Een dagroutine planner van Your Little Family (review & WIN!)

door Mandy
dagroutine planner van Your Little Family review

Heb jij dat ook wel eens? Dat je op de klok kijkt en je ineens beseft dat het al 12 uur ‘ s middags is. Dat je vervolgens schrikt omdat je door alle drukte vergeten bent om met je kleintje een rustig fruitmomentje te hebben? Gastblogger Mandy heeft dat regelmatig. Met de dagroutine planner van Your Little Family kan je meer structuur en duidelijkheid creëren voor je kleintje, maar ook voor ouders. Maar helpt het echt of is het vooral een leuk idee? Mandy deelt het met ons in dit blog artikel. En we mogen ook een set weggeven! Misschien wel aan jou?

Tijd besef

Een peuter heeft weinig besef van tijd, een dreumes al helemaal. Als ouder heb ik het besef wel, maar de tijd vliegt voorbij. Nu we twee kleintjes in huis rond hebben lopen lijkt de tijd ook twee keer zo snel te gaan. De grip op de tijd lijkt soms door mijn vingers heen te glippen. Een planbord kan hierbij extra ondersteuning bieden.
Taken worden zo tastbaarder en een dag is beter te visualiseren voor een kind. Dit schept duidelijkheid en hopelijk ook minder huilbuien, omdat het niet gaat zoals ze willen.

Plan je dag met een dagroutine planner

De dagroutine planner van Your Little Family bestaat uit een houten standaard en 12 pictogrammen. De pictogrammen kan je in de gleuf zetten en zo een dagdeel plannen met afbeeldingen. De pictogrammen zijn aan twee kanten gegraveerd, aan één kant staat een activiteit en aan de andere kant een activiteit met een vinkje. Dit geeft aan dat de activiteit is gedaan.

In een standaard dag/avondroutine zitten onder andere pictogrammen van toilet, wassen, haar kammen, rust, voorlezen, ontbijt, avondeten en jas/schoenen aantrekken. Wij hebben nog extra routine pictogrammen erbij met onder andere bed opmaken, opruimen, sport, lunchen,  huiswerk, dierenvoeren en afwassen.

Hoe plannen met een dagroutine planner ons helpt

Roan vindt overgangen van het ene naar het andere activiteit erg moeilijk. Vaak geven wij 10 minuten van te voren aan dat we gaan aankleden, 5 minuten later weer en daarna is het we gaan dit opruimen en dan gaan we aankleden. We moeten hem echt voorbereiden op het volgende om storing in zijn hoofd te voorkomen. Toen we daar mee begonnen ging alles veel soepeler. Maar ja… Tijd. Het is en blijft een ding. Want soms gaat het minder snel dan verwacht en moet toch ineens de jas aan om naar de peuterspeelzaal te gaan.

Afgelopen kerstvakantie gingen we voor meer structuur

Vooral tijdens de drukke feestdagen was dat nodig! Drie keer per dag maakten we een dagindeling met de de dagroutine planner. Eén voor de ochtend, één voor de middag en de avond. In het begin was het heel interessant. Hij zag het meer als een spelletje waarbij je kaartjes in een standaard kan zetten. Maar na een paar dagen had hij door dat het een dagindeling was. Het was dan vooral leuk om het kaartje om te draaien als iets was gelukt. Het gaf hem voldoening, maar ook houvast en herkenning.

Door samen te plannen gaf het hem ook controle over zijn dag. Alsof hij er ook iets over te zeggen had. Beide kregen we meer grip op de volgorde van de activiteiten van de dag. De tijd vloog echter nog steeds voorbij. Misschien dat het zetten van een alarm erbij helpt. Dat deed ik voorheen ook zodat ik niet te lang een taak uitvoerde (in verband met mijn Niet Aangeboren Hersenletsel).

Wat de dagroutine planner zeker doet is de dag overzichtelijk maken. Het zorgt voor meer rust in huis en dat is heel fijn. Zelf mis ik nog wel een paar pictogrammen zoals fruit eten, drinken, spelletje spelen en slapen. Simpele kleine activiteiten voor een dreumes.

Eindconclusie

Naast een dagroutine planner verkopen ze bij Your Little Family ook weekplanners (en hele mooie houten speelbakken). Dit lijkt mij met name heel handig als de kinderen iets ouders zijn. Voor nu is het voor ons te veel informatie in één keer. Met name voor Roan zal dit te veel informatie zijn. Ook kan je extra pictogrammen bijbestellen. De meeste zijn wel voor schoolgaande kinderen. Dit zorgt ervoor dat je het lang kan gebruiken. Wat ook erg leuk is, zijn de speciale pictogrammen sets zoals Sinterklaas. Al ben ik blij dat we drukke feestdagen nu even achter de rug hebben.

Wij zijn in ieder geval de feestdagen goed doorgekomen, vooral met behulp van de dagroutine planner van Your Little Family! 😀

Win! Een dagroutine planner met extra pictogrammen!

Ben je na dit blog artikel van Mandy enthousiast geworden en nieuwsgierig wat een dagroutine planner met extra pictogrammen voor jou en je gezin kan betekenen? Dan hebben wij super leuk nieuws! Van Your Littly Family mogen we namelijk een hele set weggeven! Mogen we jou hier blij mee maken of ken je een gezin die dit goed kan gebruiken? Laat dan een reactie achter onder dit blog artikel met een geldig mailadres. Misschien dat je wilt delen wat je hoopt dat een dagroutine planner voor jullie kan betekenen en/of aan wie je het cadeau wilt geven? Alles mag! Ook een ‘ik doe mee!’ telt.

De winnaar ontvangt volgende week donderdag een persoonlijke mail van mij waarin ik vraag naar je adres zodat Your Little Family het pakketje kan opsturen.

Update 18-01-2024: Wat een mooie reacties allemaal! Super leuk! Bedankt! We hebben de winnaar zojuist een mail gestuurd.


Gebruiken jullie thuis ook een dagroutine planner? En hebben jullie tips en tricks? Wij zijn super benieuwd! Deel het gerust onder dit blog artikel in een reactie. Hiermee maak je automatisch kans op het winnen van een dagroutine planner met extra pictogrammen!

You may also like

20 Reacties

Annemarie 11 januari 2024 - 9:00 am

Dat zou geweldig zijn om te winnen! Voor duidelijkheid naar onze kleine man en eigenlijk toch ook wel houvast voor mij. In de hoop dat zo huilbuien niet nodig zijn omdat alles duidelijk en overzichtelijk is 🙂

Reageren
Mieke 11 januari 2024 - 7:10 pm

Na het lezen van dit artikel wil ik graag starten met een dagroutine planner. Het geeft controle en rust.

Reageren
Marieke 12 januari 2024 - 8:22 am

Dit zou geweldig zijn voor ons oudste van 5 jaar, zo kan hij hopelijk beter de dagroutine begrijpen en hebben we minder confrontaties.

Reageren
Sharon Romijn-Hoekstra 16 januari 2024 - 9:32 am

Ik doe graag mee voor mijn kinderen. Ik hou van structuur en duidelijkheid dus dit lijkt mij erg handig!

Reageren
Lisa 11 januari 2024 - 8:50 pm

Wat een mooie! Mijn zoontjes vragen steeds vaker naar wat wanneer is, dus een routine planner zou echt top uitkomen. Scheelt mij weer een hoop vragen om te beantwoorden😉

Reageren
Linda Quaedvlieg 12 januari 2024 - 6:02 am

Ohh die zou ik heel graag willen voor mijn zoontje van 3. Die vraagt heel vaak: mama welke dag is het vandaag? Wat gaan we nu doen? En dan? Waar gaan we naar toe, wie brengt me naar bed vanavond. Dit zou hem veel houvast kunnen geven.

Reageren
Elise 12 januari 2024 - 3:05 pm

Oh dit zou ik ook heel graag proberen met onze zoontjes. Met name de jongste vraagt regelmatig wat we allemaal gaan doen die dag. En meer structuur en wat minder stress zou heel fijn zijn voor ons allen. Ben heel benieuwd of dit ons het extra zetje kan geven 🍀

Reageren
Tessa 12 januari 2024 - 3:40 pm

Wat een mooi systeem. In de zorg wordt ook een vergelijkbaar systeem gebruikt

Reageren
Liesbeth 12 januari 2024 - 3:49 pm

Oh dit zou geweldig zijn voor onze dochter. Haar oudere broer heeft een weekplanner, maar daar is Suus nog te jong voor. Voor haar zou meer grip en inzicht in het ritme van de dag super zijn!

Reageren
Annemieke 17 januari 2024 - 8:24 am

Ik doe graag mee! Zou geweldig zijn voor onze oudste, die weet graag waar hij aan toe is 🙂

Reageren
Anne 13 januari 2024 - 6:59 am

Ik zou hier graag mee starten, hij is net met school begonnen om hem wat structuur te geven!

Reageren
Linda 15 januari 2024 - 7:51 am

Voor onze jongste dochter
We kunnen lastig op tijd op school zijn of andere dingen plannen
Zon overzicht brengt veel meer structuur voor ons een supper uitvinding nu duimen zou te gek zijn zo fijn deze uitkomst wauw
Gaaaaf

Reageren
Ria Poirters 16 januari 2024 - 10:15 am

Mandy wat een leuke en goede winactie die fijne routinedagplanner zodat het voor onze kleinkinderen precies duidelijk wordt wat en wanneer ze iets moeten doen. Nu hebben ze een andere maar die werkt niet echt!

Reageren
Sanne 16 januari 2024 - 2:17 pm

Wat een duidelijk en interessant artikel. Precies wat ons kan helpen! Wij communiceren veel met ons zoontje en dat helpt al veel. Maar door het visueel te maken helpt het hem denk ik nog meer. Dus ik doe graag mee 🍀 🙏💙

Reageren
Diana van Os 16 januari 2024 - 7:08 pm

Wauw dat is super fijn een dagroutine planner , dat zou heel erg fijn zijn voor mijn dochtertje Alisha ze is 2,5 jaar en ze houd van structuur ik zelf ook trouwens . Ik heb zelf een weekplanner waar ik alles opschrijf en elke dag what to do dingetjes op te kunnen schrijven . Maar ik zou het erg leuk en makkelijk vinden om samen met met Alisha de dag routine te kunnen maken wat haar dan ook wat rust geeft .

Reageren
Annemieke 17 januari 2024 - 8:25 am

Ik doe graag mee! Zou geweldig zijn voor onze oudste, die weet graag waar hij aan toe is 🙂

Reageren
Jennie 17 januari 2024 - 11:52 am

Heel handig dit leren ze ook op de peuterspeelzaal en geeft rust en duidelijk

Reageren
Marian B 17 januari 2024 - 12:25 pm

Wij hebben dit gebruikt voor onze kinderen, maar zou wel handig zijn geweest. Nu is het niet meer nodig. Mijn zusje/nichtje zou hier wel baat bij hebben daarom doe ik graag voor ze mee.

Reageren
Gaya de Jonghe 18 januari 2024 - 8:45 pm

Wij gebruiken momenteel nog niks voor de planning.. zou misschien wat driftbuien verminderen. 🙏

Reageren
Stefaan 4 februari 2024 - 4:39 am

Wat leuk om structuur te brengen in de dag.

Reageren

Laat een reactie achter