Kidiyo Avonturenbox Victor de Vogel (review & WIN!)

door Claire
Kidiyo Avonturenbox Victor de Vogel review

Nu het steeds een beetje kouder wordt buiten hebben vogels meer moeite om voldoende voedsel te vinden. De meeste insecten zijn verdwenen en bessen en zaden zijn schaarser. Maar gelukkig kunnen wij ze een handje helpen samen met onze kids! De Toverkast heeft namelijk een speciale Kidiyo Avonturenbox gevuld met een mooi prentenboek, een DIY mix om samen vogelcupcakes mee te maken en een vogelspotkaart. In dit blog artikel vertel ik er alles over. En heb ik ook super leuk nieuws! Ik mag namelijk 3 lezers blij maken met een Kidiyo Avonturenbox!

Educatieve activiteit voor kinderen

Het bijvoeren van vogels in de winter is niet alleen goed voor de vogels zelf, maar biedt ook een uitstekende gelegenheid om samen met je kinderen meer te leren over verschillende vogelsoorten en hun gedrag. Dat is één van de redenen dat ik onwijs blij wordt van de Kidiyo Avonturenbox. Met de box kun je er namelijk binnen een handomdraai een leuke educatieve activiteit van maken om samen met je kinderen te ondernemen. Zo kun je ze spelenderwijs meer leren over de natuur en het belang van het zorgen voor dieren in de winter.

Kant-en-klaar speelplezier met de Kidiyo Avonturenbox Victor de Vogel

De Kidiyo Avonturenbox Victor de Vogel is ontworpen en samengesteld door de Toverkast (ik schreef ook al eerder over hun onwijs leuke milieubewuste Cotton Twist knutsel kits).

Met deze Kidiyo Avonturenbox kun je kennismaken met Victor de Vogel. Deze pimpelmees leeft in een grote, oude boom in het park. Het hele jaar door wordt het voor kleine vogels zoals Victor steeds lastiger om genoeg eten en drinken te vinden. Benieuwd hoe dat komt? Met deze box leer je het allemaal en kun je samen op avontuur gaan met Victor.

Wat zit er in de Kidiyo Avonturenbox Victor de Vogel?

  • Voorleesboek Victor de Vogel
  • Ingrediënten voor vogelcupcakes
  • Vogelspotkaart
Kidiyo Avonturenbox Victor de Vogel

Voorleesboek Victor de Vogel

In dit kleurrijke prentenboek ontdekken kinderen op speelse wijze hoe ze Victor en andere vogels kunnen helpen met hun zoektocht naar genoeg eten, het hele jaar door!

Vogelcupcakes

In de Kidiyo Avonturenbox Victor de Vogel zitten alle ingrediënten om Vogelcupcakes te maken voor Victor en zijn vogelvrienden. Voeg kokosolie toe aan de pindacakemix, giet het in de cupcakevormpjes en laat het stollen in de koelkast. Victor kan niet wachten op jouw zelfgemaakte vogelcupcakes. Leg het op de grond of in de boom, zodat Victor de cupcakes goed vinden.

Vogelspotkaart

Pak je vogelspotkaart erbij en kijk welke vogels op jouw zelfgemaakte vogelcupcakes afkomen! Misschien neemt Victor zijn vrienden wel mee!

En is het een aanrader?

Ook zelf zijn wij uiteraard aan de slag gegaan met het Kidiyo Avonturenbox van Victor de Vogel. En wij vinden het een enorme aanrader! Vooral het maken van de vogelcupcakes viel hier goed in de smaak. Want hoe leuk is het om te zien dat je zelfgemaakte creaties daarna met liefde worden opgesmikkeld door de mooiste vogels 😀 !?

Het prentenboek heb ik vooraf voorgelezen en dit zorgde er ook voor dat de basis was gelegd en onze kids niet konden wachten om aan de slag te gaan. Ik vind het informatieve en educatieve karakter van deze Kidiyo Avonturenbox ook ontzettend leuk. Al met al, zijn wij dan ook helemaal fan geworden!

Kidiyo Avonturenbox Victor de Vogel review

En ik heb super leuk nieuws!

Enthousiast geworden na het lezen van dit blog artikel en kun je niet wachten om je kinderen meer te leren over de natuur en de diversiteit aan vogelsoorten die ons land rijk is? Dan heb ik super leuk nieuws! Van de Toverkast mogen wij namelijk 3 lezers blij maken met een Kidiyo Avonturenbox Victor de Vogel. Mogen wij jou blij maken met deze onwijs leuke prijs? Laat dan een reactie achter onder dit blog artikel met een geldig mailadres. Misschien dat je wilt delen of jullie de vogels al jaarlijks bijvoeden of dat dit de eerste keer is en wie je blij wilt maken met deze avonturenbox. Alles mag! Ook een ‘ik doe mee!’ telt.

De winnaars ontvangen volgende week woensdag een persoonlijke mail van mij zodat de Toverkast de Kidiyo Avonturenbox van Victor de Vogel naar je toe kan sturen.

Update 13-12-2023: Bedankt allemaal voor jullie onwijs leuke en enthousiaste reacties! De winnaars hebben zojuist een mail ontvangen. Fijne dag!


Is het bijvoeren van de vogels in de winter voor jullie al een jaarlijks ritueel of helemaal nieuw? Ik ben super benieuwd! Deel het gerust in een reactie onder dit blog artikel. Hiermee maak je automatisch kans op het winnen van een Kidiyo Avonturenbox Victor de Vogel.

You may also like

24 Reacties

Marie Louise 6 december 2023 - 9:14 am

Super leuk! Dit zou ik graag met mijn kleinzoon willen maken. Wij hebben ieder haar op meerdere plekken in de tuin vogelvoer.

Reageren
Mette Poorten 6 december 2023 - 9:24 am

Ik heb al weer een vogelhuisje net zaadjes gevuld. 2 vetbollen in de appelboom en een pindaslinger geregen
En tijdens het vriezen zet ik elke ochtend een bakje met water neer, want dit is lastig te krijgen als alles bevroren is

Reageren
Diana van Os 11 december 2023 - 5:07 pm

Wat een super leuk pakket, wij hebben ook vetbollen en vogelvoer in de tuin , mijn dochtertje vind vogels kijken heel erg leuk

Reageren
Marja Legius 6 december 2023 - 10:41 am

We voeren het hele jaar. Dat brengt zoveel gezelligheid in de tuin. En spelenderwijs leren de kleintjes de soorten vogels kennen

Reageren
Malou 6 december 2023 - 11:37 am

Dat ziet er leuk uit zeg, ik doe graag mee voor mijn zoontje want ik weet zeker dat hij dit heel leuk zal vinden!

Reageren
Wilma 6 december 2023 - 12:21 pm

Wat leuk!! Mijn zoontjes zijn de vogels druk aan het voeren. Mijn zoontje van 5 jaar gaat dan met zijn camera op wacht staan om een vogeltje op de foto te zetten. ☺️

Reageren
Maaike van den Bliek 6 december 2023 - 12:43 pm

We hebben al wat vogelhuisjes opgehangen aan de schutting. Verder leggen we regelmatig broodkruimels neer. Sinds we meer groen in de tuin hebben, komen er steeds meer vogels!

Reageren
Rebecca 8 december 2023 - 4:50 pm

Leuk leuk,
Mijn nichtje Henrica gaat dit fantastisch vinden. Ze vind het altijd leuk om met spot kaarten de juiste dierennamen te vinden.
We maken elke winter wel iets voor de vogeltjes, vorig jaar slinger van pinda’s en gevulde dennenappels ( hoop geklieder) en dit jaar trakteerde ze schattige vogel cupcakes in de kleuterklas.
Dit pakketje gaat ze zeker tof vonden

Reageren
Verhelst Myriam 6 december 2023 - 1:30 pm

Ik doe mee voor mijn kleinkinderen en de vogeltjes in onze tuin

Reageren
Frans 6 december 2023 - 2:55 pm

Mooiste is dat mijn kleinzoon geniet van alle natuur en dit echt heel prachtig is om dit te kunnen winnen voor hem. Ik doe graag mee!

Reageren
Katrijn 6 december 2023 - 3:28 pm

Leuk ik wil graag winnen

Reageren
Mariska 6 december 2023 - 6:14 pm

Ik zou het leuk vinden om mee te doen.
Mijn jongste is gek op vogels en voert ze graag bij. Ook bij oma, die ondertussen 10 vogelhuisjes heeft waar vol trots en verwondering naar gekeken wordt.

Fijne dagen allemaal

Reageren
Mieke 7 december 2023 - 2:59 am

De kleinzoon keek al op heel jonge leeftijd graag uit het raam naar vogels. We doen graag mee voor dit pakket.

Reageren
Wilma Post 7 december 2023 - 9:10 am

Wat een leuk pakket . Onze oudste kleindochter gaat tegenwoordig met haar vader vogels spotten. Hoe leuk is het als ze niet hoeft te wachten totdat ze weer weg gaan,maar zelf kan spotten welke vogels er op de zelfgemaakte cupcakes afkomen 😊 En de vogels worden bij opa en oma het hele jaar door gevoerd hoor 👌

Reageren
Jouvence 7 december 2023 - 11:51 am

Wat is dit een ontzettend leuke box voor kinderen! Wij hebben geen tuin of balkon, dus voeren de vogels niet bij in de winter.

Reageren
Kijkje in huis en tuin 7 december 2023 - 3:50 pm

Wat een leuke leerzame box, als ik nu kleine kinderen zo hebben dan zou ik er graag een willen hebben.

Reageren
Els 7 december 2023 - 6:13 pm

Wij voeren iedere winter de vogeltjes in onze tuin, al heel lang, alleen zal het nu de 1e winter zijn dat we ook een poes hebben… Ik vrees dat we haar zullen moeten binnenhouden als de vogels aan het eten zijn.

Reageren
Tessa 7 december 2023 - 6:19 pm

Wat een super leuk en leerzaam concept is dit. Ik had vroeger ook een boekje met allerlei vogels er in

Reageren
Mitchel 8 december 2023 - 1:37 pm

Wat leuk! Ik heb een groot raam en kijk dan ook graag naar de vogels. Heel leuk om vogelcupcakes te bakken, als ze ze deze zelf maar niet opeten 😉

Reageren
Rebecca 8 december 2023 - 4:59 pm

Zo leuk dit pakket. Mijn nichtje Henrica zou dit een leuk pakket vinden. Ze houdt van dierenspotten, lezen en kliederen. Afgelopen verjaardag trakteerde zij vogel cupcakes in de kleuterklas. Die vond ze zo leuk om te maken.

Reageren
Suleika 8 december 2023 - 7:59 pm

Wat een ontzettend leuk pakket! Wij hebben al een voederhuisje in de tuin in de vorm van een Tiroler huisje. Zo leuk om de vogels daar omheen bezig te zien

Reageren
Berna 9 december 2023 - 7:20 pm

Wat ontzettend leuk ! Ik doe graag mee !

Reageren
Jennifer Lee 12 december 2023 - 6:44 pm

Wat een onwijs toffe box! Mijn zoontje is helemaal gek van dieren en kijkt altijd enorm om zich heel tijdens het wandelen. Deze Kidiyo Avonturenbox lijkt me ontzettend leuk voor hem, kunnen we tijdens het wandelen vogels spotten, kan ik hem voorlezen er over en zelf vogels in de tuin spotten als we die leuke cupcakjes voor het eerst in onze tuin voor ze neerzetten! Echt geweldig!

Reageren
Marian B 13 december 2023 - 10:30 am

Op de valreep doe ik heel graag mee, Leuk en leerzaam.

Reageren

Laat een reactie achter