YES! Ik ben docent dreumes- en peuterdans!

door Claire
meisjes dansen

Ik heb vorige week donderdag zoiets leuks meegemaakt! Ik ben naar Dreumeland toegegaan voor een heus dans avontuur. En het was onwijs leuk! Niet alleen voor de peuters trouwens; maar ook voor ons. En… Het is officieel! Ik mag mezelf nu docent dreumes- en peuterdans noemen! In dit blog artikel deel ik alles over Dreumeland en wat ik met mijn nieuwe titel ga doen…

Een liefde voor dansen

Yoga en dansen; ik doe het dagelijks met onze kleintjes. Hoewel je op YouTube ontzettend leuke filmpjes kunt vinden, vind ik niets zo fijn als het echt even samen te doen zonder afleidingen qua tv en speelgoed. Maar iedere zaterdagochtend om half 9 in de dansstudio zijn, is ook niet iets wat bij ons past. Aangezien ons meisje altijd een beetje uitslaapt op zaterdagochtend… Daarom zocht ik een oplossing. En die vond ik; bij Dreumeland!

Over Dreumeland

Dreumeland is opgericht door Karin Beumer en bestaat sinds 2006. In het begin was het dé plek waar je met je peuter, dreumes of tiener naartoe kon gaan voor danslessen, yoga, babymassage en nog veel meer. Door corona en een intens verdrietige gebeurtenis (voor het lezen van het hele verhaal klik hier), is Dreumeland op dit moment vooral een school waar je als volwassene docenten opleidingen kunt volgen. Van babymassage, dreumes- en peuterdans tot aan peuter yoga. De ene opleiding is nog leuker dan de andere! En alles wordt gegeven onder de bezielende leiding van Karin. Een fantastische lieve vrouw die overstroomt van passie, enthousiasme en liefde.

Ik was direct verliefd (en dit is waarom)

Toen ik zocht naar een docent dreumes- en peuterdans opleiding en Dreumeland vond; was het direct liefde op het eerste gezicht. Niet alleen omdat je direct de liefde, enorme kennis en het enthousiasme van Karin op de website kunt voelen (wat in real life trouwens vertienvoudigd is), maar ook omdat het heel praktisch en makkelijk te volgen is voor wanneer je een drukke planning hebt. Er zijn namelijk 3 videolessen die in totaal 4 uur duren, die je thuis kunt volgen. Daarnaast maak je 2 opdrachten en volg je een praktijkdag waarbij je de opdrachten die je hebt gemaakt in de praktijk mag uitvoeren. In dit alles leer je trouwens ook dat dreumes- en peuterdansen zoveel meer is dan alleen dansen maar dat er ook heel veel didactiek bij komt kijken. Het is super interessant!

Daarnaast leer je;

  • Hoe je een les opbouwt die niet overprikkelt, maar stimuleert op de verschillende ontwikkelingsgebieden.   
  • Welke muziek geschikt is.
  • Waar je inspiratie kan opdoen (zelf dansen, ‘dansjes’ maken, lijsten met muziek, bronnen).
  • Hoe je dit toe kunt passen op een kinderdagverblijf/peuterspeelzaal of op een eigen dansschool/beweegpraktijk.
  • Hoe je je lessen in de markt kunt zetten (ook qua prijs bijvoorbeeld).

Mijn ervaring

Dreumeland is gevestigd in de Utrechtse wijk; Leidsche Rijn. Een rustige omgeving waar veel gezinnen wonen. In Karin’s woning is een benedenverdieping waar Dreumeland gevestigd is. Hier vond de praktijkdag plaats en… Dat was een heel groot feest!

Samen met een andere vrouw werd ik door Karin met open armen ontvangen en werden we in de wondere wereld van dreumes- en peuterdans ondergedompeld. Eerst qua kennis en het bespreken van de opdrachten die we hadden gemaakt en daarna kwam er een kinderdagverblijf langs met 10 peuters; allemaal klaar om lekker te komen dansen. En wat was dat leuk! De peuters genoten zichtbaar, net zoals de leidsters en wij.

Na afloop, toen de dansles was afgelopen en de peuters weer weg waren, was het tijd om de dansles uitgebreid met elkaar te bespreken en elkaar te voorzien van eventueel tips en tops. Super leuk en leerzaam! Ook nam Karin ons mee in de wondere wereld van materialen, interessante boeken en de mogelijkheden die er allemaal zijn. En daarna was het tijd voor de diploma uitreiking. Yes! Ik ben officieel docent dreumes- en peuterdans!   

En nu?

Ik heb een nieuwe passie gevonden! Eigenlijk was die er al, maar het vlammetje is nu echt een vuurtje geworden. Op dit moment ben ik dan ook bezig met het verzamelen van materialen en het creëren van mooie lessen. Deze ga ik in eerste instantie aan Lana en Lyam geven. Zodra hun super enthousiast zijn en het voor mij goed voelt, wil ik deze gaan opnemen en een online cursus gaan creëren voor in eerste instantie vooral ouder en kind (van 0 tot 4 jaar) en later ook voor alleen peuters. Het wordt zo leuk! Ik kan niet wachten om het met jullie te delen!

Tot slot…

Ik ben verliefd op Dreumeland en ontzettend onder de indruk van Karin. Daarom ga ik op donderdag 15 juni ook de docent peuteryoga opleiding bij haar volgen (als je ook mee wilt doen, dan kan dat! Er zijn nog een paar plekjes beschikbaar). Ik kan niet wachten! Het is wat mij betreft een perfect mama me-time moment!

Ik kan de docentenopleidingen van Karin aan iedereen aanraden! Het is echt in alle opzichten een feestje en een avontuur voor zowel ouder(s) als kids.


Is jouw dreumes of peuter ook zo dol op dansen? En wat zijn jullie favoriete liedjes? Ik ben super benieuwd! Laat je het weten in een reactie? 😀

You may also like

10 Reacties

Nicole Orriëns 5 april 2023 - 6:48 am

Wat leuk Claire! Ik geniet van je enthousiasme, en wat een leuke activiteit ook om met kinderen te doen!

Reageren
Elisabeth 5 april 2023 - 2:05 pm

Wat leuk allemaal. Succes met de nieuwe opleiding en de dreumes dansles.

Reageren
Jouvence 5 april 2023 - 5:44 pm

Wat ontzettend leuk! Ik heb zelf jarenlang wedstrijden gedanst en ook een paar jaar de minioren (4-9 jaar) getraind.

Reageren
Krystle 12 april 2023 - 9:34 am

Wat leuk dat je je passie hebt gevonden en een diploma hebt behaalt, gefeliciteerd!
Mijn jongens zijn op dit moment meer van de rap liedjes haha

Reageren
Sanne 6 april 2023 - 4:55 am

Gefeliciteerd. Dit lijkt me echt leuk voor peuters. Die yoga geeft hun wat kracht war goed is voor de ontwikkeling.

Reageren
Tessa 6 april 2023 - 1:56 pm

Wat leuk. Gefeliciteerd. Veel plezier met je volgende opleiding

Reageren
sandra 7 april 2023 - 7:34 am

Wat leuk! Proficiat en heel veel succes met alles wat je nog gaat ondernemen!

Reageren
Fallon 9 april 2023 - 4:19 pm

Zo fijn om iets te doen waar je blij van wordt! Ik zat ook al op dansen van kleuter af aan. Dit is door gegaan tot de dag van vandaag. Ik hou van dansen.

Reageren
Patricia Heres 10 april 2023 - 8:28 am

Wat super leuk voor je! Gefeliciteerd! En wat een naar verhaal voor de eigenaresse van Dreumesland.

Reageren
Amina 12 april 2023 - 8:24 pm

Ohhhhhh wat leuk voor je en wat goed! Gefeliciteerd! Met kinderen werken lijkt me ook zo waardevol. En wat heb je een leuk logo trouwens hier op je blog 😍

Reageren

Laat een reactie achter