Gran Camping Zarautz – dé camping in Baskenland Spanje (review)

door Claire

Noord Spanje, ook wel Baskenland genoemd, stond bovenaan ons wensenlijstje om te bezoeken tijdens onze camperreis naar Frankrijk en Spanje toe. En wat zijn wij blij dat we dit gedaan hebben! Want met de betoverend mooie kustlijn, de lieve mensen, al het groen; is het een waar paradijs dat een plekje in ons hart veroverd heeft. Maar of dat ook geldt voor Gran Camping Zarautz… Dat deel ik met je in dit blog artikel 😀 !

Gran Camping Zarautz is dé camping in Baskenland Spanje

Gran Camping Zarautz staat bekend als dé camping in Baskenland Spanje. Dit komt omdat het de enigste camping is in deze omgeving die 12 maanden per jaar geopend is. En dat al zestig jaar lang! Inmiddels is de camping uitgegroeid tot de grootste in de omgeving (met maar liefst 450 standplaatsen) en hebben ze meerdere prijzen gewonnen voor de beste jaarrond geopende camping. Dat was dan ook reden genoeg voor ons om een pitch voor onze camper te huren op deze plek.

Gelegen op een heuvel, omringt door groen en de zee

Na het zien van het filmpje en het bekijken van de website, waren wij helemaal verliefd geworden op de oase van rust die er op deze camping neer dwarrelt. En qua omgeving is dit ook absoluut werkelijkheid geworden! Gran Camping Zarautz is namelijk gelegen bovenaan de heuvel van Talai Mendi. Een beeldschone omgeving waarbij je omringt wordt door groen en uitzicht hebt op de zee en bergen. Ook maakt de Talai Mendi-heuvel onderdeel uit van de beschermde biotoop van Zarautz. Dit is een gebied met grote natuurwaarde dat door de Baskische regering wordt beschermd. In feite wordt het beschouwd als een natuurreservaat.

Een perfect startpunt van een nieuw avontuur

Wat zo leuk is aan deze camping is dat het een geweldig startpunt is van een nieuw avontuur. Zo liggen Frankrijk, Bilbao en San Sebastián binnen handbereik. Wij kozen er zelf voor om naar San Sebastián te gaan met de trein en hier onder andere Aquarium Donostia te bezoeken. Echt een aanrader! De weg naar beneden toe is namelijk adembenemend mooi. En het openbaar vervoer is hier fantastisch geregeld! Het is goedkoop, schoon, eenvoudig en het personeel is ook hier ontzettend aardig en behulpzaam. Wel is het een goed idee om op de terugweg de taxi te nemen. Deze stopt voor het station in San Sebastián. De klim terug omhoog is namelijk stijl en best wel pittig. Voor een taxi betaal je €40. Niet goedkoop, maar wel het geld meer dan waard.

Naast dat het voor gezinnen met kids een aanrader is, is Gran Camping Zarautz ook voor pelgrims een vaste stopplaats die de Camino del Norte (noordelijke route) van de Camino de Santiago volgen. Alle wegen gaan hier namelijk langs.

Onze ervaring

Na alle luxe was het tijd om een stapje terug te doen. Qua faciliteiten is Gran Camping Zarautz prima, maar wel heel erg basis. Zo is het sanitair sterk verouderd, het restaurant niet geweldig en is de supermarkt om te huilen. Maar wat betreft de kids, heeft Gran Camping Zarautz de allerleukste speeltuin! En ook de wasserette is super en de receptie is fantastisch!

De locatie van Gran Camping Zarautz is daarnaast super mooi. Je moet een beetje geluk hebben qua pitch, deze zijn er namelijk met en zonder uitzicht op zee. Maar ook daarin is het personeel ontzettend behulpzaam. Ze willen namelijk niets liever dan een lach op je gezicht toveren.

Wat trouwens wel goed is om te weten over de pitch is dat deze helaas vrij klein is en ook van privacy is er geen sprake. Ook de weg naar het strand toe is ontzettend lang en behoorlijk pittig, met veel trappen en steile hellingen. Wij hadden ook nog eens de pech dat het strand toen wij er waren afgezet was omdat er rotsen naar beneden waren gevallen. We waren er op dat moment bijna en moesten toen weer noodgedwongen omhoog.

Al moet ik wel toegeven dat het uitzicht, de pittige hike meer dan de moeite waard maakt.

Eindconclusie

Noord Spanje is betoverend mooi! En Gran Camping Zarautz is een prima camping om als startpunt van je avontuur te gebruiken. Verwacht geen luxe. Maar de basis, die is fantastisch.


Ben jij weleens in Noord Spanje geweest? En ook zo verliefd op Baskenland geworden? En is Gran Camping Zarautz ook iets voor jou? Ik ben super benieuwd! Deel het gerust in een reactie 😀 .

You may also like

1 reageren

Kijkje in huis en tuin 8 juni 2023 - 11:49 am

Wat een mooie locatie om erop uit te gaan met de kinderen, voor de kids is er speelruimte genoeg.

Reageren

Laat een reactie achter