Leuk voor het hele gezin; de fietsroute a Journey to Brittany in Frankrijk!

door een gastblogger
LaBauleVelo fietsroute a Journey to Brittany in Frankrijk

Hoe maak je een fietstocht met de kids tot een feest en daarmee ook voor jezelf? En hoe voorkom je dat ze het fietsen al na een half uur zat zijn? In dit gastblog artikel deelt Martine vijf tips die je helpen om het fietsplezier van het hele gezin te vergroten inclusief praktische tips hoe deze toe te passen tijdens het fietsen van de gloednieuwe Franse fietsroute; a Journey to Brittany.

Zorg voor afwisseling want afwisseling is het toverwoord.

Als er genoeg leuks te zien en te doen is onderweg, dan is de kans groter dat ze de volgende keer weer mee willen. Wanneer je de fietsroute a Journey to Brittany volgt fiets je de ene keer langs het strand en daarna weer door de stad of over het platteland. Rond La Baule, tussen Saint-Nazaire en Pénestin vind je volop mogelijkheden om een verfrissende duik te nemen. Je vindt er zelfs 49 stranden in totaal! In Saint Nazaire kun je aan boord van een heuse onderzeeër; de Espadon. En het mooiste plein van Rennes wordt in de zomer omgetoverd tot stadsstrand met uitzicht op de prachtige Opera, inclusief ligstoelen en elke avond worden er verschillende concerten gegeven.

Stadstrand in Rennes Fotocredits: Julien_Mignot

Maak het spannend; springen op de maan en een reuzeolifant midden in de stad.

In de stad Nantes vind je maankraters als trampolines, ongewone pingpongtafels, een heuvel waarop je kunt rollen, glijden of spelen, reusachtige bloempotten waarin je je kunt verstoppen… Allemaal installaties die kunstenaars hebben ontworpen voor de stad en die gratis toegankelijk zijn voor kinderen en hun ouders. Voor meer informatie klik hier.

Springen op de maan in Nantes Fotocredits: Franck Tomps

Zorg voor goede spullen passend bij de leeftijd van je kind.

Afhankelijk van de leeftijd van je kind pas je het materiaal aan. Zo kun je voor de allerkleinsten een comfortabel aanhangwagentje huren waar ze in kunnen spelen, het landschap kunnen bewonderen maar ook lekker een dutje kunnen doen. Deze zijn te huur via A Bicyclette. Voor de oudere kinderen die graag meetrappen is er de “follow me” die te huur is via Paulette Bike.

Voor op de checklist: in Frankrijk zijn helmen voor alle kinderen tot 12 jaar verplicht. Niet vergeten mee te nemen dus!

Las pauzes in en zorg voor leuke pauzeplekken.

Fietsen en buitenlucht maakt hongerig. Bretagne heeft veel heerlijks voor de kids. Natuurlijk zijn er de beroemde crêpes, maar ook heerlijke caramel en de bekende LU koekjes komen uit dit gebied. Las een pauze in bij één van de vele marktjes waar je crêpes uit het vuistje eet. Tip: foodtruck Menu Fretin biedt heerlijke crêpes en zelfgemaakte ijsjes. Alles is bereid met lokale en biologische producten.

Pêcherie Saint-Nazaire Fotocredits: Arnaud Dréan

Pas je tempo aan en kies eventueel voor een stukje treinen.

Met hun kortere benen moeten kinderen meer omwentelingen maken om jouw tempo vol te houden. Houd de afstanden daarom behapbaar. Kies er eventueel voor om een stukje met de trein af te leggen. Er zijn meerdere stations langs de fietsroute. Onder andere in Nantes, Saint-Nazaire, Rennes, Saint Malo en La Baule. Bovendien mag je fiets in Franse regionale treinen gratis mee.

Tot slot (over de fietsroute)…

De fietsroute Nantes Mont Saint-Michel is 500 km lang en loopt via onbekende baaitjes en door mooie natuur. De route is redelijk vlak en daardoor geschikt voor jong en oud en iedereen daar tussenin. De route is onderverdeeld in 6 etappes. Onderweg vind je mooie bezienswaardigheden, leuke slaapadressen en gezellige restaurants. Kijk voor meer tips op voyage-en-bretagne.comNantesSaint-NazaireLa Baule en Rennes. En als je deze route gehad hebt, wellicht dat fietsen langs de Loire ook iets is voor jullie? Want wist je dat fietsen de meest duurzame manier van reizen is?

Strand bij La Baule Fotocredits: Martine Jongbloed

Hebben jullie weleens een fietsvakantie gemaakt met het hele gezin? En is de fietsroute a Journey to Brittany ook iets voor jullie? Wij zijn super benieuwd! Laat je het weten in een reactie?

You may also like

6 Reacties

Linda schrijft 't op 20 maart 2023 - 8:53 am

Een aanhangwagentje achter de fiets is ideaal, het kind zit lekker comfortabel en meestal kun je er ook wat spullen in kwijt. Het lijkt me erg fijn voor een fietsvakantie met kinderen.

Reageren
Tessa 21 maart 2023 - 6:23 pm

Ik krijg gelijk zin om te gaan fietsen in deze omgeving! Dat ziet er echt geweldig uit

Reageren
Wanda 24 maart 2023 - 8:48 am

Als kind had ik echt een broertje dood aan fietsen dus mijn ouders hebben op dat gebied wel wat met mij te stellen gehad, want we waren amper 100 meter van huis of ik begon al te krijsen, dus misschien hadden ze in die tijd deze tips kunnen toepassen haha…

Reageren
Karel 28 maart 2023 - 4:11 pm

Lijkt me heel leuk. Deze ga ik onthouden voor later.

Reageren
Fietsen in Frankrijk, de pittoreske dorpjes van Luberon – Let's go somewhere 1 april 2023 - 8:30 am

[…] op fietsen, dan vind je dit misschien ook leuk? Fietsvakantie met het hele gezin, een gloednieuwe Franse fietsroute genaamd a Journey to […]

Reageren
Nicole Orriëns 5 april 2023 - 6:52 am

Wat een prachtige activiteit om met je kinderen te doen! Niet belastend voor het milieu en het is nog eens gezond ook. Het lijkt me een hele mooie route.

Reageren

Laat een reactie achter