Op safari gaan met kids in Tanzania

door een gastblogger
op safari in Tanzania met kinderen

Met je (kleine) kids op vakantie gaan naar Tanzania in Afrika om een safari te maken? Dat is misschien niet het eerste wat je in gedachten hebt. Want Afrika… Dat klinkt wel heel avontuurlijk en misschien zelfs ook wel een beetje eng. Laat staan op safari gaan! De plannen bewaren voor als de kinderen groot zijn? Dat is niet nodig volgens gastblogger Marije Wijnia! Niet alleen heeft zij zelf 6 jaar in Tanzania gewoond, maar ze organiseert zelf nog regelmatig safari’s. In dit blog artikel deelt ze dan ook al haar tips en tricks.

Dat klinkt toch magisch!

Samen met je kinderen op safari in Afrika in zo’n mooie open safari jeep. Op zoek naar de dieren en genieten van alle taferelen. Aapjes die elkaar achterna zitten, zebra’s die vlakbij de auto staan te grazen en leeuwen die lekker liggen te luieren in de bomen. Een vakantie om nooit te vergeten.

Je kunt het zo avontuurlijk maken als je wilt, maar als je met kinderen reist is het toch heel fijn als alles van A tot Z is geregeld. Zodat je op vakantie niks meer hoeft te regelen. Als je aankomt op het vliegveld staat een auto met chauffeur op je te wachten en brengt je naar het hotel. De volgende dag of die dag daarna haalt de gids je op om je safari te starten, volgens de route die vooraf is uitgestippeld. Voor vertrek is alles al gepland en vastgelegd, zodat je tijdens de vakantie volop kunt genieten met elkaar.

Maar voordat het zo ver is… Waar moet je dan allemaal aan denken wanneer je op safari gaat in Tanzania met kids? Dat ga ik nu met je delen 😀 !

Houd rekening met de reisafstanden

Tanzania is een groot land en heeft meerdere wildparken, waaronder Tarangire, de Ngorongoro krater en de beroemde Serengeti. Dus je zit niet alleen in de auto voor een game drive (in de parken), maar je reist ook van het ene park naar het andere park. Zorg er daarom voor dat je een schema hebt, waarbij je de reisafstanden over de dagen verdeelt.

De keuze in accommodaties is groot; van budget tot enorm luxe lodges

Een midrange lodge is vaak al een hele fijn plek om te logeren, het hoeft niet super duur en luxe te zijn. En hoe fijn is het als je aan het einde van de dag nog even lekker in het zwembad kan duiken. In parken als Serengeti is een lodge met een zwembad vrij prijzig, maar daar buiten is het heel betaalbaar.

Op safari gaan in Tanzania met kids betekent dat je vaak lange dagen in de auto zit

Zoals hierboven aangegeven, is het handig om dit slim te plannen. Maar het is ook leuk om de game drives af te wisselen met andere activiteiten, zoals een fietstocht in het dorp en het natuurgebied naast Lake Manyara, een bezoek aan een heus maasai dorp of een wandeling naar de watervallen. Als je de activiteiten afwisselt, dan heb je geen kind aan ze 😉 !

Juist als de kinderen nog kleiner zijn, is het financieel slim om nu te gaan

Kinderen tot 12 jaar krijgen korting op de accommodaties én kinderen tot zestien jaar een flinke korting op de park fees. Een safari in Afrika is al gauw 4 tot 7 dagen en dan scheelt dat enorm!

Tot slot…

Tanzania is bij uitstek het ideale vakantieland waar je safari kunt afwisselen met zon, zee en strand. Boek na je eerste safari een binnenlandse vlucht naar Zanzibar en geniet nog een paar heerlijke dagen op dit tropische eiland. Vanuit Zanzibar kun je terug naar Nederland vliegen.

En als je enthousiast bent geworden dan kun je uiteraard alles zelf regelen! Maar je kunt het jezelf ook makkelijk maken en contact met mij opnemen. Ik help je graag verder met Sunset Adventure Safari!


Is op safari gaan in Tanzania met kids ook iets voor jou? Of heb je hier al ervaring mee? Wij zijn super benieuwd! Deel je vragen, tips en/of ervaringen gerust in een reactie! Marije zal ook meelezen om eventuele reacties te beantwoorden.

You may also like

3 Reacties

Linda schrijft ' t op 29 maart 2023 - 4:34 pm

Wat een fantastische vakantie moet dat zijn geweest voor de kinderen, dat vergeten ze vast nooit meer.

Reageren
Tessa 31 maart 2023 - 4:58 pm

Dit lijkt me heel bijzonder om samen met kinderen te doen. Kinderen zijn vaak gefascineerd door wilde dieren

Reageren
Sanne 5 april 2023 - 6:44 am

Dat lijkt me inderdaad leuk voor de kids. Dat zullen ze nooit vergeten. Wat goed dat alles geregeld was.

Reageren

Laat een reactie achter