Het Muizenhuis (review & win!)

door een gastblogger
Het Muizenhuis review

Een kleine twee weekjes geleden bracht Tamara met haar gezin namens op avontuur met kids een bezoek aan Het Muizenhuis in Amsterdam. Thuis van de muizen Sam en Julia. Benieuwd of een bezoek aan deze speciale winkel en museum op de bovenverdieping aan het Muntplein in Amsterdam een aanrader is? En mogen wij jou en je kids blij maken met De Kleine Muizenhuis Bakkerij Knutselpakket t.w.v. €49,99? Lees dan snel verder 😀 !

Twee muisjes

Karina Schaapman is de auteur en bedenker achter de boeken en muizen Sam en Julia. Haar eerste boek Het Muizenhuis verscheen in 2011. En vanaf dat moment sloot Nederland het Muizenhuis Sam en Julia, in haar hart. En ook wij zijn fan!

Gelukkig trakteert Karina ons dan ook regelmatig op nieuwe boeken van Het Muizenhuis én op geweldige knutselpakketten waarmee je zelf de huizen, winkels en de bakkerij van het Muizenhuis tot leven kunt brengen. Het leuke is dat de materialen van deze knutselpakketten stuk voor stuk gerecycled zijn. Zo worden er oude bananendozen gebruikt en kleine plastic voorwerpen en andere spullen die anders weggegooid zouden worden.

En het leuke is dat Karina Het Muizenhuis ook tot leven heeft gebracht en je graag uitnodigt om een kijkje te nemen in haar mini Muizenhuis museum op de bovenverdieping van haar speciale winkel aan het Muntplein in Amsterdam.

Het Muizenhuis mini museum

Wij brachten twee weken geleden een bezoek aan het mini Muizenhuis museum in Amsterdam en keken onze ogen uit! Het is leuk om in het museum te zien hoe de decors zijn gemaakt. Hier komen de kleine muisjes van Het Muizenhuis Sam en Julia echt tot leven!

Je kunt je ongeveer 20 tot 30 minuten vermaken in dit mini museum. Vooral kleine kinderen kijken hun ogen uit door de glazen van alle decors. Ze zien kleine details van Het Muizenhuis die je als volwassenen over het hoofd ziet.

Waarom wij dol zijn op Karina Schaapman

Karina schreef haar boeken eerst voor volwassenen maar focust zich nu vooral op kinderen. En daar worden wij blij van! Vooral omdat veiligheid en zorgzaamheid centraal staan in de kinderboeken, maar ook in de decors, die ze voor de muizen van Het Muizenhuis maakt.

Ook inclusiviteit is voor Karin enorm belangrijk en zie je terug in de boeken en decors van het Muizenhuis. Ieder kind moet een veilig thuis hebben en de mogelijkheid om zich te ontwikkelen. En daar sluiten wij ons helemaal bij aan.

Blijf nog even klein

De kinderboeken wordt goed verkocht en zijn inmiddels in meer dan 28 talen verkrijgbaar en worden in meer dan 34 landen uitgebracht. Het is echt een sprookjesachtige omgeving omdat er zoveel te zien is in de boeken. Een verhaal, maar tegelijkertijd ook een kijkboek.

Ook kun je het verhaal tot leven brengen dankzij het Muizenhuis knuffeltje van Sam en Julia en de verschillende Muizenhuis Knutselpakketten. Een absolute aanrader! Ook om cadeau te geven!

En wij hebben leuk nieuws! Win een Kleine Muizenhuis Bakkerij Knutselpakket t.w.v. €49,99!

Van Karina mogen wij een lezer blij maken met De Kleine Muizenhuis Bakkerij Knutselpakket t.w.v. €49,99! In deze kleine bakkerij werkt de bakker van het Muizenhuis. Elke ochtend staat ze vroeg op om het deeg voor haar heerlijke broden te kneden. Sam en Julia genieten van de geur van haar baksels als ze erlangs lopen. Wat een feest!

De Kleine Muizenhuis Bakkerij Knutselpakket

Mogen we jou en je kids blij maken met dit prachtige knutselpakket van het Muizenhuis? Laat dan een reactie achter onder dit blog artikel met een geldig mailadres. Misschien dat je wilt delen wat Sam en Julia voor jou en je kids betekenen? En of jullie al bekend zijn met Het Muizenhuis? Alles mag! Ook een ‘ik doe mee!’ telt.

De winnaar ontvangt volgende week vrijdag een persoonlijke mail van Claire met daarin de vraag naar je adres zodat Karina het pakket naar je toe kan sturen.

Update 8-12-2023: Bedankt voor jullie super leuke en enthousiaste reacties! De winnaar heeft zojuist een mail ontvangen. Fijne dag allemaal!


Zijn jij en jouw kids ook zo fan van de muisjes Sam en Julia én zijn jullie al bekend met het Muizenhuis? Wij zijn super benieuwd! Deel het gerust hieronder in een reactie, hiermee maak je automatisch kans op het winnen van de Kleine Muizenhuis Bakkerij Knutselpakket t.w.v. €49,99.


Affiliate-op-avontuur-met-kids

You may also like

19 Reacties

Cheryl van de loo 1 december 2023 - 8:12 am

Leuk ik doe mee

Reageren
Angelique 1 december 2023 - 9:04 am

Super leuk.! Ik volg ze al wel op Instagram, en het ziet er geweldig uit. Waag graag een kansje mee om samen met me dochter gezellig samen te knutselen. ❤

Reageren
Danielle van de Donk 1 december 2023 - 8:36 am

Ik ken het nog niet, maar ik doe graag mee. Denk dat onze dochter dit geweldig gaat vinden.

Reageren
Fanny Suijkerbuijk 7 december 2023 - 9:30 am

Super leuk is dit. 2 knutsel kinderen in huis. Sam en Mila. Kunnen ze heerlijk samen prullen. Wat leuk met die muisjes zeg!!!

Reageren
Willem de Wal 1 december 2023 - 8:39 am

Mijn over buurmeisje was erg blij met het knutseltuintje dat ik via een winactie op deze blog voor haar had gewonnen. Ze ging er metéén mee aan de slag. Naast mij wonen twee buurmeisjes die graag hun moeder of oma helpen bij het bakken van lekkere gerechten. Vol trots komen ze dan langs om mij hiervan te laten proeven. Het zou erg leuk zijn dat ze kennis mogen maken met deze kleine muizen bakkerij.

Reageren
Lonneke 5 december 2023 - 10:13 am

Wauw wat leuk! Ik kende het niet, maar hier 2 dochters die heel erg fan zijn van het tv programma ‘klein maar fijn’. Dus denk dat dit knutselpakket ook een hit zal zijn!

Reageren
Amina 9 december 2023 - 1:05 am

Owwww, ik ben net te laat voor deze winactie! Ik ben dol op Het Muizenhuis. Ik wil ook graag naar dit museum. Kijk al die kleine miniatuur groente en fruit nou. Zo lief! Ik kijk ook graag naar dat programma Klein maar Fijn. Ik heb iets met miniatuur dingen. Geen kids, maar ben zelf nog een beetje kind denk ik 😜 mooie winactie!

Reageren
Diana van Os 2 december 2023 - 4:12 pm

Wauw wat een super leuk knutsel pakket ,ik maak heel graag kans om samen met mijn dochtertje Alisha te kunnen knutselen en ze vind het muizenhuis heel erg leuk

Reageren
Renata Feyen 2 december 2023 - 10:06 pm

Mijn kleindochter knutselt super graag dus ik zou wel gek zijn moest ik niet meedoen aan deze actie

Reageren
Jouvence 3 december 2023 - 10:49 am

OMG wat ziet dit er ontzettend leuk uit! Ik wil graag een gokje wagen voor mijn nichtje, die is een paar weken geleden aangereden en heeft ernstig letsel (o.a. knie verbrijzeld, vorige week geopereerd) en mag nu 12 weken niet lopen en dan nog 1 jaar revalideren. Hiermee heeft ze wat om handen/te knutselen. 🙂

Reageren
Tessa 3 december 2023 - 4:01 pm

Dit ziet er echt zo schattig uit. Leuk dat er ook knutselpakketen van bestaan

Reageren
Gea Boom 4 december 2023 - 7:11 am

Onze jongste kleindochter is helemaal gek op het Muizenhuis zou het graag voor haar winnen, Voor haar verjaardag in februari staat een bezoek aan het huis gepland

Reageren
Fleur 5 december 2023 - 9:51 am

Superleuk! Dit staat al heel lang op het verlanglijstje van mijn dochter

Reageren
Danielle 5 december 2023 - 10:44 am

Superleuk! Wij volgen het muizenhuis al een tijdje, maar het is er nog niet van gekomen zelf te beginnen. Een bakkerij zou dan wel een heel mooi startpunt zijn 🙂

Reageren
Els 5 december 2023 - 1:39 pm

Wij kennen hier in België de muisjes Sam en Julia en het Muizenhuis nog niet, maar we doen graag mee om ze te leren kennen!

Reageren
Manon 6 december 2023 - 12:50 pm

Ik denk dat ik bij ons thuis de grootste muizenhuis fan ben. mijn arme kinderen moeten helaas dan af en toe mee om de muisjes te bekijken. Maar.. mijn dochter is de grootste knutselaar, dus die zal er vast een mooi keukentje van willen maken!

Reageren
Jolijn 6 december 2023 - 8:39 pm

Leuk! Ik maak graag kans (:

Reageren
Mitchel 7 december 2023 - 12:27 pm

Wat een leuk knutselpakket en het ziet er zo echt uit ook! Daar kunnen kinderen uren plezier mee beleven.

Reageren
Marian B 7 december 2023 - 3:04 pm

Leuk om met mijn dochter samen te proberen. Het muizenhuis kent ze, en vindt ze leuk dus dat komt wel goed met dit knutselsetje.

Reageren

Laat een reactie achter