De magische wereld van eenhoorns

door Claire
eenhoorns - dag van de eenhoorn

Morgen is het niet zo maar een dag, maar 9 april, de dag van de eenhoorn, ook wel International Unicorn Day genoemd. Een geweldig moment dan ook om samen een magische reis te maken naar de betoverende wereld van eenhoorns gevuld met leuke feitjes, boekentips en nog veel meer! Ga je mee op avontuur 😀 ?

Over eenhoorns

Het kan niet anders dan dat je weleens een eenhoorn hebt gezien 😉… Of het nu is in een boek, film, tv-serie, speelgoed of ergens anders. Eenhoorns zijn mythische wezens die al eeuwenlang voorkomen. Ze staan vooral bekend als nobele, witte paarden met een spiraalvormige hoorn op hun voorhoofd. Maar wist je dat ze oorspronkelijk werden beschreven als wild en ontembaar?

De eerste vermeldingen van eenhoorns vinden we al in oude teksten van de Indusvallei, Griekenland en het Midden-Oosten. Eenhoorns staan symbool voor alles wat puur en goed is in de wereld. Ze herinneren ons eraan dat, ongeacht hoe grauw de wereld soms lijkt, er altijd ruimte is voor een beetje magie.

Waarom wij van eenhoorns houden

Is het de glinsterende hoorn? Hun vermogen om over regenbogen te springen? Of misschien gewoon het feit dat ze de belichaming zijn van pure magie? Wat de reden ook is, eenhoorns hebben een speciaal plekje in de harten van velen. En ja, daar hoort ook een glitterende regenboog bij!

En om eenhoorns en hun magische energie iedere dag een beetje bij ons te dragen is het super leuk om onze kids voor te lezen. En wat dacht je van leuke knutsels, accessoires en het organiseren van een eenhoorn kinderfeestje? Om onze magische vrienden te eren, heb ik een aantal leuke tips voor jullie verzameld!

Een magisch kinderfeestje waar eenhoorns de hoofdrol in spelen

Als er één ding is dat eenhoorns brengen, dan is het kleur. En veel. Perfect voor een levendig kinderfeestje dus dat is gevuld met magie! En de keuze is reuze; van taarten tot aan decoraties en spelletjes! Er zijn oneindig veel manieren om een eenhoorn-thema te integreren in je feestje! En het zo voor iedere leeftijd feestelijk te maken.

eenhoorns kinderfeestje

Een paar van ons favorieten:

De leukste en meest betoverende spellen

Of het nu voor op het kinderfeestje is of gewoon een alledaags moment; niets is zo leuk als samen een spelletje spelen waar eenhoorns de hoofdrol in spelen!

Dit zijn onze favorieten:

Eenhoorns knutselen

Wil je samen met je kinderen iets leuks én magisch doen? Dan zijn eenhoorns knutselen de perfecte activiteit! Maak je eigen eenhoorn hoorn van papier, tover een oude sok om in een pluchen eenhoorn, of schilder een regenboog die elke eenhoorn waardig is. Als je op zoek bent naar inspiratie neem dan zeker een kijkje op Pinterest!

Ook zijn er een aantal onwijs leuke kant en klare knutselkits die je kunt kopen. Dit zijn een paar van onze favorieten:

Een aantal magische boekentips

Natuurlijk zou dit blog artikel niet compleet zijn zonder een paar magische boekentips waar eenhoorns de hoofdrol in spelen. En dat was nog een hele opgave! Lana is namelijk ook dol op eenhoorns en in onze boekenkast is inmiddels al een hele plank toegewijd aan haar favoriete magische wezen. Maar als we dan echt echt echt moeten kiezen… Dan zijn dit toch wel 5 enorme aanraders!

Tot slot (eenhoorns zijn niet alleen leuk voor kids)…

Eenhoorns zijn voor iedereen die gelooft in magie, durft te dromen, en niet bang is voor een beetje (of veel) glitter! Ik wens jullie dan ook een magische dag van de eenhoorn/International Unicorn Day. Dat het een dag mag worden die jullie wildste dromen werkelijkheid maakt!


Affiliate-op-avontuur-met-kids

Zijn jouw kids ook zo dol op eenhoorns? En hoe gaan jullie deze magische dag vieren? Ik ben super benieuwd! Deel het gerust in een reactie onder dit blog artikel.

You may also like

6 Reacties

Linda schrijft 't op 8 april 2024 - 1:58 pm

Wat een leuk idee om een kinderfeestje te geven in thema eenhoorn, dat vinden veel kids vast fantastisch!

Reageren
Malou 8 april 2024 - 4:55 pm

Eenhoorns zijn zo leuk! Mijn jongste is er ook gek op. Mijn oudste vind het jammer genoeg alweer te kinderachtig…

Reageren
Melanie Hoogvliet 9 april 2024 - 8:20 am

Eenhoorns zijn zo cute ik heb ooit eenhoorn cupcakes gemaakt super leuk voor tijdens een feestje.

Reageren
Rory 9 april 2024 - 1:16 pm

Ik wist dat helemaal niet! Ik vertel het nu aan Mila en ze vindt het heel bijzonder. Vroeger was ze helemaal weg van unicorns en het zusje van haar beste vriendinnetje is nu nog helemaal dol op eenhoorns. Knutselen daarvan klinkt erg leuk. En de foto van de taarten, het gebak is zo leuk!

Reageren
Helen 23 april 2024 - 6:52 am

Ieder jaar deed ik mijn dochter dr verjaardag in een thema, uiteraard ook een thema met eenhoorns gedaan.. eigenlijk jammer dat ze niet in het echt bestaan…😃

Reageren
Tess 24 april 2024 - 4:53 pm

Wat leuk dat er een dag van de eenhoorn is. Ik wist dat helemaal niet.

Reageren

Laat een reactie achter