Noordwijk met kids: een onvergetelijk dagje uit (9 tips!)

door Claire
peuter meisje in Noordwijk strand spelen

Noordwijk is zonder twijfel één van onze favoriete plaatsen in Nederland om samen met de kids naartoe te gaan. Niet alleen omdat het strand er ontzettend mooi en kindvriendelijk is, maar ook omdat je er heel veel avonturen kunt beleven. Van een klimbos tot kabouterpad, verschillende natuurspeeltuinen en nog veel meer. In dit blog artikel deel ik 9 favoriete plekken en dingen om te doen voor een onvergetelijk dagje uit in Noordwijk met kids!

Het strand; de perfecte plek voor avonturen in Noordwijk met kids

Wij zijn dol op het strand van Noordwijk en komen er al jaren. In eerste instantie samen met onze honden, maar nu ook met onze kids. Wat Noordwijk met kids heel leuk maakt is de relaxte en ontspannen sfeer. Er is vrijwel altijd parkeerplek en vanaf je parkeerplek bevindt je je binnen een minuut op het strand. En het is ieder seizoen feest!

Wist je trouwens dat Noordwijk een ruim 12 kilometer lang strand heeft? Dit is Van de Koningin Wilhelmina Boulevard tot aan de Koningin Astrid Boulevard (hier parkeren wij altijd de auto). Daarnaast zijn er ruim 10 strandpaviljoens (wanneer het kouder weer is buiten is de WinterLodge ons vaste stekje en echt een aanrader).

Duinkabouterpad Hollands Duin

Onze kids zijn dol op kabouters en het Duinkabouterpad Hollands Duin staat bovenaan ons wensenlijstje om binnenkort te bezoeken. De route start bij restaurant Langs Berg en Dal. Hier ligt een knapzak gevuld met lekkers klaar (€6,50 per kind) Vervolgens loop je met een puntmuts op samen met de begeleider een route van 1500 meter. Onderweg luister je naar een verhaal uit het kabouterboek en doe je kabouteropdrachten. En na afloop mag je de puntmuts mee naar huis nemen. De wandeling duurt een uur en is geschikt voor kinderen van 3 t/m 9 jaar.

Wandelen en op ontdekking gaan in het duingebied

Hollands Duin is een duingebied langs de kust tussen Scheveningen en Noordwijk. Je wandelt over kronkelende paden door het ongerepte duinlandschap. En in de duinen kun je op ontdekkingstocht gaan. Zo wonen er herten en roofvogels en zijn er bijzondere planten en bomen te vinden. Genoeg ingrediënten dus om magische avonturen te beleven in Noordwijk met kids!

Noordwijk met kids 9 tips

Natuurspeeltuin Speelzandt

Welk kind is er nou niet dol op een speeltuin? En ik heb een hele bijzondere voor je gevonden die verscholen ligt tussen de duinen te midden van de prachtige natuurgebieden Nationaal Park Hollands Duin, de Amsterdamse Waterleidingduinen en strandreservaat Noordvoort; natuurspeeltuin Speelzandt. Deze speeltuin is opgericht om het buitenspelen van kinderen van 0 tot 99 en meer in het bijzonder kinderen met een beperking te bevorderen. Daarnaast spelen kinderen lekker in de buitenlucht en in de natuur. In Natuurspeeltuin Speelzandt is volop ruimte en mogelijkheid voor vrij spelen zonder voorwaarden waar verschillende spelvormen mogelijk zijn.

Waterspeeltuin De Speelakker

Nog zo’n leuke speeltuin is De Speelakker. Dit is een speeltuin waar water de hoofdrol speelt en dat geschikt is voor kinderen tot en met 12 jaar. En goed om te weten; ook geschikt voor wanneer kinderen een lichamelijke beperking hebben (wat een mooi initiatief!).

Het avontuurlijke gedeelte, speciaal voor kinderen van 6 t/m 12 jaar, bestaat uit diverse eilanden. Er is een klein eiland dat op diverse manieren over heel ondiep water bereikt kan worden. Daarnaast zijn er ook twee grotere eilanden, omringd door 5 tot 10 meter breed water (maximaal 70 cm diep). Deze eilanden zijn te bereiken met een trekpont en onderling verbonden met een klimtoestel over het water. Ook zijn er bootjes en vlotten om in het omringende water mee te varen. Er is ook een deel rondom de zandbak dat voor de kleinsten (tot 6 jaar) is ingericht. Dit deel is van het water afgeschermd.

Goed om te weten: de Speelakker is tot eind maart 2023 gesloten maar opent daarna haar deuren weer.

Nieuw Leeuwenhorst klimbos

Landgoed Nieuw Leeuwenhorst is een prachtig gebied in Noordwijk om samen met je kids te wandelen en om van de omgeving te genieten. En ook als je toe bent aan een iets actiefs in Noordwijk met kids, kun je hier je hart ophalen. Er is namelijk een klimbos aanwezig! Het nieuwe avontuurlijk speel- en activiteitenbos is bedacht en ontworpen door kinderen van het Teylingen college. 

Adventure Park De Rollygolf

Voor ons is Adventure Park De Rollygof altijd het moment dat wij een zucht van ontspanning laten ontsnappen en denken ‘’yes, we zijn weer in Noordwijk’’. Toch zijn we er nog nooit geweest, maar daar willen we dit jaar verandering in gaan brengen. In Adventure Park De Rollygof kun je een hole in one slaan op de midgetgolfbaan, springen op trampolines en in de minicars scheuren op het circuit. Super leuk in Noordwijk met kids dus (en stiekem eigenlijk ook heel leuk voor ouders)!

Zwembad BinnenZee

Genoeg strand en zee gehad? Ben je toe aan het zwembad? Ook dan zit je goed in Noordwijk met kids. Bij zwembad BinnenZee kun je genieten van een recreatiebad met glijbaan, een buiten waterspeeltuin inclusief ligweide, een wedstrijdbad en een doelgroepenbad. Ook kun je hier terecht voor het vieren van een kinderfeestje. Ik lees super goede recensies! Wij gaan hier deze zomer ook zeker een keer naartoe wanneer we in Noordwijk met kids zijn.

Zorg- en kinderboerderij de Dierenhoeve

Wij zijn dol op dieren. Een bezoek aan de kinderboerderij is dan ook altijd een feestje voor in Noordwijk met kids! En zorg- en kinderboerderij de Dierenhoeve, staat bovenaan ons wensenlijstje om te bezoeken. Het is een plek waar veiligheid voorop staat en er werkvoorziening wordt geboden voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. In het koffiehuis en op het terras kun je genieten van versgemalen koffie, huisgemaakte taart en andere lekkernijen. Het aanbod is grotendeels biologisch en de meeste producten zijn afkomstig uit de omgeving. Qua dieren zijn er trouwens geiten, schapen, konijnen, cavia’s, pony’s, eenden, groot pluimvee, vogels, varkens, kippen, kalkoenen, alpaca’s en reptielen aanwezig.


En dit was ‘m! Ben jij ook zo dol op Noordwijk met kids? En welke avonturen beleven jullie hier graag samen met de kids? Ik ben super benieuwd! Laat je het weten in een reactie? 😀

You may also like

23 Reacties

Kijkje in huis en tuin 8 januari 2023 - 8:24 am

Ik kom ook graag in Noordwijk, ik vind de markt op zondag met allemaal kraampjes ook zo gezellig.

Reageren
Deborah 8 januari 2023 - 9:14 am

Aller eerst krijg ik al helemaal zomerse plannen na het lezen van je blog. Heerlijk!!
Ik wist helemaal niet dat het strand van Noordwijk zo veelzijdig was!! Ooit ben ik er geweest met mijn paardje. Maar dat is alweer zo lang geleden dat ik mij niet veel kan herinneren van de omgeving zelf. Leuk om dit nu wel te weten. Ook dat er voldoende strandtenten zijn vind ik zelf wel fijn. Tussendoor ergens een hapje of drankje doen zonder te slepen met tassen voorraad is mijn ideale stranddag.

Reageren
Irene 8 januari 2023 - 10:09 am

Leuke tips! Ik kom zelf ook graag in Noordwijk en vind slenteren over de boulevard altijd heerlijk.

Reageren
Janet 8 januari 2023 - 6:59 pm

Noordwijk lijkt me hartstikke leuk, ik ben er nog nooit geweest. Wat een gave foto ook met die herten, zo mooi!

Reageren
Zomervakantie 2020: de leukste budgetproof uitjes en activiteiten in Nederland | Kinderfavorites 9 januari 2023 - 5:35 am

[…] heel Nederland en kunt gerust via Google een locatie bij jou in de buurt vinden. Onder andere in Noordwijk heb je een hele […]

Reageren
Rory 9 januari 2023 - 11:30 am

Wat een plaatje is ze toch. Lief en mooi kind. En Noordwijk? Ik ben er volgens mij nog nooit geweest. Shame on me. Vroeger gingen we altijd naar Zandvoort en later Bloemendaal. Castricum aan Zee hebben we ook nog weleens gedaan. Maar we werden het zat om altijd maar in de files te rijden en dus gingen we Almeerderzand proberen, maar ja, dan mis je toch het echte zee-gevoel. Goede tips en wat kun je er veel doen!

Reageren
Sanne 9 januari 2023 - 5:39 pm

Noordwijk is inderdaad heel mooi, puur genieten voor je kids. Heerlijk even weg waaien aan het strand.

Reageren
Tessa 9 januari 2023 - 5:53 pm

Volgens mij ben ik nog nooit in Noordwijk geweest. Wel in Katwijk vaak, vanwege het revalidatie centrum wat daar toen der tijd was

Reageren
sandra 10 januari 2023 - 6:12 am

Ik ben nog nooit in Noordwijk geweest! Lijkt me een erg leuke plek voor met kinderen en hou het zeker in mijn achterhoofd om in de zomer met mijn kleinzoontje eens naartoe te gaan!

Reageren
Nicole Orriëns 10 januari 2023 - 12:05 pm

Het ziet er prachtig uit voor een fijn dagje uit. Dankjewel voor het handige overzicht en de tips! Het lijkt me daar heel leuk, zeker met kinderen.

Reageren
Jouvence 10 januari 2023 - 12:28 pm

Ik ben nog nooit in Noordwijk geweest, maar het lijkt me wel leuk wat ik zo lees.

Reageren
Frederique 11 januari 2023 - 7:56 pm

De foto met de herten is geweldig! Ik ben 1x in Noordwijk geweest toen ik jong was…of was het Katwijk? Zolang geleden is het dus. Maar klinkt zeker leuk!

Reageren
Wanda 12 januari 2023 - 1:20 pm

Ik ben ooit in Noordwijk geweest, maar heb er niet echt veel herinneringen meer aan. Weet alleen nog dat het behoorlijk lastig was om te parkeren, maar dat is natuurlijk overal in toeristische plekken.

Reageren
Caroline 14 januari 2023 - 1:01 pm

Ja, ik vind Noordwijk een leuke kustplaats en ik bewaar er warme herinneringen aan, ook toen we er met slecht weer waren. Er is altijd wel wat te beleven.

Reageren
Annamarie 17 januari 2023 - 9:36 am

ik ben nog nooit in Noordwijk geweest, maar komt nu zeker op mijn bucketlist. groetjes Annamarie

Reageren
Melanie Hoogvliet 18 januari 2023 - 1:52 pm

Ik kom graag in Noordwijk sowieso kom ik graag op het strand. Voor mij is het strand echt een plekje om even tot rust te komen.

Reageren
Sherry 18 januari 2023 - 5:18 pm

Noordwijk is echt leuk. Ik kwam er heel vaak!

Reageren
Buitenspelen (in de natuur) is gezond - Tuin- en Buitenleven 30 januari 2023 - 1:08 pm

[…] dagje uit in Noordwijk met […]

Reageren
Joanne 1 februari 2023 - 4:31 pm

Wat een leuke tips! Wij zijn ook dol op Noordwijk. Soweiso op een strand, maar Noordwijk is wel favoriet!

Reageren
Een onvergetelijk dagje uit in Amersfoort met kids 8 februari 2023 - 6:13 am

[…] het is niet natuurlijk maar aangelegd. Mocht je liever echt willen genieten op het strand, dan is Noordwijk met kids bijvoorbeeld super […]

Reageren
12 date ideeën (speciaal voor ouders!) - Claire's Mission 17 februari 2023 - 6:34 am

[…] is zo fijn en geestverruimend dan om in de natuur te zijn. Ga lekker naar het strand (aanrader: Noordwijk!) of het bos. Trek je goede wandelschoenen aan en ga samen op pad zonder plan of doel. Zo ontstaan […]

Reageren
Nieuwjaarsduik, de voordelen van deze frisse duik 6 maart 2023 - 10:56 am

[…] toe en (als je er voor gaat) een heerlijk verfrissende nieuwjaarsduik (misschien wel in Noordwijk)! En als je meer wilt weten over de voordelen van kou, lees dan eens een boek van Wim Hof oftewel […]

Reageren
Vliegeren met kids : tips & tricks! - Op avontuur met kids 9 juni 2023 - 6:10 am

[…] ik in een blog artikel delen wat de mooiste en leukste stranden in Nederland zijn en uiteraard mag Noordwijk ook niet in deze lijst […]

Reageren

Laat een reactie achter