Coco kan het! peuterdansvoorstelling (review)

door een gastblogger
Coco kan het! peuterdansvoorstelling review

Coco kan het! is een muzikale peuterdansvoorstelling over durf, iemand aanmoedigen, en samen sterk staan. Aan het eind van de voorstelling mag je je eigen ‘vleugels uitslaan’, het nest uitvliegen en meedansen. Benieuwd of de peuterdansvoorstelling een aanrader is? Tamara deelt het met ons in dit blog artikel!

Coco kan het!

De peutervoorstelling van Coco kan het! in het theater is een leuke muziek- en dansvoorstelling, die nu met het prentenboekjesfestival naar de verschillende theaters in Nederland komt. Bij iedereen is het boekje van Coco kan het! van Loes Riphagen bekend.

Dit gaat over een klein vogeltje, die zijn nestje uitvliegt en probeert te oefenen om te vliegen. Coco kan nog niet vliegen en andere vogeltjes zijn uitgevlogen. Wat als ze nu hard valt? Ook zou ze nieuwe vriendjes kunnen maken als ze de sprong waagt. Gelukkig helpt de moeder van Coco mee.

De boodschap van dit boek is om het doorzettingsvermogen van kleine kinderen te stimuleren en om te oefenen. Dit boek spreekt tot de verbeelding bij veel kindjes vanaf twee jaar en is echt een grote hit hier in huis. En nu is dit boekje ook onderdeel van een leuke voorstelling voor kids vanaf 2 jaar.

Verloop van de peuterdansvoorstelling

Er liggen grote nestjes klaar van verschillende kleuren en prints. De nestjes zijn gemaakt van zachte kussens. Bij het begin van de voorstelling is het de bedoeling dat alle kinderen in de huid van Coco kruipen. Alle kindjes gaan dus lekker zitten in de nestjes en de papa’s, mama’s, opa’s en oma’s kunnen er gezellig bij gaan zitten.

In het begin worden de kindjes uitgenodigd om kleine Coco te zijn. De voorstelling begint met rustige muziek. Coco komt vervolgens aanvliegen en danst door de nestjes heen en komt een bezoekje brengen aan ieder nestje. Coco brengt vervolgens kleine wormpjes naar de kindjes. De kleine vogeltjes groeien en groeien, eten en gaan steeds meer fladderen tot ze uiteindelijk uit het nest durven te vliegen.

De voorstelling duurt ongeveer 30 minuten, waar kinderen in het spel zitten en rustig kunnen kennismaken met muziek en dans. Na afloop kunnen de kinderen nog tien minuten lekker vrij spelen. Voorafgaand kun je ook met Coco op de foto. Ook liggen er enkele kleurplaten klaar voor deze dansvoorstelling zodat als je op tijd bent, je kinderen nog even gezellig kunnen kleuren en ook de ouders kunnen genieten van de atmosfeer van het theater onder het genot van een kopje koffie of thee.

En is de peuterdansvoorstelling Coco kan het! een aanrader?

Deze muziek- en dansvoorstelling is ideaal voor kleine kinderen, die nog niet eerder naar het theater zijn geweest en zo kennis kunnen maken met de dans- en muziekwereld.

Wel is het jammer dat het boek van Coco kan het! niet helemaal wordt voorgelezen. Het is zo’n leuk boekje voor kleine kindjes dat we hadden gehoopt dat dit boekje zou worden voorgelezen.

De muziek is ontzettend mooi en speciaal afgestemd op het jonge publiek. Daarnaast zijn de leuke speelvormen met de kleintjes ook erg leuk. Wij vonden het zelf ook heel fijn om actief betrokken te worden bij de voorstelling.

Al met al vonden wij de peuterdansvoorstelling Coco kan het! dan ook absoluut een aanrader! En het goede nieuws is dat de voorstelling de komende tijd nog in meerdere theaters in Nederland te bewonderen is. Dus zoek je een leuk uitje om te ondernemen met je kleintje (vanaf 2 jaar) breng dan zeker een bezoek aan Coco kan het!


Zijn jullie al bekend met het prentenboek van Loes Riphagen? En gaan jullie binnenkort ook een bezoek brengen aan de peuterdansvoorstelling Coco kan het! Wij zijn super benieuwd! Deel het gerust in een reactie onder dit blog artikel.


Affiliate-op-avontuur-met-kids

You may also like

Laat een reactie achter