Een onvergetelijk dagje uit in Groningen met kids!

door een gastblogger
Groningen tuin

Een dagje uit in Groningen met kids? En het liefste gratis en vooral in de natuur? Dan heeft gastblogger Yvonne (die zelf in Groningen woont) leuk nieuws! Zij heeft namelijk speciaal voor jou 10 tips op een rij gezet waarmee je samen met de kids een onvergetelijk dagje uit in Groningen kunt beleven!

Stadspark Groningen

In het stadspark Groningen is een gratis dierentuin en speelterrein wat het ook een perfecte stedentrip met peuters maakt. Want waar vind je dat nog? De kinderen kunnen de dieren aaien en knuffelen. En ze kunnen hun energie kwijt op alle mooie speeltoestellen. Voor een kleine vergoeding mag je kind zelfs ponyrijden. Veel leuker wordt het niet!

Op zoek naar de leukste verkoopkraampjes langs de kant van de weg

Dit is vast niet een uitje die je direct zou bedenken als je denkt aan een dagje uit in Groningen met kids. Maar het is super leuk en succes gegarandeerd! En waarom saai over de snelweg rijden wanneer je ook een leuke route binnendoor kunt rijden tijdens je dagje uit in Groningen met kids, die langs allemaal verkoopkraampjes langs de weg gaat? Op mijn website vind je een blog artikel met tips waar je kraampjes langs de weg kunt vinden.   

Kabouters spotten op het kabouterpad in Lauwersmeer

Ook het kabouterpad bij het Lauwersmeer is van Staatsbosbeheer en altijd een succes wanneer je een dagje uit in Groningen met kids in de agenda hebt staan. Overal op dit pad zie je kaboutersporen én als je heel goed zoekt zie je ook een kabouterdrolletje liggen! Haal bij het activiteitencentrum Lauwersnest een knapzak op en ga op avontuur!

Speelbos Houwerzijl

In Houwerzijl vind je het speelbos naast de theefabriek. Een must do tijdens je dagje uit in Groningen met kids Dit is een mooi ecologisch aangelegd speelbos met verschillende paadjes en speeltoestellen. Ben je helemaal moe van het klimmen en klauteren? Dan kun je in de theefabriek heerlijke thee (of fris) met scones kopen!

Bezoek de boer

Heb je er weleens aan gedacht om een boerderij in Groningen te bezoeken tijdens je dagje uit in Groningen met kids (en in een Natuurhuisje te overnachten)? Een aanrader! Want in Groningen zijn heel veel boerderijen die je (gratis) kunt bezoeken. Er zijn verschillende sites waarop je boerderijen met kindvriendelijke activiteiten kunt vinden.  Dus trek allemaal je laarzen aan en geniet van het boerenleven!

OERRR speelnatuur Kardingen

Vinden je kinderen het niet erg om vies te worden? Dan is het OERRR speelnatuur Kardingen echts iets voor jullie dagje uit in Groningen met kids! Water, zand en stapstenen zorgen voor een onvergetelijk avontuur. En zijn de kids na het spelen lekker vies geworden? Dan kunnen ze zich schoonspoelen bij de waterpomp.

Het blotevoetenpad met theetuin in Opende

Dit is echt zo’n mooi stukje natuur in Groningen. Dit prachtige blotevoetenpad is aangelegd door Staatsbosbeheer en het eerste blotevoetenpad van Nederland. Na het avontuurlijke pad kun je heerlijk bijkomen in de theetuin. Heb je nog energie over? Wandel dan het eerste stukje van de Doezumerstruun wandelroute (korte route wordt aangegeven). Met deze route wandel je over trilveen (ja het beweegt echt!) en door het moeras.

Het Mammoetpad in Muntendam

Het Mammoetpad in Muntendam bestaat uit allemaal bruggetjes, een uitkijkpost en een vlot waarmee de kinderen zich over het water moeten trekken. Dit prachtige en unieke natuurgebied bestaat uit bos en tuin en grenst aan natuurgebied De Venen. Een locatie waar je waarschijnlijk niet direct aan denkt om naar toe te gaan maar echt de moeite waard is!

Wandel één van kinderroutes in de Parels in het Westerkwartier.

Speciaal voor kinderen zijn er in de gemeente Westerkwartier 4 wandelroutes vol ontdekkingen gemaakt. Ga met Abeltje op ontdekkingsreis en wie weet wordt je net als Abeltje ook wel ontdekkingsreiziger!

Ga zwemmen in de Hoornseplas

Bij mooi weer is een uitje naar de Hoornseplas echt super leuk. De ondiepe plas met zand op de bodem heeft zandstranden en een zonneweide. Ook vind je er een speeltoestel en toiletten.

Tot slot…

Hopelijk heb ik je met deze 10 tips kunnen inspireren voor een onvergetelijk dagje uit in Groningen met kids! En vergeet vooral niet, wanneer jullie naar Groningen toe rijden, om jullie route te plannen langs de kraampjes die je vindt langs de kant van de weg. Ik wens jullie heel veel plezier toe!

Nog meer leuke activiteiten die je kunt ondernemen tijdens jullie dagje uit in Groningen met kids:


Is een dagje uit in Groningen met kids ook iets voor jullie? En hebben jullie genoten van dit gastblog artikel geschreven door Yvonne? Wij zijn super benieuwd! Deel het gerust in een reactie! Wij zijn ook super benieuwd of jullie deze lijst met activiteiten verder kunnen uitbreiden 😀 . Alle tips zijn welkom!


Affiliate-op-avontuur-met-kids

You may also like

9 Reacties

Marguerita 27 maart 2023 - 5:37 pm

Leuke tips! Zeker zo’n blotevoetenpad of pony is natuurlijk een heel avontuur

Reageren
Patricia Heres 27 maart 2023 - 7:03 pm

Wat leuk om te lezen. Het stadspark in Groningen ben ik wel eens geweest. Erg mooi daar!

Reageren
Nicole Orriëns 29 maart 2023 - 7:11 am

Wat een leuk uitje met kinderen is dit! En extra leuk dat dit gewoon zo maar in Nederland is. Ik krijg helemaal zin om naar Groningen te gaan.

Reageren
Tessa 29 maart 2023 - 5:45 pm

Wat zijn er toch veel en veelzijdige dingen te doen ik Groningen met kinderen Erg leuk om te lezen

Reageren
Wanda 29 maart 2023 - 6:04 pm

Leuk dat je ook het Mammoetpad noemt! De Heemtuin grenst namelijk aan de achtertuin van mijn ouders, dus ik wandel er vaak en het is absoluut één van mijn favoriete natuurgebieden.

Reageren
Kijkje in huis en tuin 5 april 2023 - 6:09 pm

Wat kun je veel leuke uitjes doen met kinderen in Groningen

Reageren
Josyanne 1 april 2023 - 10:44 am

Dit is wel echt wat voor ons en eens een keer wat nieuws! Dank je wel voor het delen!

Reageren
Renata Feyen 1 april 2023 - 9:31 pm

Ik wist niet dat er zoveel leuks te doen was in Groningen en dan nog een gratis dierentuin ook

Reageren
Mandy 10 april 2023 - 9:31 am

Ik woon in Groningen en dit zijn inderdaad wel toppers! Het blotevoetenpad is heerlijk en de kraampjes langs de weg zijn ook altijd leuk

Reageren

Laat een reactie achter