DierenPark Amersfoort met kids (review & WIN ACTIE!)

door Claire
Dierenpark Amersfoort met gezin

DierenPark Amersfoort staat bekend als dé dierentuin voor kids! Vorig jaar ontvingen zij zelfs de titel ‘Leukste uitje van Nederland volgens de ANWB’. Benieuwd wat je er allemaal kunt beleven, wat wij ervan vinden en/of het een aanrader is? Dat lees je in dit blog artikel! Daarnaast mag ik 4 toegangskaarten weggeven ter waarde van €110! Mag ik jou hier blij mee maken 😀 ?

In DierenPark Amersfoort ontdek je de natuur in een bos vol avontuur.

In DierenPark Amersfoort klim en klauter je onder, boven en tussen de dieren. Glijd langs de hyena’s, vaar tussen de ringstaartmaki’s en duik met de dassen onder grond. Je steekt wat van de dierenwereld op met een grote glimlach op je kop!

Terwijl je lekker klautert en glijdt, kom je van alles te weten over de natuur ver weg, maar ook dichtbij. Klim samen met de brilberen naar hoge boomtoppen, ontmoet de reusachtige olifantenfamilie in het Rijk der Reuzen, kijk samen met de giraffen uit over de Savanne en betreed de mysterieuze leeuwenkerker die je leidt naar de koning van de dieren.

In DierenPark Amersfoort lijkt het alsof je midden tussen de dieren staat. Zo sta je zomaar op een neuslengte afstand van de tijger en hangt er een luiaard boven je hoofd in een donkere jungle in De Nacht. Ondertussen krioelt het van de insecten, reptielen en amfibieën in het Honderdduizend Dierenhuis.

De stoere avonturiers ontdekken in het Dinobos levensgrote dino’s. Reis terug in de tijd en ontdek welke dinosaurussen miljoenen jaren geleden op aarde leefden. Maar pas goed op! Onheil ligt op de loer…

Er valt een heleboel te ontdekken in het bos van DierenPark Amersfoort. Een dagje uit is een unieke beleving voor de hele familie! Beleef met je papa, mama, opa, oma en vriendjes onvergetelijke ontmoetingen met onze dierbewoners en vier dit jaar onze 75e verjaardag mee! DierenPark Amersfoort ontdek je midden in het land, midden in het bos!

En is het een aanrader?

Aanstaande zondag viert mijn oma haar 87ste verjaardag en een dag later vieren wij Lyam zijn eerste verjaardag. Alle reden voor feest dus! En aangezien het DierenPark in Amersfoort één van de favoriete plekken van mijn oma is, besloten we het daar afgelopen zondag te vieren.

Het was voor mij 13 jaar geleden dat ik voor de laatste keer in DierenPark Amersfoort ben geweest. Ik werkte er toen als fotografe; een onwijs leuke en leerzame tijd! Maar in de tussentijd is er een hoop veranderd. Zo ben ik een hoop te weten gekomen over dierentuinen en het leven van dieren in gevangenschap. Ook is het DierenPark Amersfoort de afgelopen jaren weleens in het nieuws geweest in verband met het ontsnappen van chimpansees en een jonge hyena. Ik moet daarom bekennen, dat ik er met een dubbel gevoel naartoe ging. En als ik heel eerlijk ben, vond ik het niet fijn om de dieren te zien. Veel dieren (niet allemaal trouwens, de otters bijvoorbeeld en ook de giraffen en zebra’s zagen er heel blij uit), maakte een depressieve en verveelde indruk. Ook vond ik de verblijven erg klein. Maar dat is mijn persoonlijke gevoel.

Als ik kijk naar mijn kleintjes en de rest van de familie, kan ik niet anders dan toegeven dat iedereen een geweldige dag heeft gehad! Het Boemelberen treintje en ook het Dinobos scoorde groten ogen bij onze kleintjes en nog grotere glimlachen. Ook qua voorzieningen is het super goed geregeld in het DierenPark. Zo zijn er genoeg toiletten, restaurants en ook prachtige speeltuinen te vinden. Het bos is bovendien beeldschoon en je kunt uren wandelen zonder op dezelfde plek uit te komen.

Voor de toekomst lijkt het mij prachtig als de huidige dierverblijven worden omgebouwd tot plekken waar je films kunt kijken over bijvoorbeeld tijgers, chimpansees en beren. Waar je ze misschien in 3D vorm kunt aanraken. Beeldend of in de vorm van robots. Ik kan mij voorstellen dat dat de toekomst wordt voor dierentuinen die we nu kennen. Maar zolang de dieren leven, moet er goed voor ze gezorgd worden en verdienen ze een mooi leven. En dat is iets wat ik met hand op mijn hart kan zeggen; bij DierenPark Amersfoort werken stuk voor stuk mensen die echt van dieren (en mensen) houden!

Wist je dat Malou ook een leuke review heeft geschreven over Dierenpark Amersfoort? Een aanrader!

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je DierenPark Amersfoort zelf gaan ontdekken met het hele gezin?

Dan heb ik leuk nieuws! Ik mag namelijk 4 toegangskaarten weggeven ter waarde van €110 + een parkeerticket! Mag ik jou hier blij mee maken? Laat dan een reactie achter onder dit blog artikel. Misschien dat je wilt delen of jullie vaker in DierenPark Amersfoort geweest zijn, wie je mee wilt nemen of aan wie je deze mooie prijs wilt geven? Alles is welkom! Uiteraard telt een ‘ik doe mee!’ ook. De winnaar ontvangt volgende week woensdag een persoonlijke mail waarin ik je vraag naar je adres zodat ik de toegangskaartjes naar je toe kan sturen.

Update 29-03-2023: WAUW wat een onwijs leuke en enthousiaste reacties allemaal!! Super leuk!! Het liefste zou ik jullie allemaal blij maken met toegangskaartjes voor DierenPark Amersfoort maar er kan dit keer maar één winnaar zijn en zij heeft zojuist een mail ontvangen. Bedankt allemaal voor het meedoen! Op naar het volgende avontuur 😀 !


Gaan jullie met de kids graag naar de dierentuin toe? En zouden jullie een bezoek willen brengen aan DierenPark Amersfoort? Ik ben super benieuwd! Laat je het weten in een reactie (daarmee maak je automatisch kans op deze mooie prijs)?


Affiliate-op-avontuur-met-kids

You may also like

46 Reacties

Cheryl van de loo 22 maart 2023 - 7:04 am

Leuk, ik maak graag kans.
Ik zou graag een bezoekje willen maken. Ik hoorde dat daar ook een leuk Dino gedeelte is. Mijn kinderen zijn gek op dieren en op dinos! We gaan zelden naar de dierentuin omdat het zo prijzig is maar als we het zouden winnen zou dat een hele leuke verrassing zijn!

Reageren
Melanie Hoogvliet 22 maart 2023 - 7:21 am

Voor kinderen is dit een super leuk park. Zelf ga ik graag naar Overloon ik vind daar de verblijven voor de dieren lekker ruim en je loopt voor je gevoel in een kinderboederij omdat je vanuit heel veel plekken maar 1 verblijf ziet en verder veel groen.

Reageren
Marcia Kan 28 maart 2023 - 1:30 pm

Dat klinkt goed! We zijn er nog nooit geweest, maar wel al langer van plan. Voor ons zijn Blijdorp en Beekse Bergen meer in de buurt, maar sowieso alweer even geleden dat we naar een dierentuin zijn geweest. Ik zou dolgraag met mijn man Guido en dochters Elisa en Hannah naar DierenPark Amersfoort willen. Kunnen we na afloop verslag uitbrengen en een hapje mee eten bij mijn schoonzus die in Wijk bij Duurstede woont!

Reageren
Yvonne 22 maart 2023 - 7:26 am

Een dierentuin met kids is altijd leul! Wij gingen altijd naar Emmen. Amersfoort nog nooit geweest. Klinkt wel als een echt leuke dierentuin!

Reageren
Desiree 22 maart 2023 - 7:39 am

Zeker een mooie dierentuin! Tijdje geleden dat we er zijn geweest dus zou graag kaartjes winnen!

Reageren
Femke Hommes-Tel 27 maart 2023 - 8:51 am

Wat leuk omschreven! Daar wordt ik wel enthousiast van. Zou een prachtig dagje worden met het gezin

Reageren
Carolien 22 maart 2023 - 7:44 am

Wij gaan heel graag naar de dierentuin. De giraffe en de olifant zijn favoriet. Hier in het zuiden van het land hebben ze echter geen olifanten in dierentuin Gaia Zoo. Het lijkt ons daarom erg leuk om eens naar een andere dierentuin te gaan waar wel olifanten zijn.

Reageren
Danielle betting 22 maart 2023 - 7:48 am

Zou heel graag kaartjes winnen voor mijn gezin. En aantal jaren terug en x in de winter heb geweest, was erg leuk en sfeervol toen. Maar zou graag nog een x gaan met de kinderen.

Groetjes Danielle

Reageren
Linda schrijft 't op 22 maart 2023 - 7:59 am

Ik ben regelmatig in Dierenpark Amersfoort met de kinderen geweest toen ze nog klein waren, het dino bos maakte op de kinderen veel indruk.

Reageren
Ilona 22 maart 2023 - 8:43 am

Wij gingen ieder jaar heen om een foto van ons gezin op de olifant te maken. Helaas vorig jaar niet heen kunnen gaan. Het zou echt fantastisch zijn als we alsnog een foto op de stenen olifant kunnen maken.

Reageren
Caroline 22 maart 2023 - 9:29 am

Toen onze kids nog klein waren gingen we graag naar de dierentuin. meestal kosten we voor Burgers Zoo en Dierenpark Rhenen omdat dat zo lekker dichtbij is. Amersfoort nog nooit geweest. Maar ziet er goed uit zo te zien.

Reageren
Jolanda 22 maart 2023 - 10:42 am

Oh wat gaaf! Onze zoon luistert graag naar de podcast die de dierentuin heeft. Daarom wil hij nu heel graag eens al die dieren in het echt zien 🙂

Reageren
Patricia van aalst 22 maart 2023 - 11:40 am

Dat lijkt ons super leuk! Met onze dierenvriend 🙂

Reageren
Danielle van de Donk 22 maart 2023 - 2:27 pm

Wij gaan graag naar de dierentuin. Dierenpark Amersfoort zijn de kids nog nooit geweest, dus lijkt me super leuk om ze hiermee te verrassen en met mijn man en de kids erheen te gaan

Reageren
Linda van Duren 22 maart 2023 - 2:35 pm

Onze tweeling vindt deze dierentuin geweldig dus wij gaan straks in de vakantie graag een dagje op pad 😍

Reageren
Nicole Orriëns 22 maart 2023 - 2:55 pm

Wat leuk om zo met je oma naar de dierentuin te gaan zeg! Dat is leuk voor elke generatie. Heerlijk om op die manier te vieren.

Reageren
Mirjam Hart 22 maart 2023 - 3:57 pm

Ik ben hier een paar jaar geleden nog geweest met een bedrijfsuitje van mijn vriend. Echt mooi opgezet. Tegenwoordig slaan we dierentuinen liever over, maar deze is nog wel de moeite waard!

Reageren
Marja Legius 22 maart 2023 - 7:40 pm

Lijkt me geweldig met onze kleindochtertjes. In een ver verleden met onze eigen kinderen geweest. Was toen al geweldig. Ik hoop onze kleindochtertjes ook een onvergetelijke ervaring te geven

Reageren
Maarten 22 maart 2023 - 8:29 pm

Ik zou graag met vrouw en kids gaan. Afgelopen zondag zijn zij met vrienden daar geweest en enorm genoten. Helaas kon ik door een coronabesmetting niet mee en zat ziek thuis. Graag wil ik dus kans maken op een herkansing.

Reageren
Nathalie M-H 22 maart 2023 - 10:59 pm

Geweldige dierentuin! Zou er graag nog eens heen gaan met de kinderen. Benieuwd of er nog iets is veranderd.

Reageren
Frederique 23 maart 2023 - 1:55 pm

Lang geleden geweest, het is een mooi park. Gefeliciteerd nog met de verjaardagen. Mijn oma zou vandaag 100 worden maar ze is helaas niet meer 🙁

Reageren
Claire 29 maart 2023 - 2:47 pm

Dikke knuffel voor jou.

Reageren
Tessa 23 maart 2023 - 5:50 pm

Mijn beste vriendin werkt hier. Ik ga er regelmatig heen. De luiaards zijn echt mijn favoriete daar

Reageren
Patricia Heres 23 maart 2023 - 7:23 pm

Ik maak heel graag kans. Amersfoort is voor mij niet naast de deur, maar dan kan ik er met mijn zoontje misschien een leuk weekend samen van maken dat we dan kunnen combineren met een bezoek aan dit park.

Reageren
Bertine 24 maart 2023 - 12:06 pm

Wat een leuke winactie! Wij zijn 1x eerder in deze fijne dierentuin geweest, maar de jongste was nog zo klein, daar weet hij niks meer van. Leuk om nog eens te gaan nu ze het bewuster meemaken.

Reageren
Lesley 26 maart 2023 - 8:06 pm

Gefeliciteerd met je oma en jouw zoontje! Hopelijk hebben jullie vandaag ook een leuke dag gehad. Maar zo te zien hebben jullie daar in ieder geval een hele leuke dag gehad. Wij hebben een abonnement op Blijdorp en bezoeken ook regelmatig andere dierentuinen. Amersfoort hebben we eigenlijk nog nooit gedaan. Maar dit ziet er heel erg leuk uit! Mijn zoontje is gek op dino’s, dus ik doe graag mee voor de tickets. We zijn momenteel aan het verbouwen en de kinderen verdienen daarom wel wat extra aandacht nu het einde eindelijk in zicht is 😉

Reageren
Mariekeh 26 maart 2023 - 8:19 pm

Jaaa dat lijkt mij super leuk om met onze drie kinderen heen te gaan. Het lijkt mij super leuk, nog nooit geweest en het is een behoorlijk kostenplaatje om met drie kinderen en 2 volwassenen te gaan. Daarom doen we graag mee

Reageren
WIllem de Wal 27 maart 2023 - 8:13 am

Ik ben in de kerstvakantie met mijn twee buurmeisjes naar Burgers Zoo geweest. We hebben er 5 uur rondgewandeld en kwamen oren en ogen tekort. De meiden waren dolenthousiast en heel erg nieuwsgierig over het leven van de dieren. Ze vroegen de mensen van Burgers Zoo de oren van het hoofd. Daarom doe ik nu mee aan deze leuke winactie zodat we misschien weer een leuk uitje naar Dierenpark Amersfoort in het verschiet hebben.

Reageren
Susanne 27 maart 2023 - 9:28 pm

Wow gaaf! Wij zijn nog nooit in Dierenpark Amersfoort geweest! Lijkt mij tof om met mijn gezin een nieuw park te ontdekken. Mijn jongens zijn gek op dieren. Zou vaker willen gaan maar een dagje dierentuin is gewoon duur! Wij gaan duimen 👏🏻

Reageren
Mariekeh 27 maart 2023 - 9:42 pm

JAA super leuk ik doe graag mee voor onze kinderen. Het lijkt mij super leuk om met ons gezin weer heerlijk op stap te gaan naar de dierentuin overigens nog nooit bij deze dieren tuin geweest

Reageren
Debby 28 maart 2023 - 5:29 am

Gaaf! Ik ben er eerder geweest en zou nu graag ook met de jongste erbij gaan. Prachtig park!

Reageren
Lisanne Bons 28 maart 2023 - 8:57 am

We hadden een abonnement voor Burgers Zoo en ieder jaar joggen we in Ouwehand om geld in te zamelen voor het berenbos. Hierdoor zijn onze bezoekjes meestal alleen naar deze dierenparken. Ook heel leuk trouwens maar het lijkt me heel leuk om een keertje naar een ander dierenpark te gaan met dochter en opa en oma.

Reageren
Dierentuin tip: Dierenrijk te Nuenen - Meisje Eigenwijsje 28 maart 2023 - 9:19 am

[…] Lees ook deze blog over Dierenpark Amersfoort. […]

Reageren
Danielle 28 maart 2023 - 10:37 am

Wij gaan heel graag met de kinderen naar de dierentuin toe. Al moet ik zeggen dat Dierenpark Amersfoort al heel wat jaren geleden is, en toen was onze jongste er ook nog niet. Daarom zou het wel heel tof zijn om met zn 4en een keer te gaan! 🙂

Reageren
Miranda Rikkers 28 maart 2023 - 1:06 pm

Oh dat lijkt ons heel leuk. We hadden het er pas over dat wij met onze 3,5 jarige graag een keer willen gaan. Maar het is best prijzig 😅.
Maar hij is zo gek op dieren en kijkt graag naar Storyzoo en dat speelt in Amersfoort af. Wij zijn stiekem ook heel benieuwd. En wij gunnen hem een leuke dag in de dierentuin. Dit zou een geweldig verrassing zijn.

Reageren
Tineke 28 maart 2023 - 8:00 pm

Wat een leuke winactie. We wonen niet in de buurt, maar we gaan deze zomer vlakbij Amersfoort op vakantie. Een dagje Dierenpark Amersfoort met onze 2 kids (10 en 7 jaar) zou super zijn! Ik doe mee.

Reageren
Patricia Bouthisma 28 maart 2023 - 9:47 pm

Onze zoon van 3 roept al een tijdje dat hij graag naar een dierentuin wil. Ik zou het geweldig vinden om hem daarmee te verrassen. Ik neem dan ook mijn mantelzorgster en zoon mee, even lekker een keer een dagje genieten met z’n allen, lijkt me heerlijk

Reageren
Aleksandra 28 maart 2023 - 10:09 pm

Wij gaan ook graag naar de dierentuin. Hoewel het laatste tijd vaker de kinderboerderij is. Voorheen gingen we altijd naar Burgers Zoo of Apenheul. Sinds dat onze tweede is geboren zijn we helaas ergens meer geweest.

Reageren
Ineke 29 maart 2023 - 4:26 am

Hier zijn we nog nooit geweest, maar ben enthousiast geworden van je verhaal! Dit lijkt me leuk, mijn kinderen ook zeker weten 🍀

Reageren
Judith 29 maart 2023 - 11:22 am

Ik woonde vroeger in amersfoort en ben er nu al jaren niet geweest dus zou graag weer eens een kijkje nemen en dan dit keer met mn gezin!

Reageren
Alida 29 maart 2023 - 12:26 pm

Wat leuk, geweldig om daar tussen de ringstaartmaki’s te mogen lopen. Dat was als kind altijd mijn droom 😀 Ik doen dan ook graag mee.

Reageren
Henri 29 maart 2023 - 12:52 pm

ZÓ! Dit zou nog eens leuk zijn om te winnen!
Een dagje dierentuin is iedere keer weer genieten, en erg leuk om eens naar een ander park te gaan!

Reageren
Dian van Langen 30 maart 2023 - 3:16 pm

Dit lijkt mij een mooie dierentuin! Ik ben hier nog nooit geweest, ik zou er graag naar toe gaan met mijn vriend, ons zoontje en opa en oma.

Reageren
Review; Dierenpark de Oliemeulen in Tilburg - LifestyleKey 2 april 2023 - 12:10 pm

[…] naar andere leuke dierenparken ? Lees dan hier meer over dierenpark Amersfoort waar je heerlijk kunt vertoeven met […]

Reageren
Claudia 22 april 2023 - 2:21 pm

Ik wil graag met mijn zoon van 1 voor het eerst naar de dieren tuin gaan mijn andere kind js 4 beiden zijn gek op diertjes zou geweldig zijn x naar iets anders als blijdorp

Reageren
Homepage 28 juli 2023 - 10:15 pm

… [Trackback]

[…] Read More: opavontuurmetkids.nl/review-dierenpark-amersfoort-met-kids-inclusief-win-actie/ […]

Reageren

Laat een reactie achter