Schateiland Zeumeren (review)

door Marieke
Schateiland Zeumeren

Ahoy! Gastblogger Marieke ging samen met haar gezin namens op avontuur met kids naar Schateiland Zeumeren toe. Benieuwd of deze binnenspeeltuin voor grote en kleine piraten een aanrader is? Dat deelt ze met ons in dit blog artikel 😀 !

Schateiland Zeumeren

Mocht je eens wat anders willen dan de binnenspeeltuin met het aapje, dan is Schateiland Zeumeren een leuk alternatief. Naast de binnenspeeltuin is er bij mooi weer ook de mogelijkheid om buiten te spelen in en om de recreatieplas. Wij bezochten Schateiland in november en toen was alleen het binnengedeelte open.  

Alle hens aan dek!

Wanneer je binnenkomt bij Schateiland Zeumeren dan stap je direct in de wereld van de piraten. Alles is gemaakt van hout en overal hangen netten, zeilen en er is zelfs een echt kraaiennest. Er wordt ‘piratenmuziek’ gedraaid, waardoor je direct helemaal in de sfeer komt. Door de vele ramen voelt de speeltuin, ondanks het vele hout, toch heel fijn en licht aan. Door de speeltuin heen zijn er veel plekken waar je kunt zitten. Er is een hoekje voor kinderen tot 4 jaar. Daar kun je direct naast zitten. De andere zitplekken zijn iets verder bij de speelgedeeltes vandaan. Een groot voordeel daarvan vind ik dat je daardoor lekker rustig kunt zitten zonder al te veel geschreeuw om je heen.

Avontuurlijke activiteiten

Er is van alles te doen op Schateiland Zeumeren. De speelgedeeltes zijn verdeeld in verschillende eilanden zoals bijvoorbeeld de onderwaterwereld en de kapiteinshut.

Piratenspeeltuin

Het hart van Schateiland is de piratenspeeltuin. Hier kun je klimmen, glijden, springen en klauteren over de touwbruggen en door de geheime tunnels, die uiteindelijk met een grote glijbaan eindigt bij de trampolines. Ook kunnen de kinderen als een echte ‘zandtovenaar’ een tekening maken met zand op een lichtbak. Ter voorbeeld wordt boven de lichtbak een filmpje gedraaid.

Voor de goudzoekers!

Voor de kinderen die van water houden is er een speciale waterzone. Kinderen kunnen hier met een zeef (verkrijgbaar bij de kassa) op zoek naar gouden steentjes in het ondiepe. Bij dit deel van de speeltuin kunnen de kinderen ook over een wiebelbrug lopen en een kasteel beklimmen en lekker met hun blote voeten in het zand.

Shows

Een groot verschil met andere bekende binnenspeeltuinen zijn de shows. Door de dag heen zijn er verschillende interactieve shows. Wij waren er in de middag en toen waren er al 3 verschillende shows. De shows duren ongeveer 15 minuten en de vaste hoofdpersonen (Zack, Zara en Kapitein Gouddukaat) nemen de kinderen mee in een echt piratenverhaal door samen op schattenjacht te gaan. De kinderen dansen en stampen mee en rennen met de Piratenkapitein de hele speeltuin door.  Ook gaan ze samen schatgraven. Door de speakers klinkt steeds een oproep wanneer de volgende show begint, dus je hoeft als ouder niet op zoek naar je kind.

Kapitein Gouddukaat is verder ook veel in de speeltuin te vinden en neemt dan ook rustig de tijd om met de kinderen op de foto te gaan. Ook na de shows zijn er fotomomenten. Erg leuk!

Eten & drinken

Je mag zelf geen eten en drinken meenemen van huis. Wel is er de mogelijkheid om van alles te kopen. Naast koffie, thee en limonade kun je ook allerlei snacks en ijsjes halen. Wanneer je een kinderfeestje wilt vieren bij Schateiland zijn er verschillende arrangementen waaruit je kunt kiezen. Het eten en drinken zit er dan bij in.

En is Schateiland Zeumeren een aanrader?

Wat ons betreft is Schateiland Zeumeren zeker een aanrader! Wij bezochten de speeltuin met 2 kinderen van 4 en 6 jaar. Dat vind ik een hele fijne leeftijd voor dit park. Vanwege de activiteiten denk ik dat het vooral leuk is voor kinderen van 4 t/m 8 jaar. Ze kunnen dan zelf lekker vrij spelen en echt genieten van de activiteiten die er te doen zijn. Ook de shows sluiten goed aan bij deze leeftijdsgroep. Wat ons betreft dan ook super leuk als kinderfeestje! En doordat je je bezoek ook kunt verrijken met verschillende aanvullende arrangementen zoals karten of lasergamen, kun je het voor iedere leeftijd leuk maken. Kortom; wij zijn fan!


Is een bezoek aan Schateiland Zeumeren ook iets voor jou en je gezin? Wij zijn super benieuwd! Deel het gerust hieronder in een reactie, ook als je een vraag hebt aan Marieke.

You may also like

1 reageren

Malou 20 november 2023 - 9:06 am

Ik kende Schateiland nog niet, maar het ziet er heel leuk uit!

Reageren

Laat een reactie achter