Kids bij de zwangerschap betrekken? Dat doe je zo!

door een gastblogger
Kids bij de zwangerschap betrekken

De komst van een nieuw broertje of zusje is voor het hele gezin een grote verandering. En hoe zorg je ervoor dat ook je andere kids zich betrokken en gezien voelen tijdens de zwangerschap? Daar weet gastblogger Jorinde van Babyshower Guide wel raad mee! In dit gastblog artikel deelt ze haar tips en leuke ideeën om kids bij de zwangerschap te betrekken.

Kids bij de zwangerschap betrekken? Start met een pretecho!

Samen spieken naar het nieuwe broertje of zusje blijft niet alleen voor de ouders bijzonder, maar is ook voor de andere kids een uniek uitje tijdens de zwangerschap. Niet op elke leeftijd zullen ze bevatten wat een zwangerschap precies inhoudt, maar met de bewegende beelden wordt de komst van hun broertje of zusje wel net wat ‘echter’. En naar het hartje luisteren maakt jullie uitje helemaal af. Dus wil je de kids bij de zwangerschap betrekken? Start dan met het samen laten maken van een pretecho.

Gender reveal

Krijgen ze een broertje of zusje? Niet alleen voor jullie als ouders schetst het geslacht weten een concreter beeld voor de toekomst maar ook voor de andere kids is het een spannend moment. Het moment dat jullie het uitvinden en delen is dan ook extra speciaal en een goed moment om de kids bij de zwangerschap te betrekken. Betrek ze daarom bij het moment door ze een popper met confetti of een speciale ballon te geven. Zo creëren jullie een feestelijk verrassingsmoment en delen jullie deze mijlpaal als gezin!

Tip: film de reactie van je kind(eren), want deze is goud waard en wil je later keer op keer terugzien!

Mee naar de babyshower

Hebben de kinderen goed door wat er te gebeuren staat? Kids bij de zwangerschap betrekken kun je eenvoudig doen door ze om hulp te vragen bij het organiseren van een babyshower (of zet ze op de gastenlijst). Voor hen is het een superleuk feestje om bij te zijn en het is een goede manier om kids bij de zwangerschap te betrekken.

Oudere kinderen kunnen bovendien goed meehelpen en meedenken over de invulling van de middag. Probeer wel bij de aanstaande moeder te peilen hoe ze hierin staat. Sommigen kunnen de quality time met hun dierbaren zónder kinderen juist waarderen, terwijl de ander het geweldig vindt om dit moment te delen met kinderen. Kids erbij geeft natuurlijk wel een iets andere dynamiek aan de dag.

Inspiratie opdoen voor een babyshower? Babyshower Guide deelt handige tips, trends en inspiratie voor het organiseren van een babyshower of baby sprinkle voor een tweede kindje! Inclusief cadeautips.

Samen shoppen voor de baby

Kids bij de zwangerschap betrekken kun je ook doen bij het bij elkaar verzamelen van de baby uitzet. Neem ze bijvoorbeeld mee shoppen en laat ze een outfit of een knuffel uitzoeken. Vraag welke keuzes of kleuren zij zouden maken voor de babykamer en laat ze meehelpen met de inrichting. Van shoppen tot kleding in de kast doen of het indelen van de commode. Zo zetten jullie samen belangrijke stappen naar de aanstaande gezinsuitbreiding!

Doe een fotoshoot

Strike a pose! Een zwangerschapsshoot levert bijzonder mooie beelden op van deze speciale fase in jullie leven. Kies poses als gezin, maar zeker ook van de trotse broer en/of zus met de buik. Trek erop uit in het bos, strand of houd het intiem thuis met foto’s in jullie woon- en babykamer. Zo heb je meteen een mooie, tastbare herinnering aan deze bijzondere tijd en er is geen betere manier om kids bij de zwangerschap te betrekken!


Kids bij de zwangerschap betrekken; hoe heb jij dit gedaan en wat zijn jouw tips en tricks? Heb je daarnaast iets aan deze tips? Wij zijn super benieuwd! Deel je tips en tricks gerust hieronder in een reactie.


Affiliate-op-avontuur-met-kids

You may also like

Laat een reactie achter