Amersfoort: een onvergetelijk dagje uit met kids (7 tips!)

door Claire
Amersfoort met kids

Ik heb heel wat jaren in Amersfoort gewoond; van Schothorst tot Nieuwland en toen in Vathorst. Ook als kind. En het leuke is, omdat mijn oma in Amersfoort woont, we regelmatig in deze mooie stad te vinden zijn samen met onze kids. Daarom leek het mij leuk om onze favoriete plekken eens op een rij te zetten. En dat is gelukt! In dit blog artikel deel ik dan ook met liefde onze 7 favoriete voor een onvergetelijk dagje uit in Amersfoort met kids.

Thuiskomen in het Groene Huis

Mijn lievelingsplek in Amersfoort om naartoe te gaan met kids is zonder twijfel het Groene Huis. Als kind was ik hier zelf ook wekelijks meerdere dagen te vinden en kreeg ik geen genoeg van de tentoonstellingen, prachtige omgeving en het informatieve karakter. En inmiddels is het Groene Huis vernieuwd en is er meer te doen en beleven als nooit tevoren!

Zo zijn er heel veel activiteiten, is er altijd wel een mooie natuurtentoonstelling die je kunt bewonderen, is er een kabouterpad, een middeleeuws erf, een Natuurspeelplaats en nog veel meer. Wat mij betreft een magisch mooi plekje middenin op een prachtig landgoed en in een bos. Absoluut een aanrader!

Een oase van rust bij Natuurboerderij De Brinkhorst

Nog een plek waar ik vaak te vinden ben geweest is Natuurboerderij De Brinkhorst. Dit is een prachtige plek waar je dieren kunt zien en aaien in de knuffelweide.

Zo zijn er geiten, schapen, varkens, pony’s, kippen, cavia’s en konijnen. Ook is er een boerderijwinkeltje waar je terecht kunt voor wat drinken met lekkers en duurzame producten.

Wat ik daarnaast super leuk vindt aan Natuurboerderij De Brinkhorst is dat ze overal aan gedacht hebben. Zo ligt er in een stal ook knutselspullen en (voor)leesboekjes voor wanneer het regent of minder mooi weer is. Daarnaast is er ook een speelweide en zijn er fietsjes e.d. aanwezig.

Leuk voor in de zomer; de bloemenpluktuin!

Ik ben er dol op; bloemenpluktuinen! En ook in Amersfoort heb je een mooi exemplaar waar je in de zomer naar toe kunt gaan met de kids.

De bloemenpluktuin van Land in Zicht is geopend van medio juni tot eind oktober. Een bijzondere plek waar je heerlijk samen met de kids kunt genieten van een kleurrijke tuin en waar ze de mooiste bloemen mogen plukken. En wat deze plek extra bijzonder maakt is dat er bij het samenstellen van deze bloementuin niet alleen gedacht is aan het mooie plaatje maar juist aan het creëren van een omgeving die gezond is voor mens en dier.

En er komt dit jaar ook nog een gezellig theehuis bij waar je samen met je gezin kunt genieten van een vers kopje thee met wat lekkers!

Met het hele gezin het water op in Vathorst

Vathorst is voor mij een bijzondere plek. Niet alleen omdat ik samen met mijn moeder heb meegemaakt dat Vathorst gebouwd werd en wij één van haar eerste bewoners waren, maar ook omdat het de plek is waar Roy en ik voor de eerste keer gingen samenwonen. En wat is er in de tussentijd een hoop veranderd!

Niet alleen is de wijk prachtig en inmiddels ook echt volwassen geworden, maar ook het hele waternetwerk is klaar. En dat betekent dat je heerlijk kunt gaan genieten en ontspannen op het water in bijvoorbeeld een sloepje!

En de mooiste exemplaren kun je huren bij Sloepverhuur Vathorst. Iedere sloep die zij verhuren is bovendien elektrisch aangedreven waardoor je geen last hebt van uitlaatgassen en motorgeluiden. En je hebt geen vaarbewijs nodig!

Daarnaast zijn de reddingsvesten voor zowel ouder als kind, bij de prijs inbegrepen.

Lekker knutselen bij het Mondriaanhuis

Wanneer je op zoek bent naar een creatief uitje, dan zit je bij het Mondriaanhuis goed. Niet alleen kun je er een kunstcollectie bewonderen maar zijn er ook altijd leuke creatieve activiteiten die je kunt bijwonen, is er een speurtocht en kunnen kinderen bij het Doe-het-zelf-atelier een eigen kunstwerk maken. En… Er is een lego-wand!

Met het hele gezin genieten van een voorstelling of een mooie film

Amersfoort is een rijke plaats wanneer het aankomt op mooie voorstellingen voor het hele gezin en het bekijken van een film. Zo zijn er 2 bioscopen; Vue en Pathé. En kun je bij verschillende theaters voorstellingen vinden waar je met het hele gezin van kunt genieten.

Zo kun je bij de Veerensmederij terecht voor prachtige muzikale voorstellingen (waaronder opera!). En bij de Flint, Theater de Kamers, de Lieve Vrouw voor interactieve voorstellingen en meer. Daarnaast heb je ook voor de allerkleinste twee super leuke theaters; Poppentheater Toermalijn en het Openluchttheater Amersfoort.

Genieten op het strand

Ik ben er zelf nog nooit geweest maar ik hoor er wel super goede verhalen over; Zandfoort aan de Eem. Het schijnt een feest voor het hele gezin te zijn met leuke activiteiten voor jong en oud, een eetgelegenheid en ook voor de allerkleinste is er vertier.

Zo is er een waterpomp, schommel en glijbaan! Binnen kunnen de kids daarnaast lekker kleuren of spelen met de houten treinrails. Verwacht van het strand verder niet al teveel; het is niet natuurlijk maar aangelegd. Mocht je liever echt willen genieten op het strand, dan is Noordwijk met kids bijvoorbeeld super leuk!

Wist je trouwens dat er naast Zandfoort aan de Eem nog een heel klein strandje is in Amersfoort? Het ligt bij de Vijver in Emiclaer in Kattenbroek. Er staan speeltoestellen en er is een trekplatform naar een eilandje waar een uitkijktoren op staat. Super leuk voor kids dus!

Nog meer tips in Amersfoort

Collega blogger Nathalie schreef ook een te gek blog artikel gevuld met tips en activiteiten om te ondernemen in Amersfoort.


En dit was ‘m! Wat vindt jij van Amersfoort? En welke avonturen beleven jullie hier graag samen met de kids? Ik ben super benieuwd! Laat je het weten in een reactie? 😀

You may also like

12 Reacties

Kijkje in huis en tuin 8 februari 2023 - 7:46 am

Ik ben van de natuur en dieren dus ik zou naar de boerderij gaan

Reageren
Kiki 8 februari 2023 - 9:18 am

Heb geen kids, maar Amersfoort is zeker gezellig en leuk!

Reageren
Dionn 8 februari 2023 - 12:08 pm

Wat leuk om te lezen! Ik woon nog steeds in Amersfoort en wist niet van het bestaan van die bloemen pluktuin. Superleuk! Die ga ik onthouden.

Reageren
Nicole Orriëns 8 februari 2023 - 12:24 pm

Vooral het genieten op het strand verrast mij! Wat geweldig dat dit ook in Amersfoort kan. Dat had ik nooit verwacht : )

Reageren
Eva 8 februari 2023 - 12:35 pm

Dat klinkt heel leuk. Ik ga dit opslaan om een keer met mijn broer en hun kinderen te bezoeken. Ik ken Amersfoort eigenlijk helemaal niet en het ligt redelijk centraal voor ons allemaal.

Reageren
Nienke 8 februari 2023 - 1:40 pm

Oke, ik ben er nog nooit geweest, maar ik zou niet eens kunnen kiezen uit al deze leuke opties! Ze lijken me super om te doen met Eefje, ik denk dat ze het echt geweldig zou vinden

Reageren
Melanie 9 februari 2023 - 5:07 pm

Oooh een pluktuin wat ontzettend leuk

Reageren
Tessa 9 februari 2023 - 6:06 pm

Ik ben jaren geleden in Amersfoort geweest. Heb gevaren en het Mondriaan Huis bezocht

Reageren
Yvonne 14 februari 2023 - 7:43 am

Wat leuk, afgelopen zomer een dagje wezen shoppen in Amersfoort.

Reageren
Frederique 15 februari 2023 - 12:49 pm

Ik ben er ooit als kind geweest en weet nog dat het echt een mooi stadje was. Ik zou er eigenlijk weer eens een weekendje naartoe moeten. Heb je tips bewaard!

Reageren
Irene 18 februari 2023 - 10:01 am

Wat leuk! Ik woon zelf in Amersfoort (Kattenbroek), maar wist niet dat je een sloep kunt huren in Vathorst. Ga ik zeker doen!

Reageren
Review: DierenPark Amersfoort met kids inclusief WIN ACTIE! 24 maart 2023 - 1:11 pm

[…] vieren wij Lyam zijn eerste verjaardag. Alle reden voor feest dus! En aangezien het DierenPark in Amersfoort één van de favoriete plekken van mijn oma is, besloten we het daar afgelopen zondag te […]

Reageren

Laat een reactie achter