Review: Aquarium Donostia – San Sebastián in Baskenland (Spanje)

door Claire
Aquarium Donostia - San Sebastián in Baskenland (Spanje)

Aquarium Donostia – San Sebastián is op een beeldschone plek gelegen in het centrum van San Sebastián en aan de prachtige Baskische kust. Het is een bijzondere plek dat uit de rotsen gekerfd lijkt te zijn. En het bestaat al meer dan 100 jaar! In dit blog artikel deel ik alles over het aquarium en hoe onze guppies het beleefd hebben. Heel veel leesplezier!

Een aquarium met een bron van kennis en inspiratie.

Wanneer je in Aquarium Donostia – San Sebastián bent, is het best bijzonder om te bedenken dat het al meer dan 100 jaar oud is. Het aquarium is namelijk in 2008 volledig gerestaureerd en vernieuwd. Zo is er nu bijvoorbeeld ook een lift aanwezig en worden er regelmatig rondleidingen en workshops gegeven. Maar initieel werd het aquarium opgericht met als wetenschappelijk doel om de oceanografie te ontwikkelen en te stimuleren, evenals het bestuderen van onderzeese topografie, meteorologie, stromingen, zee biologie, marine biologie en nog veel meer.  

Vandaag de dag is Aquarium Donostia – San Sebastián een bron van kennis en inspiratie voor mensen wereldwijd. En vindt je er naast het aquarium zelf, ook een tentoonstelling met historische stukken die de rijke maritieme en mariene geschiedenis van Baskenland helpen verklaren en contextualiseren. Ook wordt er in het bijzonder ingezoomd op de visserij in San Sebastian en de boten die werden gebruikt.

Een plek waar je heel veel zeebewoners kunt bewonderen.

Naast de tentoonstelling, kun je in Aquarium Donostia – San Sebastián natuurlijk ook heel veel zeebewoners bewonderen. Zo zijn er meer dan 31 aquaria gewijd aan de Cantabrisch-Atlantische Zee waarin je niet alleen vissen kunt zien, maar ook prachtige ongewervelde dieren en vele andere soorten die een goed beeld geven van de rijke biodiversiteit die de oceaan herbergt. Daarnaast vindt je in alle aquaria informatie over de verschillende soorten.

Maar het echte hoogtepunt dat is het Oceanarium; dit is een enorme tank die doorkruist wordt door een 360º-tunnel. Het Oceanarium heeft meer dan 1.500.000 liter water en meer dan 40 vissoorten, waaronder 5 soorten haaien.

Onze ervaring.

Wat ons betreft is een bezoek aan Aquarium Donostia – San Sebastián echt een aanrader! Wij verbleven zelf met onze camper bij Gran Camping Zarautz en gingen met de trein naar San Sebastián toe. Het openbaar vervoer is fantastisch geregeld in Noord-Spanje! Gelukkig ook maar, want er zijn vrij weinig parkeerplekken waar je je camper kunt parkeren en ook met de auto moet je geluk hebben dat je een mooi parkeerplaatsje spot. Maar dat mag de pret verder niet bederven want San Sebastián is echt betoverend mooi! De mensen zijn super vriendelijk, je kunt er goddelijk eten en dus ook een bezoek brengen aan Aquarium Donostia – San Sebastián.

Onze kinderen waren betoverd en wouden niet meer weg uit het aquarium! En ook wij waren onder de indruk. De liefde voor de oceaan en al haar inwoners is namelijk overal voelbaar. En dat is ook iets dat Aquarium Donostia – San Sebastián aan al haar bezoekers mee wil geven; het belang van respect en bescherming van de oceanen.

Wat daarnaast heel fijn is aan Aquarium Donostia – San Sebastián is de zachte toegangsprijs en de kleine prijsjes die je betaald in de winkel. Hierdoor is het aquarium voor iedereen toegankelijk.

Eigenlijk hebben wij maar één minpuntje gevonden en dat is de tentoonstelling. De geschiedenis van  heel Baskenland is namelijk ontzettend rauw als het aankomt op visserijen. Zo werden er volop op walvissen gejaagd. Iets wat ontzettend wreed is. Wij hebben de tentoonstelling daarom overgeslagen en alleen een kijkje genomen bij het aquarium. En die is betoverend mooi!

Heb jij ook weleens een bezoek gebracht aan Aquarium Donostia – San Sebastián in Baskenland (Spanje)? Of ben je na het lezen van dit blog artikel enthousiast geworden? Ik ben super benieuwd! Deel het gerust in een reactie (ook als je tips hebt voor nog meer bezienswaardigheden in Baskenland).


Nog meer leuke activiteiten die je in San Sebastián kunt ondernemen:


You may also like

5 Reacties

nicole orriens 14 juni 2023 - 7:31 am

Ik ben er nog nooit geweest maar het lijkt me echt een geweldig bezoek! Wat een prachtig gekleurde vissen, en ook zulke bijzondere vormen!

Reageren
Tessa 14 juni 2023 - 7:44 am

Ik ben hier nooit geweest, wel in het aquarium Sealfe in Scheveningen. Dat was best leuk, al is het wel klein

Reageren
Linda schrijft 't op 14 juni 2023 - 4:17 pm

Wat slim om met de trein naar dit leuke onderzee-uitje te gaan.

Reageren
EvenDelen.be 14 juni 2023 - 4:40 pm

Ik ben gek op vissen en snorkelen. Het is voor mij zo rustgevend om vissen te zien rondzwemmen. Als ik naar een zoo ga, spendeer ik dan ook veel tijd bij de aquaria. Ik begrijp dan ook dat je daar naartoe bent geweest want dat zou ik ook doen! Een prachtige tip!

Reageren
Sandra 15 juni 2023 - 5:45 pm

Wat ziet het er mooi uit! Ik ben nog nooit in San Sebastian geweest, maar moest ik er komen, ga ik het zeker bezoeken.

Reageren

Laat een reactie achter