in deze lijst ontbreken.

Daarnaast is ook het park of wanneer je gezegend bent met een ruime achtertuin, een goed idee. Let alleen wel altijd op bomen, elektriciteitsmasten, gebouwen en andere obstakels die je vlieger mogelijk kunnen vangen.

Tot slot…

Vliegeren met kids is vooral heerlijk buitenspelen! Genieten van alles wat er in het moment is en komen gaat. Een heerlijk mindful avontuur! Wij hopen dan ook dat we je met dit blog artikel hebben kunnen inspireren.


Zijn jouw kids ook zo dol op vliegeren? En hebben jullie nog meer tips en tricks? Wij zijn super benieuwd! Deel het gerust in een reactie 😀 !


You may also like

1 reageren

Tessa 10 juni 2023 - 2:57 pm

Ik wilde als kind ook een vlieger. En die kreeg ik. Na een paar keer proberen waarbij de vlieger steeds viel, ben ik er maar mee opgehouden

Reageren

Laat een reactie achter