5 kindvriendelijke wandelingen in de Veluwe

door een gastblogger
kindvriendelijke wandelingen in de Veluwe

In dit gastblog artikel neemt Cynthia je met veel plezier mee op pad met 5 kindvriendelijke wandelingen in de Veluwe. Laat je betoveren door de magische wereld van kabouters, ontdek de natuur op je blote voeten of geniet van het spotten van wilde dieren. Dus trek je wandelschoenen aan, verzamel je kinderen en maak je klaar voor een onvergetelijk avontuur in de natuur!

Kabouters zoeken op het Kabouterpad.

  • Waar? Hoenderloo
  • Extra leuk: verkleed je als kabouter en maak er een vakantie van door te overnachten in één van de vakantieparken op de Veluwe.

Eén van de leukste kindvriendelijke wandelingen in de Veluwe voor de allerkleinsten vonden wij dit korte kabouterpad in Hoenderloo.

De boswachter heeft je hulp nodig om de kabouters te vinden en daarom ontvang je een verrassingspakketje met een sapje, koekje en een speciale verrassing.

Tijdens deze wandeling van 800 meter wachten er zes leuke kabouteropdrachten op je, dus houd je ogen goed open! Om helemaal in de sfeer te komen, krijgen de kinderen een rode puntmuts die ze kunnen opzetten inclusief bijpassende mooie rode wangetjes.

Dit spannende avontuur is speciaal ontworpen voor kinderen van 3-7 jaar en de kosten bedragen 5 euro per kind.

Voor meer informatie en om je knapzakje voor de kabouterroute te halen, kun je terecht bij Bungalowpark Hoenderloo, Recreatiepark ’t Veluws Hof of Landal Miggelenberg.

Gratis boeken scoren tijdens de Minibieb routes.

  • Waar? Ede
  • Extra leuk: ontdek gratis leesvoer onderweg en ontdek een andere kant van Ede.

Wist je dat het in de Veluwse plaats Ede barst van de minibiebs? De teller staat inmiddels op 98 gratis boekenruilplaatsen.

Wil je Ede en zijn minibiebjes gratis ontdekken? Wandel dan eens één van de 8 uitgestippelde minibieb wandelroutes door de woonwijken van deze plaats. De routes variëren van 2 tot 7 kilometer.

Voor kinderen zijn de Enka route, Maandereng route en de Centrum route echte aanraders. Deze kindvriendelijke wandelingen in de Veluwe zijn niet te lang, je komt verschillende minibiebs met kinderboeken tegen en je kunt regelmatig even een stop maken bij een speeltuin, ijssalon of kinderboerderij.

Ga naar dit overzicht met alle minibieb routes in Ede om de routes te ontdekken en gratis te downloaden.

Het water de baas zijn tijdens Klompenpad Onderwaterpad KIDS.

  • Waar? Schaldijk
  • Extra leuk: Doe onderweg opdrachten en ontdek of jij het water de baas kan blijven.

Een ideale route voor stoere kinderen is het Klompenpad van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Tijdens deze route zijn jullie de Waterbazen! Je ontdekt hoe de verdedigingswerken van vroeger werkten en hoe ze het land onder water konden zetten. Leerzaam en leuk dus!

In de bijbehorende brochure van deze route vind je allemaal leuke veldopdrachten die je onderweg kunt doen. Vergeet niet om stevige schoenen aan te trekken (klompen zijn natuurlijk perfect) en je kids mee te nemen voor wat quality time.

De route duurt 7 kilometer. Ben je met kleine kinderen op pad? Dan kun je deze kindvriendelijke wandelingen in de Veluwe ook verkorten naar 2 kilometer.

Je kunt de route downloaden via de website Klompenpaden.nl

Wild spotten tijdens de kinderbelevingspaden.

  • Waar? Epe
  • Extra leuk: Je kunt onderweg dieren spotten.

In Epe zijn drie verschillende kinderbelevingspaden opgezet: de vogelroute, de zwijnenroute en het hertenpad. Langs deze routes kom je het Wildobservatiepunt ’t Eperholt tegen. Daar kun je genieten van een spectaculair uitzicht op een veld waar wilde zwijnen, reeën en edelherten regelmatig te vinden zijn. Super mooi!

Bij de route van ruim 3 kilometer hoort een boekje boordevol fascinerende weetjes, leuke opdrachten en handige tips om het avontuur compleet te maken. En alsof dat nog niet genoeg is, krijg je ook een verrekijker, een loepdoosje en een pen mee voor onderweg.

Dit spannende belevingspakket is verkrijgbaar bij zowel de VVV in Epe als Camping de Jagerstee.

Schoenen uit op het Blotevoetenpad.

  • Waar? Ede
  • Extra leuk: doe je schoenen uit en ontdek de natuur!

Natuurcentrum Ede ligt aan de Ginkelse Heide en heeft een erg leuk blotevoetenpad aangelegd. Met houten bordjes wordt aangegeven waar je precies op loopt of staat.

Zo kun je echt het verschil voelen tussen verschillende ondergronden. Ze kunnen lekker rondstruinen en het verschil voelen tussen o.a. houtsnippers, zand, bosgrond, modder, bladeren en dennenappels.  Misschien maken ze zelfs hun eigen voetafdrukken of ontdekken ze of ze net zo ver kunnen springen als een eekhoorn.

Nog even verder wandelen? Bij het Natuurcentrum vind je ook een kabouterpad, een grote natuurtuin van 7500 m2 en een bijenstal waar imkers uitleg geven.

Benieuwd naar meer informatie over deze route en waar je kunt beginnen? Ga dan naar Natuurcentrum Veluwe op de Edese Heide.


Ben je ook zo dol op wandelen met kinderen? Heb jij nog een leuke wandelroute op de Veluwe gespot? Wij zijn super benieuwd! Laat het ons gerust weten in een reactie! Ook als je een vraag voor Cynthia Lukassen van Cynspirerend hebt; stel het gerust. Cynthia zal ook meelezen om eventuele vragen te beantwoorden.


You may also like

4 Reacties

Linda schrijft 't op 22 juni 2023 - 6:52 am

Wat een leuke belevenissen op de Veluwe, met de kinderen wild spotten lijkt me erg leuk

Reageren
Sandra 22 juni 2023 - 7:50 am

Wat leuke tips! De bovenste lijkt me echt iets om met mijn kleinzoontje te doen!

Reageren
Tessa 23 juni 2023 - 6:10 pm

Wat een leuke en veelzijdige wandelroutes voor kinderen zijn dit. Erg leuk

Reageren
Amina 25 juni 2023 - 10:52 am

Wat een leuke blog! De Veluwe is echt zo prachtig. En zo goed voor kinderen (én volwassenen) om af en toe met blote voeten door de natuur te lopen ♥️♥️♥️

Reageren

Laat een reactie achter