Knutselen met een dreumes? Zo maak je er een feestje van!

door Claire
knutselen met een dreumes

Knutselen met een dreumes is wat mij betreft één van de allerleukste dingen om te doen! Niet alleen omdat het een activiteit is waarbij je je kleintje super goed kunt leren kennen maar ook omdat je ze zo goed kunt helpen bij hun ontwikkeling door creatief bezig te zijn. Hoe je dit het beste aanpakt, deel ik allemaal met je in dit blog artikel inclusief een paar hele leuke tips en ideeën. Heel veel lees- en knutselplezier!

Dit zijn de voordelen van knutselen met een dreumes

Knutselen is niet alleen leuk, maar het heeft ook vele voordelen voor de ontwikkeling van je dreumes. Ten eerste helpt het bij de fijne motoriek. Het vasthouden van een potlood, scheuren van papier of plakken van stickers zijn allemaal activiteiten die de hand-oog coördinatie verbeteren.

Ten tweede stimuleert knutselen de creativiteit en verbeeldingskracht van je kind. Door zelf dingen te maken, leren ze buiten de gebaande paden te denken en oplossingen te vinden voor kleine problemen die tijdens het knutselproces kunnen optreden.

Tot slot draagt knutselen bij aan de cognitieve ontwikkeling. Tijdens het knutselproces leren dreumesjes kleuren herkennen, vormen onderscheiden en patronen creëren. Dit kan hen helpen bij het ontwikkelen van hun concentratievermogen en probleemoplossende vaardigheden.

Tips voor knutselen met een dreumes


Enthousiast geworden? Helemaal leuk! Dan is het tijd om aan de slag te gaan. Maar voordat je je in het knutsel avontuur stort, eerst nog een paar tips:

  • Zorg voor een veilige omgeving. Zet de knutselspullen op een plek neer waar je kindje veilig kan spelen zonder dat je bang hoeft te zijn voor gevaarlijke situaties of een enorme rotzooi (al kun je dan wel gelijk oefenen met samen opruimen 😛 ).
  • Kies geschikte materialen. Gebruik kleurrijke en veilige materialen die geschikt zijn voor de leeftijd van je dreumes, zoals dikke potloden, vingerverf of zacht knutselpapier.
  • Houd de activiteiten kort en simpel. Dreumesjes hebben vaak nog een korte spanningsboog, dus houd de knutselsessies kort en kies activiteiten die niet te moeilijk zijn.
  • Geef het goede voorbeeld. Je kunt altijd laten zien hoe je iets maakt en inspireren. Maar moedig tijdens het knutselen met een dreumes vooral je kleintje aan om zelf zijn of haar creativiteit tot uiting te brengen. Niets hoeft, alles mag! En zelf zeg ik altijd; het is onze taak als ouder om de grootste cheerleader voor ons kind te zijn. Dus wees enthousiast! Moedig het aan! En heb vooral heel veel plezier samen. Want het allerleukste aan knutselen met een dreumes is die schaterlach horen wanneer je samen iets hebt ontdekt wat super leuk is om te doen 😀 !

Leuke knutselideeën voor dreumesjes

Nu je klaar bent om te beginnen, zijn hier een paar leuke knutselideeën die geschikt zijn voor dreumesjes:

Vingerverfpret

Laat je dreumes experimenteren met vingerverf op een groot vel papier. Ze kunnen hun handjes erin dippen, klodders maken of zelfs proberen om iets herkenbaars te schilderen.

Kleiavontuur

Geef je dreumes wat zachte klei om mee te spelen. Ze kunnen vormpjes maken, rollen of gewoon lekker kneden. Klei is geweldig voor de fijne motoriek en het stimuleren van de zintuigen.

Papieren bordmaskers

Gebruik een papieren bordje als basis en help je kind om er een masker van te maken. Je kunt voor je kleintje de oogjes, neusgaten en mond uitknippen en je dreumes het masker vervolgens laten versieren met kleurpotloden of stickers. Stickeren is trouwens ook een enorme aanrader! Het is namelijk super goed voor de kleine motoriek en iedere dreumes vindt het een feest om te doen.

Kartonnen doos creaties

Verzamel wat kartonnen dozen in verschillende maten en laat je dreumes zijn of haar eigen creaties bouwen. Dit kan variëren van een auto tot een poppenhuis. Geef je dreumes wat verf, potloden en stickers om het nog leuker te maken.

Knutselen met een dreumes? Jij maakt daar een feestje van!

Na het lezen van dit blog artikel is er geen twijfel meer nodig. Knutselen met een dreumes? Jij maakt daar een feestje van! En ik wens jullie een onwijs leuke ervaring samen! 😀


Heb jij nog meer knutselen met een dreumes tips? Ik ben super benieuwd! Deel het gerust in een reactie onder dit blog artikel.


Affiliate-op-avontuur-met-kids

You may also like

2 Reacties

Kijkje in huis en tuin 7 februari 2024 - 12:52 pm

Nog een tip voor het knutselen, houd schoonmaak spulletje bij de hand. Bijvoorbeeld een teiltje me sop, als je ze laat verven. Dan zit niet heel je huiskamer onder de verf.

Reageren
Tessa 10 februari 2024 - 4:01 pm

Wat een leuke en handige knutseltips. Als klein meisjes wat ik vroeger super dol op knutselen

Reageren

Laat een reactie achter