Odense Zoo in Denemarken (review)

door Claire
Odense Zoo in Denemarken review

Op 9 april dit jaar besloten wij een bezoek te brengen aan Odense Zoo in Denemarken. Benieuwd of wij de dierentuin in deze prachtige sprookjesachtige stad een aanrader vinden? Ik deel het met je in dit blog artikel.

Odense Zoo in Denemarken

Wanneer je bij First Camp Bøsøre Strand camping in Denemarken verblijft, dan mag een bezoek aan Odense natuurlijk niet ontbreken. Deze prachtige stad is namelijk de geboortestad van Hans Christian Andersen. En zoals Karlijn al met ons deelde; absoluut een onvergetelijke bestemming om met kinderen te bezoeken! Er zijn namelijk ontzettend veel leuke dingen te beleven.

Wij kozen ervoor om tijdens ons dagje naar Odense, de Odense Zoo te bezoeken. Dit is een kleine stadse dierentuin dat geopend is in 1930 maar in de tussentijd helemaal is gemoderniseerd.

Prachtige kunst

Zo kun je al direct bij aankomst een prachtig kunstwerk bewonderen in de vorm van een schitterende muurschildering. Deze zijn in het hele park te vinden en alleen daarom al, wat mij betreft, reden genoeg om deze magische plek te bezoeken. Je ziet en voelt de liefde voor de dieren er namelijk direct in!

Dieren

In Odense Zoo leven ongeveer 147 verschillende soorten dieren. Van amfibieën, insecten, reptielen tot aan vissen, vogels en zoogdieren. Wat wij persoonlijk heel fijn vinden aan Odense Zoo is dat je echt kunt zien dat de dieren met enorm veel liefde en respect behandeld worden. Zo zijn alle verblijven super schoon, gevuld met het lekkerste voedsel (wat soms ook als een spel wordt aangeboden) en zien de dieren er ook gelukkig en relaxed uit.

Daarnaast kun je de hele dag door zien hoe de dieren gevoerd worden. Op de website staat namelijk een dagelijks programma zodat je precies kunt zien waar en hoe laat welke dieren gevoerd gaan worden. Super leerzaam ook voor de kids!

Een ontzettende fijne sfeer

En die fijne ontspannen sfeer is in heel het park voelbaar. Wij waren er begin april en je merkt dat Denemarken dan langzaam haar hygge jas uitdoet en wakker wordt. Het was daarom super rustig, maar de mensen die er waren begroeten elkaar ook allemaal.

Het is een plek waar je je kinderen heerlijk zorgeloos kunt laten rondrennen, ontdekken en samen kennis kunt maken met de meest prachtige en mooie dieren.

Zo waren wij zelf enorm onder de indruk van het prachtige meer / aquarium waar de Caribische lamantijnen te zien waren. En ook de andere werelden waren prachtig en vakkundig gemaakt.

Speeltuinen

Wat daarnaast enorm leuk is in Odense Zoo zijn de prachtige speeltuinen. Vooral de grote met de leeuw. Daar hebben onze kids heel wat uurtjes gespeeld. Want naast deze grote speeltuin ligt ook een kleinere speeltuin die geschikt is voor kleinere kids. Zo is er echt voor jong en oud veel te beleven en te doen!

Restaurants

Qua eten en drinken is er enorm veel verkrijgbaar! Ook mag je je eigen eten en drinken meenemen. Wij hadden alleen net pech dat in april vrijwel het hele park nog moet ontwaken uit haar winterslaap. Daardoor was vrijwel alles gesloten en was alleen Café Chunga (denk aan patat en snacks) en het Safari Café (voor koffie, thee en taartjes) geopend.

Maar ach, het geeft ons een goede reden om nog eens terug te gaan. Roy wil namelijk dolgraag de specialiteiten uitproberen die bij de foodtruck verkrijgbaar zijn.

Odense Zoo in Denemarken review

Prijs

Eerlijk is eerlijk; een dagje naar Odense Zoo is niet goedkoop. Voor een volwassenen betaal je 230 DKK (30,85 euro), voor kinderen tussen de 3 en 11 jaar 130 DKK (17,42 euro) en kinderen tot 3 jaar zijn gratis. Toch vonden wij het het geld meer dan waard.

Eind conclusie

Ga je binnenkort naar Denemarken toe met kids? Zet Odense dan zeker bovenaan jullie ‘te bezoeken lijstje’. Wij zijn helemaal verliefd geworden op deze mooie stad en de relaxte sfeer. Ook een bezoek aan Odense Zoo mag zeker niet ontbreken! Wij vinden het een heerlijke plek om zorgeloos te wandelen, struinen, nieuwe vrienden te maken en om met het hele gezin op avontuur te gaan!


Gaan jullie binnenkort naar Denemarken toe? En staat een bezoek aan Odense Zoo ook op jullie wensenlijstje? Of zijn jullie er al geweest? Ik ben super benieuwd! Deel het gerust in een reactie onder dit blog artikel.

You may also like

9 Reacties

Mandy 30 april 2024 - 5:52 am

Heerlijke foto’s van je knappe kindjes. Wat fijn dat er zo’n ontspannen sfeer heerst en dat iedereen gedag zegt. Klinkt fijn dorps. En wat een leuke speeltuin, altijd een grote plus in een dierentuin.

Reageren
Irene 30 april 2024 - 11:51 am

Wat een leuk en relaxed plekje zomaar midden in de stad. De muurschilderingen vind ik ook prachtig!

Reageren
Linda schrijft 't op 30 april 2024 - 4:20 pm

Wat een goede tip, dieren bekijken terwijl ze gevoerd worden blijft altijd leuk om te zien.

Reageren
Melanie Hoogvliet 1 mei 2024 - 6:23 am

Wat een heerlijke foto’s. De muurschilderingen vind ik echt prachtig dat voegt net dat beetje extra toe aan de dierentuin.

Reageren
Amelie van Writings by Amelie 1 mei 2024 - 12:20 pm

Ziet er een mooie en kindvriendelijke dierentuin uit! De foto’s in het aquarium zijn prachtig!

Reageren
Jouvence 1 mei 2024 - 3:33 pm

Ziet eruit als een leuke dierentuin en van wat je zo verteld (‘werelden’ / edocisplays) doet het me denken aan Burgers Zoo in Arnhem.

Reageren
Jouvence 1 mei 2024 - 3:34 pm

* ecodisplays

Reageren
Sandra 1 mei 2024 - 3:38 pm

Wat heerlijke foto’s! Jullie hadden duidelijk een fantastische dag!

Reageren
Tess 2 mei 2024 - 5:36 pm

Zo te lezen is deze dierentuin een echte aanrader. Ik bezoek graag dierentuinen in binnen en buitenland

Reageren

Laat een reactie achter