Marokko: 10 onvergetelijke dingen om te doen met kids!

door een gastblogger
Marokko woestijn sterrenhemel

Marjolein ging voor de eerste keer met haar zoon op reis naar Marokko toen hij 10 jaar oud was. Ze vond het super spannend! Niet alleen omdat ze voor de eerste keer samen buiten Europa op vakantie gingen maar ook omdat het een heel ander land en andere cultuur is. Maar het was liefde op het eerste gezicht! ‘’De zon, kleuren, geuren en vooral ook de mensen; warm, hartelijk en dol op een praatje. Iedereen is dol op kinderen en ze zijn overal welkom!’’ Inmiddels is Marjolein een echte expert (ze heeft zelfs een reisbureau dat gespecialiseerd is in reizen naar Marokko) en in dit gastblog artikel deelt ze haar 10 favoriete dingen om te doen met kids in Marokko.

Onderhandelen in de souks

De souks zijn de winkeltjes in de kleine, nauwe straatjes in het oude centrum (medina genoemd) van bijvoorbeeld Marrakech of Fes. Als je daar doorheen loopt lijkt het net alsof je door een sprookje van 1001-nacht loopt. Met heel veel leuke winkeltjes. Mijn zoon komt hier heel graag en is dol op onderhandelen! Zo had mijn zoon een mooi souvenir ontdekt en wilde zelf onderhandelen. Dus met handen en voeten (en wat hulp) is hij in gesprek gegaan met de verkoper, die het schitterend vond! Het souvenir heeft hij voor de helft van de prijs gekocht. Een onvergetelijke ervaring dus om te beleven voor kids in Marokko!

Voetballen in Marokko

Zoals het afgelopen WK wel bleek; voetballen is populair in Marokko (ook onder kids). Koop (voordat je het binnenland ingaat) een voetbal en laat er de kids lekker mee op straat voetballen. Wedden dat je in de kleine dorpjes met de onverharde straten in no-time een fanatiek voetbalelftal bij elkaar hebt? En wil je er iets onvergetelijks van maken? Laat de voetbal dan achter bij de kinderen; je wordt de held van de dag.

Avonturen beleven in de woestijn

Een bezoek aan de woestijn mag natuurlijk niet ontbreken als je naar Marokko gaat! Er is zoveel te beleven, ook voor kids! Zo kun je op een kameel (eigenlijk een dromedaris) rijden en is het mogelijk om te slapen in een tentenkamp.

Muilezel rijden

Buiten de grote steden, bijvoorbeeld in de bergen is het heel leuk om te wandelen. Als je zorgt dat je een goede gids hebt en van tevoren vraagt of er een muilezel mee kan dan is dat voor kinderen fantastisch. Niet alleen heb je echt hele mooie tochten. Maar de kinderen kunnen op de muilezel als ze moe zijn, en willen ook echt ‘hun’ ezel verzorgen. Een perfecte manier om een leuke dag in een schitterend landschap te beleven.

Kantelen van Essaouira

Essaouira is een enorm leuk kustplaatsje; relaxt, maar ook indrukwekkend met zijn grote kantelen en stadsmuren. En de haven waar het krioelt van de katten, meeuwen en de dobberende blauwe bootjes. Op die kantelen zijn afleveringen van Game of Thrones opgenomen. Maar ook voor elke ridder, draak of prinses zijn deze kantelen echt heel leuk!

Genieten op het strand

Marokko heeft schitterende stranden en een paar hele leuke kustplaatsen. Ideaal voor elke leeftijd! Een plaats als Agadir is weer veel grootser en perfect voor een relaxte tijd aan het strand.

Slapen in een riad

Een riad is eigenlijk een soort groot huis met een open binnenplaatsje. In de medina’s kan je heel veel van deze riads vinden; van klein en eenvoudig tot en met super chique. Eén ding hebben ze allemaal gemeen; ze zijn echt heel mooi en bijzonder. Een aanrader is om in een riad in Marrakech in de ochtend een lekker Marokkaans ontbijtje te eten met pannenkoekjes (msemen). Echt een hele leuke ervaring voor kids in Marokko!

Eten bij een familie

De Marokkaanse keuken is erg lekker en niet pittig. Er zijn allerlei initiatieven om bij een familie thuis mee te kunnen genieten van een maaltijd en de dagelijkse gang van zaken. Veel mensen spreken Frans en in de meer toeristische gebieden ook Engels. Maar met gebarentaal kom je ook een heel eind. Wist je dat van origine in de Marokkaanse keuken er vanuit één grote schaal gegeten wordt? Met de rechterhand met wat brood erin? Helemaal leuk om uit te proberen natuurlijk!

Picknick – lunch

Als je met een wat grotere groep op avontuur gaat in de natuur van Marokko, dan kan er ook een kok met zijn muilezel met proviand mee. Zodat er na een ochtend wandelen een zalige picknick – lunch kan worden gemaakt. Lekker buiten in het zonnetje eten en spelen, voordat je weer op de muilezel verder gaat. Wat wil je nog meer?

Theedrinken

Thee is dé nationale drank van Marokko. En een teken van gastvrijheid. Het is de kunst om die vanaf zo groot mogelijke hoogte in te schenken en…..Hoe zoeter hoe beter! Welk kind wordt daar nou niet blij van 😀 ?


Ga jij ook graag met je kids op avontuur in Marokko en zo ja; wat zijn jouw tips en tricks? Of heb je vragen voor Marjolein Mosmans die samen met een Marokkaanse gids het reisbureau Travel Magical Morocco runt? Wij zijn super benieuwd! Laat het gerust weten in een reactie! Marjolein leest ook mee om vragen te beantwoorden.

You may also like

16 Reacties

Kijkje in huizen tuin 6 februari 2023 - 5:28 pm

Mee op de muilezel, dat lijkt me als kind echt een avontuur!

Reageren
Melanie 9 februari 2023 - 5:23 pm

Wat een leuke dingen om te doen! Ik krijg spontaan zin om op vakantie te gaan

Reageren
Marjolein Mosmans 12 februari 2023 - 11:02 am

Je bent altijd welkom in Marokko!

Reageren
Marjolein Mosmans 12 februari 2023 - 11:01 am

Op de muilezel is ook echt een avontuur. En het leuke is dat de kids zo’n ‘saaie’ wandeling op die manier echt fantastisch vinden!

Reageren
Nicole Orriëns 7 februari 2023 - 9:27 am

Wat leuk dat ze zich zelfs gespecialiseerd heeft in reizen naar Marokko!

Reageren
Marjolein Mosmans 12 februari 2023 - 11:03 am

Dank je wel! Ja het is echt zo’n fijn land, met enorm hartelijke en gastvrije mensen.

Reageren
Linda schrijft 't op 7 februari 2023 - 10:03 am

Wat moet dat uniek zijn om met je kind een reis door Marokko te maken

Reageren
Marjolein Mosmans 12 februari 2023 - 11:04 am

We kijken er ook met heel veel plezier op terug!

Reageren
Angelo 7 februari 2023 - 8:28 pm

Wat een prachtige foto’s, het ziet er echt schitterend uit!

Reageren
Marjolein Mosmans 12 februari 2023 - 11:04 am

Dank je wel!

Reageren
Helen ten Napel 7 februari 2023 - 8:36 pm

Marokko. lijkt me een mooi lamd om te bezoeken met of zonder kinderen..mooi artikel!

Reageren
Marjolein Mosmans 12 februari 2023 - 11:06 am

Het is absoluut de moeite waard! Zo’n divers land en binnen 4 uur zit je echt in een hele andere wereld. Een beetje magisch 😉

Reageren
Tessa 13 februari 2023 - 6:13 pm

Zo te lezen is Marokko een leuke en veelzijdige bestemming die ook leuk voor kinderen is

Reageren
Marjolein Mosmans 21 maart 2023 - 10:06 pm

Dat klopt helemaal Tessa. Het is zo’n veelzijdig land. Met hele gastvrije mensen.

Reageren
Frederique 16 februari 2023 - 9:23 pm

Wat een prachtige foto’s. Marokko staat al een hele tijd op mijn wenslijstje. Krijg er nu alleen maar meer zin in!

Reageren
Marjolein Mosmans 21 maart 2023 - 10:07 pm

Je bent van harte welkom Frederique. Op onze website staan een aantal voorbeelden van reizen door Marokko.

Reageren

Laat een reactie achter