Movie Park Germany 2024 (review)

door Marieke Nijhof de Haan
Movie Park Germany 2024

Vlak over de Duitse grens vindt je Movie Park Germany. Een park wat geheel in het teken staat van film. De draaiboeken voor het nieuwe seizoen liggen alweer klaar en de eerste opnames zijn alweer begonnen. Maar wat is er nou allemaal te beleven in Movie Park Germany? Gastblogger Marieke nam er samen met haar gezin een kijkje tijdens de opening en deelt in dit blog artikel uitgebreid wat het Duitse Hollywood te bieden heeft.

Hurra ich bin im Film!

De welbekende slogan van Movie Park Germany zegt al genoeg. Tijdens een dagje Movie Park wordt je mee genomen in de sferen van Hollywood. Bij binnenkomst wordt je ontvangen door de film karakters die hun opwachting maken bij de fontein. Vanaf de fontein loop je door Mainstreet welke een echte filmset is. Je vindt hier diverse shops en horeca punten. Uiteraard mag de Amerikaanse zoetigheden en een hotdog stand niet ontbreken.

De straat wordt aangekleed met decorstukken uit Hollywood (misschien herken je de gevels wel uit een film!) en op straat vindt je Amerikaanse auto’s. Een echte eye-catcher hier is het Roxy Theater. Dit theater is tevens een 4d bioscoop. De filmmuziek maakt het straatbeeld compleet, zodra je binnen komt weet je dan ook direct dat je in Movie Park Germany bent. 

Nickland

Europa’s eerste Nickland bevindt zich in Movie Park Germany. Het park wist in 2007 hun kinderland om te toveren tot een wereld waar de Karakters van Nickelodeon centraal staan. Nickland biedt meerdere familie attracties die geschikt zijn voor het hele gezin. Van kinderen tot familie achtbanen, van draaimolens tot waterattracties. Nickland kent zijn eigen Nick karakter show, waarbij je kan dansen en meezingen met onder andere Spongebob, de Turtles en Paw Patrol.

Adventure Bay

In 2019 opende Movie Park Germany ‘Adventure Bay’ een themagebied in Nickland voor de allerkleinsten. Adventure Bay staat geheel in het teken van de 4 potige superhelden. Er zijn meerdere kindvriendelijke attracties te vinden. Zo kan je genieten van de Paw Patrol Adventure Tour, waarbij je een rondrit maakt in een van de bekende trucks van jouw superheld, is er een vliegattractie van Sky, een speeltuin waar je ook de bouwplaats van Rubble vindt en uiteraard mag de grote uitkijktoren ook niet ontbreken. Dit is tevens de plek waar je (tegen betaling) een Meet & Greet kan krijgen met jouw favoriete Paw Patrol.

Favoriet bij onze kinderen is Zuma’s Zoomer. Het is een hovercraft rit waarbij je langzaam over het water gaat en je met snelheid door de bochten raast. Deze rit zorgt elke keer weer voor een grote lach op de gezichten van onze kinderen (alsmede op de ouders).

Teenage Ninja Turtles : License to Drive

Naast onder andere Spongebob, Jimmy Neutron, Dora, Backyardigans, Paw Patrol is er ook een Turtle ride. ‘Teenage Ninja Turtles Lincense to Drive’. Het is een betaalde attractie waarbij kinderen hun rijbewijs kunnen halen. Lukt het jou om veilig door de straten van New York te rijden?

Voor kinderen t/m 6 jaar kan er gratis deelgenomen worden aan een kleiner parcours.

Familie ride: Movie Park Studio Tour

Het is onze favoriete familie attractie van het park, familie achtbaan Movie Park Studio Tours. Je wordt meegenomen in de studio van regisseur Steven Thrillberg, welke opnames maakt voor meerdere films. Echter wordt de rondleiding overgenomen door een hyper actieve filmklapper, SAM. Hij zorgt weer voor een komische sfeer. Na de rondleiding stap je in een (achtbaan) karretje en passeer je 12 verschillende scenes.

Tijdens de rit kom je vele bekende karakters uit de filmbranche tegen en vindt je hier en daar een paar verstopte items uit het park van oude attracties. (Warner Brothers tijd). De rit kent twee lanceringen, eentje vooruit en eentje achteruit. Het is geen super snelle baan, maar wil je alles details goed kunnen zien, dan moet je de rit echt meerdere keren doen. 

De filmklapper SAM is inmiddels uitgegroeid tot een ware mascotte binnen het park. Je hebt diverse merchandise van SAM en natuurlijk is hij onderdeel van de Parade en de meet and greets in de Mainstreet. Leuk om te weten: elk seizoen nodigt SAM zijn familie uit, zo maak je tijdens Halloween kennis met een Scary klapper en vindt je tijdens het winterseizoen een Yeti klapper. 

Movie Park Germany 2024

Streets of New York

In het themagebied Streets of New York wordt je meegenomen naar het decor van werelds beroemdste stad New York. Je vindt hier ook New York Plaza waar diverse shows worden gespeeld. De shows bestaan hoofdzakelijk uit veel dans en zang, waarbij bekende muzikale klanken je helemaal in New Yorkse sferen zullen brengen.

The Streets of New York kent meerdere horeca punten, waaronder een Dunkin Donuts en een buffet restaurant in de style van de film Van Helsing. In New York vindt je drie attracties. De bank over de kop, NYC transformer, simulator Time Riders en de geweldige dark ride ‘Van Helsings Factory’. Van Helsing is een indoor achtbaan welke het meest geschikt is voor tieners en volwassenen. Dit komt door het stukje thriller wat het decor met zich mee brengt. De baan zelf is echt een super baan en een aanrader als je van achtbanen in het donker houdt. 

The OId West

Geen filmset zonder het wilde westen, in Movie Park Germany kan je in The Old West genieten van het wilde westen. Zo vindt je hier Duitslands eerste houten achtbaan The Bandit. Een veel besproken baan onder de pretpark liefhebbers. De baan is al meermaals gerenoveerd gezien hij zorgt voor een nogal schokkerige ride. Je vindt de baan geweldig, of je vindt hem niks, maar één ding is zeker, het is een rit die je niet snel zal vergeten. Naast de bandit is de vrijeval toren van maar liefst 60 meter ook een geliefde attractie. In het wilde westen vindt je diverse attracties voor waaghalzen (een attractie voor kinderen is er nog niet te vinden). 

Het Wilde westen biedt ook een theater en een saloon waar diverse shows te vinden zijn. 

Cowboy Candy Shop

Nieuw in Movie Park Germany dit jaar is de Cowboy Candy Shop. Een snoepwinkel waar je diverse bekende (Amerikaanse) snoepsoorten kan vinden. Wat erg leuk is zijn de mega grote snoepjes! Zo is er een mega banaan, een mega gummibeer en een reuze colafles te vinden. Het is dan ook echt een leuke winkel om even te bekijken.

Goed om te weten: een goed gevulde zak snoep kan prijzig uitvallen (€4,50 /100gr). 

Santa Monica Pier

Voor een fijne zomerse sfeer kan je in Movie Park Germany terecht in Santa Monica pier. Dit themagebied is geïnspireerd door de kleurrijke kermis direct aan zee, nabij Hollywood. Aan het water vindt je hier diverse attracties als een reuzenrad, een kantelzweefmolen en een Disk’O coaster ‘ the crazy Surfer’. Dit is een draaischijf op een rail met een topsnelheid van 70km per uur!  

Voor de kleinere gasten vindt je hier brandweer auto’s, trampolines en een schommelschip. Tevens vindt je hier een leuke speel en ontdek speeltuin. 

Federation Plaza

Dit thema gebied in Movie Park Germany is een si-fiction gebied waar Stark Trek de overhand heeft. Het themagebied is gebouwd om zijn enige attractie, Star Trek ‘operation enterprise’. Een lanceer achtbaan, die je bij binnenkomst in het park al gelijk opmerkt. Naast deze achtbaan vindt je er een Star Trek Shop.

Shows & Entertainment

Hollywood zal Hollywood niet zijn als er geen shows zouden zijn. Tijdens een dagje Movie Park Germany kan je dan ook genieten van diverse straat artiesten die je volledig in Hollywood sferen zullen brengen. In 2024 kan je genieten van een nieuwe Western Show in de saloon van de Old west. Vanaf 1 juli 2024 komt er weer een nieuwe show van de Nederlandse illusionist Christian Farla bij (zeker een aanrader!). In Nickland staan de nickkarakters weer klaar voor hun dansshows en meet & greets. In de loop van het nieuwe seizoen zal er in Nickland een nieuwe overdekte locatie komen waar je op de foto kan met jouw favoriete park mascotte. 

Movie Park Germany 2024

Je kan overigens elke dag genieten van de Movie Park Parade door Mainstreet. Het leuke is dat deze parade elk seizoen (voorjaar, zomer, herfst, kerst ) wordt aangepast. 

StuntShow : Operation Red Carpet

In deze stuntshow draait alles om de grote prijs uitreiking de Golden SAM. Actrice Angelina en Acteur James winnen de prijs, maar voordat ze met de prijs naar huis kunnen gaan worden ze overvallen door een bende. Het publiek is ooggetuige van een show waarin er alles aan gedaan wordt om de prijs weer terug te krijgen. Diverse stunts met acteurs, auto’s en motoren worden ingezet om een geweldige show neer te zetten. Een must see tijdens je dagje op de set van Movie Park Germany!

Movie Park Germany 2024

Eten en drinken

Het aanbod in Movie Park Germany is groot. Zo kan je op verschillende locaties terecht voor friet en snacks, pizza slides of wok noodles. Wil je wat luxere producten? Deze kan je halen bij de foodtrucks. In het wilde westen kan je sinds kort genieten van speciale frietjes. Een bakje friet met diverse toppings. Ook heeft Movie Park Germany zijn eigen Dunkin Donuts en Subway. Wil je genieten van koffie, gebak en of ijs? Dan kan je terecht bij de Bakery, Calafornia Café of de Slush Ice Factory.

Het van Helsings Buffet biedt een wat ruimere keuze aan eten. 

Nieuw in Movie Park Germany dit jaar

Trattoria Hollywood. Een all you can eat Pizza, Pasta en Salad restaurant. Voor 29,90 euro per volwassenen en voor 15,90 euro per kind kan je hier onbeperkt eten en drinken (met uitzondering van alcoholische dranken).

Tip : Boek je all you can eat via de website, dan is de prijs nog voordeliger. 

Wat kun je nog meer verwachten van Movie Park Germany in 2024?

We verklapten hier en daar al wat, maar we zetten het nog even op een rijtje wat je in 2024 nieuw in Movie Park Germany aantreft. 

  • In het Roxy Theater draait een nieuwe film : 4D Film Tom & Jerry.
  • Er zijn diverse nieuwe shows, met als klapper in de zomer een nieuwe show van Illusionist Christian Farla.
  • Er is een nieuw all you can eat pizza en pasta restaurant gekomen.
  • Diverse aanpassingen in de thematisering hebben plaats gevonden en hier en daar zijn attracties onder handen genomen.
  • De entree van het park is aangepakt waardoor je bij het betreden van het park gelijk zicht hebt op de poort, de fontein en de achtbaan (wat een mooie binnenkomst!).
  • Er is een nieuwe overdekte Meet & Greet locatie in Nickland (deze is momenteel nog in aanbouw).
  • En in het wilde westen vindt je een nieuwe Candy store. 
  • Tijdens het nieuwe seizoen staat het park ook weer in het teken van diverse events.

Halloween horror Festival

Voor de 26e editie van het Halloween Festival in Movie Park Germany trekt het park maar liefst 24 dagen uit. Al op 28 september kan je genieten van het horror event. Een event die bekend staat als één van Europa’s grootste Halloween Event met diverse horror huizen, shows en avond openingen. Je kan Halloween dit jaar extra lang bezoeken namelijk tot 10 november! Movie Park Germany beloofd ook in 2024 weer diverse nieuwe enge verrassingen. 

Movie Park Hollywood Christmas

In de winter van 2023 opende Movie Park Germany voor het eerst in de winter zijn deuren. Dit was een groot succes! Het park werd overgenomen door vele lichtjes, sneeuw, magische momenten en niet te vergeten; diverse shows. Het park is omgetoverd tot een Amerikaans kerstfeest waarbij de kerstman en zijn elfjes niet mogen ontbreken. Van vuurwerk tot droge show, van ijsbaan tot een lichtjes parade. Het is wat ons betreft het meest sfeervolle familie event wat Movie Park Germany biedt. Het is dan ook niet gek dat dit event in de prijzen is gevallen. Hollywood Christmas ontving dit jaar de FKF award in de categorie ‘best new coming’. Een prijs die normaal gesproken alleen gegeven wordt aan nieuwe grote attracties. 

Als een ding er boven uit steekt bij Movie Park Germany is dat ze goede events en shows neer kunnen zetten! 

Tot slot…

Wie weet wat Movie Park Germany ons in de toekomst gaat brengen. Wij kijken er in ieder geval erg naar uit om de komende jaren het park te blijven bezoeken!


Zijn jij en je kids ook fan van Movie Park Germany en gaan jullie dit jaar ook een bezoek brengen aan het park? Wij zijn super benieuwd! Deel het gerust in een reactie onder dit blog artikel.


Affiliate-op-avontuur-met-kids

You may also like

9 Reacties

nicole orriens 10 april 2024 - 7:09 am

Hoewel ik niet zo van de pretparken ben ziet dit er echt superleuk uit! En ik woon in de Achterhoek en het is voor ons dus ook niet zo ver. Dankjewel voor de inspiratie!

Reageren
Kijkje in huis en tuin 10 april 2024 - 7:34 am

Ik ken het park qua naam, voor ons is het vanuit Zuid- Holland, net iets te ver om er een dagje naartoe te gaan.

Reageren
Malou 10 april 2024 - 3:23 pm

Wij zijn er nog nooit geweest maar het lijkt me wel heel erg leuk! Als we een keer in de buurt zijn gaan we misschien wel een bezoekje brengen

Reageren
Sandra 10 april 2024 - 5:33 pm

Al hou ik niet van pretparken, dit lijkt me wel fijn. Ik kan me voorstellen dat het in de winter supermooi zal zijn

Reageren
Kiki 10 april 2024 - 7:14 pm

Ik ben er nog nooit geweest, maar ziet er leuk uit om met kinderen naar toe te gaan.

Reageren
Daphne 11 april 2024 - 7:33 am

Dit pretpark zijn wij nog nooit geweest. Nu de kinderen groter zijn gaan we er ook eens over nadenken. Een leuk verslag!

Reageren
Heleen Schrijvershof 11 april 2024 - 8:57 am

Wat leuk! Dit moet voor kinderen echt te gek zijn. Ik vind pretparken niet zo boeiend, maar ik kan me voorstellen dat dit wel echt super is.

Reageren
Melanie Hoogvliet 12 april 2024 - 8:52 am

Ik ben jaren geleden toen mijn zoon klein was hier naar toe geweest! Vooral de stuntshow en nickland waren echt super leuk. De snoepwinkel ziet er erg cool uit hoe alles is neer gelegd.

Reageren
Evendelen.be 26 april 2024 - 8:43 am

Hoewel het een eindje rijden is, ben ik er toch al twee keer geweest. Ik vind het best wel een uniek park dat een bezoekje zeker de moeite waard is. Ik ga er zeker nog eens naar toe gaan.

Reageren

Laat een reactie achter