George & Paul – Tijd voor een dutje (review & WIN!)

door een gastblogger
George & Paul - Tijd voor een dutje

Herfst! Het ideale moment om je lekker terug te trekken op de bank onder een dekentje met een stapel leuke boeken en je kleintje(s) voor te lezen. En gastblogger Tamara heeft een nieuwe boek voor jullie gereviewd. Benieuwd naar het nieuwste boek van George & Paul – Tijd voor een dutje? Lees dan snel verder, want we hebben ook nog leuk nieuws! We geven namelijk een exemplaar weg! Misschien wel aan jou?

Over George & Paul – Tijd voor een dutje

Hallo, George en Paul!

Wat bouwen jullie vandaag?

Paul wil samen spelen.

Maar George wil lekker luieren.

Kunnen ze bouwen aan een oplossing?

Humor en slapstick voor de allerkleinsten.

Om opnieuw en opnieuw voor te lezen!

Het verhaal

George en Paul tijd voor een dutje gaat over Paul en George, twee vrienden die allebei van bouwen houden. George ligt lekker op zijn bed te slapen en wil graag een dutje gaan doen. Hij ligt op een bedje, gemaakt van blokken en kijkt naar Paul, die allerlei mooie bouwwerken heeft gemaakt van een wip, glijbaan en een schommel. Paul wil eigenlijk gewoon lekker spelen met George, maar George wil liever rusten.

George gaat rustig een muurtje bouwen met de bouwstenen en vervolgens kan hij dan lekker gaan rusten. Maar Paul denkt daar toch anders over, want hij klimt met de ladder op het muurtje en uiteindelijk kan Paul George weer zien. George houdt ook van bouwen. Maar aan het einde van het verhaal is zelfs Paul moe van al het klimmen en wil zelf ook een dutje doen.

Maar hoe loopt dit leuke verhaaltje af? Lees het verder in het boek! Want we willen nog niet alles verklappen.

En is het een aanrader?

Allereerst spreekt het primaire kleurgebruik aan bij peuters en kleuters. Ook leren ze verschillende woorden zoals hoog, groot, laag,klein en meer. Ook kunnen ze verschillende blokken zien omtoveren tot een immens groot bouwwerk. Eigenlijk is het een groot speelparadijs van blokken, die ook jouw kinderen kunnen uitdagen om weer met blokken te gaan spelen. Ze kunnen zelfs de bouwstenen op dezelfde manier leggen of nabootsen. Het gaat eveneens over de vriendschap van George en Paul.

Zo zit er een mooi moraal in het boek; dat niet alle kinderen hetzelfde willen doen of willen spelen. Ook kun je vriendschap bespreekbaar maken voor jouw kleintjes.

Kinderen leren omgaan met kleuren, met tegenstellingen, met bouwen en met tijd nemen voor elkaar. Het is een mooi prentenboek met stevige kaft en stevige bladeren, zodat het ook niet zo snel kapot kan gaan. Zeker handig bij de allerkleinsten, die uitproberen hoe stevig een boek is.

George & Paul – Tijd voor een dutje is een leuk en grappig boek voor de allerkleinsten. Ook zijn er veel verschillende grote en kleine afbeeldingen. Je zult dit boek regelmatig uit de kast halen als klein verhaaltje voor tussendoor of voor het slapen gaan.

Eindconclusie

Wij vinden George & Paul – Tijd voor een dutje dan ook een ontzettend leuk boek voor kleintjes! En ideaal om kinderen meer in hun fantasiewereld te laten bouwen.

Enthousiast geworden? Dan hebben wij leuk nieuws!

Van Uitgeverij Lannoo mogen wij een exemplaar van George & Paul – Tijd voor een dutje weggeven! Mogen we jou hier blij mee maken? Laat dan in een reactie onder dit blog artikel weten wie je met dit boek wilt gaan verblijden. En misschien dat je ook wilt delen wat het mooiste bouwwerk is dat jullie tot op heden samen hebben gemaakt? Alles mag en is welkom! Ook een ‘ik doe mee’ telt.

De winnaar ontvangt volgende week vrijdag een persoonlijke mail van Claire met daarin de vraag naar je adres, zodat zij een exemplaar van het boek naar je toe kan sturen.

Update 15-12-2023: Bedankt voor jullie leuke reacties! De winnaar heeft zojuist een mail ontvangen. Fijne dag allemaal!


Wie wil jij blij maken met een exemplaar van George & Paul – Tijd voor een dutje? Laat het ons weten in een reactie onder dit blog artikel. Hiermee maak je automatisch kans op een exemplaar van het boek! 😀


Affiliate-op-avontuur-met-kids

You may also like

9 Reacties

Mieke 8 december 2023 - 3:25 pm

Dit boekje is leuk voor de kleindochter.

Reageren
Suleika 8 december 2023 - 7:43 pm

Dit boekje is echt wat voor mijn neefje. Die is gek op alles van de boerderij, pas hebben we weer een hooiberg gemaakt!

Reageren
Linda schrijft 't op 9 december 2023 - 3:52 pm

Wat een leuke winactie, lezen met de kinderen vond ik altijd zo’n fijn intiem momentje.

Reageren
Yvonne van der Laan 10 december 2023 - 12:15 pm

Twee vriendjes doen het altijd goed in deze leeftijdscategorie. En de primaire kleuren zijn zeker aansprekend. Het ziet eruit als een leuk boek. Ik heb zelf heel veel voorgelezen toen de kinderen klein waren (tot de jongste 8 was), maar inmiddels lezen ze allebei liever zelf.

Reageren
Willem de Wal 12 december 2023 - 10:01 am

Voor een leuk kinderboek doe ik graag mee, mijn neefje en nichtje zijn helemaal dol op boeken en boekjes

Reageren
Marian B 13 december 2023 - 10:33 am

Dit zou ik graag aan mijn nichtje willen geven. Boekjes kun je nooit genoeg hebben.

Reageren
Tessa 14 december 2023 - 5:53 pm

Dit klinkt als een leuk boekje voor kinderen. Zeker ook door het kleurgebruik

Reageren
Jolijn 14 december 2023 - 7:40 pm

Wat leuk, ik maak graag kans!

Reageren
Dian 16 december 2023 - 6:24 am

Dut lijkt mij een heel leuk (en handig dat hij stevig is!) boek voor ons zoontje!

Reageren

Laat een reactie achter