X-Cube escaperoom op Recreatiepark De Boshoek (review)

door Yvonne Bijkersma
X-Cube escaperoom op Recreatiepark De Boshoek in Voorthuizen

Op Recreatiepark De Boshoek in Voorthuizen zijn recent twee nieuwe games gelanceerd in de X-Cube escaperoom, namelijk ‘murder at the mansion’ en de ‘crazy game show’. Gastblogger Yvonne ging samen met haar jongens namens op avontuur met kids een weekendje naar de Boshoek toe om de ‘murder at the mansion’ te gaan ervaren. Benieuwd of zij het een aanrader vinden? Dat deelt ze met ons in dit blog artikel.

Over de X-Cube escaperoom

De X-Cube escaperoom games in Recreatiepark De Boshoek in Voorthuizen zijn geschikt voor mensen vanaf 16 jaar (op avontuur met oudere kids dus 😉).

Wij hebben zelf ‘murder at the mansion’ gespeeld. En in deze bijzondere game wordt je meegenomen in een mysterieus moordonderzoek, waar samenwerking en slim denken essentieel zijn.

En het spel gaat eigenlijk direct van start zodra je de ruimte betreed met een code en de X-Cube escaperoom wordt geactiveerd…

De uitdaging; een moord oplossen

Vervolgens krijg je een video te zien van het slachtoffer, die kort voor zijn dood een boodschap heeft opgenomen. De uitdaging is duidelijk: los de moord op. De overledene deelt enkele suggesties en geeft het startschot voor jouw speurtocht. De kamer is voorzien van meerdere computerschermen, waarvan alleen het grote scherm interactief is. Naast de schermen bevinden zich diverse panelen met gekleurde knoppen, die op specifieke momenten in het spel van belang zijn.

Uitleg en eerste indruk

In het begin ontbreekt het aan een duidelijke uitleg, wat voor wat verwarring zorgt. Pas na twintig minuten hadden we door wat de bedoeling was. Eenmaal op de juiste koers, gingen wij als team als een speer door het spel heen.

Puzzelplezier

Het spel bestaat uit zes digitale kamers met elk een aanwijzing. Puzzelen is de sleutel tot succes, waarbij codes gekraakt moeten worden en knoppen op precieze momenten moeten worden ingedrukt. Grafieken juist plaatsen behoort ook tot de uitdagingen. We moesten goed samen werken om de codes te kraken en zo de puzzel op te lossen.

Race tegen de klok

Het spel is een race tegen de klok, je hebt iets van een uur de tijd om de moord op te lossen. We hadden geen zicht op de tijd en daardoor kwam de  ontknoping als een verrassing toen het licht plotseling aanging. Het is dan tijd om de moordenaar aan te wijzen.

We hadden gelukkig 3 van de 6 aanwijzingen gevonden. En kregen dus drie tips. Op basis hiervan moesten wij de moordenaar aanwijzen. En we waren er best trots op; want we hadden het antwoord gewoon goed!

En zijn de X-Cube escaperoom games een aanrader?

Wij hadden graag meer speeltijd gehad, vooral omdat het even duurde voordat de puzzelstukjes op hun plek vielen. Want toen dat gebeurde zaten we er ook erg lekker in.

Ondanks het tijdsgebrek hebben we enorm genoten van de X-Cube escaperoom games op Recreatiepark De Boshoek in Voorthuizen. Het was een spannende en uitdagende ervaring die smaakt naar meer.

De mening varieerde binnen het team, waarbij speur- en denkliefhebbers het als super leuk ervoeren, terwijl mijn jongste zoon het als minder boeiend beschouwde. Hij is meer van de actie. 

Maar één ding is zeker; dit avontuur staat op de planning voor een herhaling, wellicht met wat meer tijd om volledig van het spel te genieten.

Onze overnachting op Recreatiepark De Boshoek in Voorthuizen

Wij hebben gezellig een nachtje in een huisje op Recreatiepark De Boshoek in Voorthuizen overnacht. Waar Claire in een kinderbungalow bij Recreatiepark De Boshoek verbleef, verbleven wij in een bungalow Zeumeren. Een meer dan prima huisje waarbij wij vooral hebben genoten van de quality time met elkaar!

Ook het eten op het park viel bij en mijn pubers goed in de smaak (letterlijk). Zo is de patat erg lekker en bleek zelfs de pizza uit de pizza-automaat verrassend lekker te zijn.

Al met al kijken we dan ook terug op een geslaagd weekendje weg.

PS: Zijn jouw kids nog geen 16 jaar maar worden jullie wel blij van escape room spellen? Lees dan dit blog artikel van collega blogger Cynthia met escape room spellen voor kinderen.


Ben je na het lezen van dit blog artikel nieuwsgierig geworden naar de X-Cube games op Recreatiepark De Boshoek in Voorthuizen? Wij zijjn super benieuwd! Deel het gerust in een reactie onder dit blog artikel 😀 .


Affiliate-op-avontuur-met-kids

You may also like

1 reageren

Tessa 4 december 2023 - 6:06 pm

Het puzzel gedeelte bij een escaperoom spreekt mij erg aan, maar het feit dat je een soort van opgesloten zit houd mijn tegen om er naar toe te gaan

Reageren

Laat een reactie achter