10x het leukste buitenspeelgoed voor kids!

door Claire
badje buiten met water dreumes

Yes, het is weer lente! De zon laat zich steeds vaker zien en de tijd die we buiten besteden wordt steeds langer. Wij worden er ontzettend blij van en ook onze kids krijgen er geen genoeg van! En dat moedig ik graag aan. Daarom ging ik op zoek naar het allerleukste buitenspeelgoed waarmee ze oneindig veel avonturen kunnen beleven en wat ook past binnen een natuurlijke opvoeding. Benieuwd naar onze top 10?

Een schommel

Hoe oud je kids ook zijn; met een schommel scoor je altijd punten! En er is enorm veel keuze; van baby schommels tot aan nestschommels waar meerdere kids tegelijk op kunnen schommelen, een klassieke schommel tot aan avontuurlijke schommels waar je bijvoorbeeld ook op kunt klimmen.

Ga je een schommel kopen? Vergeet dan niet om een exemplaar uit te kiezen die op dit moment past bij je kleine avonturier. Het zou zonde zijn als hij/zij moet wachten met spelen omdat de schommel op de groei is gekocht.

Buiten (modder)keuken

Een buiten keuken waar de kids heerlijk kunnen koken en spelen met water, zand en aarde staat bovenaan ons wensenlijstje. Want wat een feest is het als je heerlijk ongeremd kunt spelen en vies mag worden! Ook super leuk voor wanneer je je kids wilt betrekken bij (moes)tuinieren trouwens!

Je kunt de mooiste exemplaren tegenwoordig kant en klaar kopen, maar ook zelf maken is ontzettend leuk om te doen. Er zijn verschillende natuurlijke ouderschap groepen op Facebook waar je inspiratie op kunt doen. En ook Pinterest staat vol met de mooiste foto’s (tip)!

Een zwembad

Het is op dit moment nog een beetje te fris, maar zodra het 20 graden is dan blazen wij het zwembad op en is het tijd voor waterpret! En zwembaden zijn er in alle vormen en maten. Ook voor wanneer je geen grote tuin hebt! En wanneer je wel gezegend bent met veel buitenruimte; dan is een exemplaar met glijbaan helemaal een feestje.

Een speeltent/tipitent

Wat is er nu leuker dan samen met je kind een hutje bouwen of een kopje thee drinken in een tipitent? Wij zijn er in ieder geval helemaal verliefd op! Super leuk ook om aan te kleden met kussentjes, dekens en kleine lampjes zodat je samen met je kleintje(s) in de tent kunt liggen en boekjes voor kunt lezen voor het slapengaan. En voor de echte avonturier; een dutje in de tent wilt doen. Wij zijn fan!

Watertafel

Onze kids zijn dol op water! Een watertafel mag daarom echt niet ontbreken. De meeste watertafels staan op pootjes waardoor je kids op een fijne hoogte kunnen spelen met het speelgoed, de hengeltjes, buizen en emmertjes. Ook kun je een watertafel sensorisch maken door er bijvoorbeeld rijst, waterparels en zand aan toe te voegen.

Zandbak

Ook iets wat het heel erg goed doet bij onze kindjes is een zandbak. Onze voorkeur gaat uit naar een exemplaar met deksel zodat je het ook weer goed af kunt sluiten waardoor het zand mooi en schoon blijft. En uiteraard mogen de schepjes, emmers en zeefjes niet ontbreken.

buitenspeelgoed

Een speelhuisje met glijbaan

Ik ben helemaal verliefd op die prachtige houten speelhuisjes met glijbanen. Ook als treehouse trouwens! Fantastisch! Goedkoop zijn ze niet, maar je hebt er wel jaren plezier van. En als je de ruimte hebt; absoluut een aanrader.

Spelletjes

Wat is er nu leuker dan samen met je kids een spelletje doen in de buitenlucht? Of je nu samen wilt gaan krijten, voetballen, Twister wilt spelen, volleyballen, blik gooien, midgetgolfen, frisbeeën of bowlen; de mogelijkheden zijn eindeloos! Net zoals de speelpret 😉 .

Alles met wielen

Welk kind is nou niet dol op een fiets, auto, step, skateboard en ander speelgoed met wielen? Onze kleintjes zijn er dol op. En daarom mag dit buitenspeelgoed ook niet op deze lijst ontbreken.

Klein buitenspeelgoed

Bellenblaas, een voetbal, hoepel, springtouw, stoepkrijt, een schepje, emmertje, mandje, zeefje, skippybal, tuingereedschap en meer. Dit zijn natuurlijk stuk voor stuk super leuke buitenspeelgoed items die ook niet in deze lijst mogen ontbreken. Net zoals onderzoekend buitenspeelgoed waarmee je kids op avontuur kunnen gaan. Denk hierbij aan een vergrootglas, verrekijker, bloemenpers en een netje.


En dat was ‘m! Onze top 10! Van welk buitenspeelgoed worden jouw kids blij? Ik ben super benieuwd! Laat je het weten in een reactie? 😀


You may also like

10 Reacties

Josyanne 8 april 2023 - 3:26 pm

Ik heb alleen een balkon, dus wij moeten echt bewust naar de speeltuin toe of naar het zwembad enzo. Of heb jij nog leuke balkon tips? Mijn kinderen zijn ook al wat groter (7&11)

Reageren
Tessa 8 april 2023 - 5:36 pm

Zo te zien is er genoeg leuk speelgoed dat je buiten kunt gebruiken. Ik heb eigenlijk nooit echt buiten gespeeld

Reageren
Elisabeth 11 april 2023 - 7:47 am

Wat een keuze is er tegenwoordig toch. Als kind ging ik graag voor de schommel en later het buitenzwembad. Niet thuis, dat kon niet. Maar dat kon de pret niet drukken. Op naar een mooie, lange en warme zomer met veel buitenpret.

Reageren
Krystle 12 april 2023 - 5:19 am

Mijn jongens zijn dol op voetbal en Nerfs vinden ze ook nog heel erg leuk. Met een bellenblaas maak je ze trouwens ook blij. Er is zoveel leuk buitenspeelgoed voor kinderen. Stoepkrijt bijvoorbeeld, daar kunnen ze zich ook heel lang mee vermaken.

Reageren
Linda schrijft 't op 16 april 2023 - 5:58 pm

Mijn kids hebben heel veel plezier gehad van de schommel en de watertafel.

Reageren
Wanda 16 april 2023 - 6:54 pm

Zo zie je maar dat met weinig een kind al heel veel plezier kan hebben! Ik weet nog dat ik als kind het super leuk vond om de hele tijd bakjes water te verplaatsen…

Reageren
Mieke | Miek''s Mind 17 april 2023 - 7:38 pm

Ik heb zelf geen kinderen maar een zandbak is altijd een goed idee denk ik

Reageren
Jouvence 19 april 2023 - 9:01 am

Ik weet van vroeger dat water en zand altijd een erg goede combinatie was voor uren speelplezier.

Reageren
Nicole 22 april 2023 - 8:30 am

Ons zoontje krijg een modderkeuken voor zijn verjaardag! En onze dochter had er vroeger ook eentje die haar opa had gemaakt maar die viel helaas na 2 zomers uit elkaar 🙈🙊

Reageren
Voetbal cadeau kind; dit geef je de voetbal fan cadeau! | 123 Cadeau idee.nl; Cadeautips voor alle gelegenheden! 7 juni 2023 - 6:25 am

[…] Tip; kijk hier eens voor het leukste buitenspeelgoed voor kids! […]

Reageren

Laat een reactie achter