WIN! Toegangskaarten voor de expositie van Bigkikker tot Neushoornvogel in het Anton Pieck Museum!

door Claire
Jenny Bakker expositie van Bigkikker tot Neushoornvogel in Anton Pieck Museum

Er is een enorm leuke expositie in het Anton Pieck Museum waarbij de prachtige originele tekeningen van kinderboeken illustrator Jenny Bakker centraal staan, afkomstig uit het prentenboek Van Bigkikker tot Neushoornvogel. In dit blog artikel deel ik er alles over en ik heb onwijs leuk nieuws! Ik mag namelijk in totaal 2 gezinskaarten weggeven! Misschien wel aan jou en je gezin? 😀

Het verhaal; Van Bigkikker tot Neushoornvogel.

Heeft een bigkikker een krulstaart? Zit er een vin op de rug van de tijgerhaai? En is een neushoornvogel een neushoorn met vleugels of een vogel met een neushoornkop? Op weg naar de dierentuin stelt Kai zich voor hoe deze dieren eruitzien. Hij kan niet wachten om ze in het echt te bekijken!

Kai’s fantasiedieren zijn adembenemend realistisch verbeeld door Jenny Bakker, die je direct laten geloven dat de dubbeldieren werkelijk zouden kunnen bestaan.

Wat Jenny Bakker zo bijzonder maakt.

‘’Ik ben geboren in Apeldoorn (1966). Als klein meisje pakte ik al vrij snel kleurpotloden en stiften om mezelf te vermaken. Vaak zat ik bij mijn ouders in de boekwinkel in een hoekje te tekenen. 

Boeken en kunst hebben altijd een grote rol gespeeld in mijn leven. Als klein kind pakte ik stiekem de boeken uit de boekwinkel van mijn ouders om er eigen illustraties in te maken, om ze vervolgens terug te zetten in de winkel. Eén van die boeken kan je hier in de vitrine vinden. 

Na de kunstacademie (richting: illustratie en boekverzorging) ben ik jaren werkzaam geweest als grafisch ontwerpster. Sinds 2007 heb ik de overstap gemaakt naar boek illustreren. Inmiddels zijn er illustraties van mij in bijna 70 boeken verschenen, bij verschillende uitgeverijen. Een aantal boeken zijn de grens over gegaan en te vinden in boekwinkels in Europa, Kazachstan, Rusland, China en de V.S.’’

Over de expositie.

In deze interactieve expositie kunnen bezoekers kennis maken met de schitterende illustraties uit Jenny Bakker’s prentenboek Van Bigkikker tot Neushoornvogel, dat bij De Vier Windstreken is verschenen. En het leuke is dat je ook kunt leren tekenen als Jenny! Door middel van een filmpje, foto’s en verschillende materialen kunnen kinderen én volwassenen in het museum aan de slag.

Stap voor stap neemt Jenny je mee en geeft veel tips om zelf mooie tekeningen te maken. Daarnaast is Jenny ook op vakanties en geplande weekenddagen aanwezig om zelf de workshops te geven aan kids en volwassenen. Hoe gaaf! En… De gemaakte tekeningen krijgen een plaatsje aan de speciale wand in Het Atelier.

De expositie van Bigkikker tot Neushoornvogel is te zien tot 7 januari 2024 in het Anton Pieck Museum.  

Enthousiast geworden? Dan heb ik leuk nieuws!

Ik mag van het Anton Pieck Museum in totaal 2 gezinskaarten weggeven zodat je de interactieve expositie met de illustraties van Jenny Bakker uit van Bigkikker tot Neushoornvogel met het hele gezin kunt gaan bewonderen. Mag ik jou hier blij mee maken? Deel dan in een reactie met een geldig mailadres met hoeveel personen je de expositie zou willen gaan bewonderen. Misschien dat je daarnaast wilt delen of je al bekend bent met de illustraties van Jenny en haar prentenboek Van Bigkikker tot Neushoornvogel. Ik ben super benieuwd 😀 !

De winnaars ontvangen volgende week vrijdag een persoonlijke mail.


Met hoeveel personen wil jij de expositie Van Bigkikker tot Neushoornvogel in het Anton Pieck Museum gaan bewonderen? En ben je al bekend met het prachtige werk van Jenny Bakker? Ik ben super benieuwd! Deel het gerust in een reactie (hiermee maak je automatisch kans op één van de twee gezinskaarten).


You may also like

3 Reacties

Linda schrijft 't op 16 juni 2023 - 7:12 am

Wat leuk om als kind, maar natuurlijk ook als ouder inspiratie op te doen en te leren tekenen net zoals Jenny.

Reageren
nicole orriens 16 juni 2023 - 10:50 am

Ik vind de tekeningen van Anton Pieck prachtig. Ze zijn zo sfeervol en gezellig, en met veel details. Het Anton Pieck museum lijkt me dan ook echt de moeite waard om te bezoeken.

Reageren
Tessa 17 juni 2023 - 2:55 pm

Succes voor iedereen die mee doet. Zelf ben ik niet echt thuis in kinderboeken. Ken alleen Nijntje en Dribbel

Reageren

Laat een reactie achter