World of Dino’s in de Jaarbeurs Utrecht: Grrruwelijk gaaf?! (review)

door Marieke
World of Dino's in de Jaarbeurs Utrecht review

Afgelopen zaterdag mocht gastblogger Marieke weer samen met haar gezin op pad. Deze keer bezochten ze World of Dino’s in de Jaarbeurs Utrecht. Van tevoren hadden ze al de prachtige reclamefoto’s voorbij zien komen en hun verwachtingen waren dan ook hooggespannen. Maar of het echt een succes was? Dat delen ze met ons in dit blog artikel! 😀

Voorpret

In de Jaarbeurs is parkeren behoorlijk duur. Wij besloten daarom om met de trein naar World of Dino’s te gaan. Dit is goed te doen, want als je de trein pakt naar Utrecht CS dan is het nog maar een paar minuten lopen naar de Jaarbeurs. De kinderen vonden de reis met de trein al een hele belevenis. Aangekomen in de jaarbeurs voor World of Dino’s was duidelijk aangegeven waar we naartoe moesten. Eenmaal aangekomen in de juiste gang konden we de dino’s al horen en zagen we een enorm groot spandoek met levensgrote dino’s erop. Ons avontuur kon beginnen…

Een magisch ontvangst

Na de balie waar je de tickets kon laten scannen kwamen we direct terecht in een donkere hal en ontmoetten we een enorme bewegende T-rex. Onze dochter van 5 jaar vond het even een beetje spannend, maar al snel waren beide kinderen onder de indruk van de grote bewegende dino’s. De sfeerverlichting en de speciale effecten creëerden een hele bijzondere sfeer. De dino’s stonden achter een touw, waardoor je echt heel dichtbij kon komen. Af en toe tilden we de kinderen even op, zodat ze echt oog in oog stonden met een enorme dino!

Speurtocht

De kinderen hadden een World of Dino’s boekje meegekregen met daarin allerlei vragen waarop ze de antwoorden moesten opzoeken. Bij elke dinosaurus stond een informatiebord met informatie over de tijd waarin de dinosaurus leefde en een aantal bijzondere kenmerken. De antwoorden op de vragen van de speurtocht waren allemaal te vinden op deze informatieborden. Met kinderen van 5 en (bijna) 7 jaar was dit nog wel een beetje te moeilijk. We hebben de vragen uiteindelijk samen opgezocht en de kinderen mochten zelf de juiste letter in het vakje schrijven.

Wij waren er aan het begin van de middag (rond 13 uur) en toen was het relatief rustig. Dit maakte dat we wel voldoende tijd hadden om even rustig de informatieborden te lezen en bekijken. En in alle rust samen naar de indrukwekkende dino’s te kijken.

Een reis door de tijd

Er waren veel verschillende soorten dinomodellen te bekijken bij World of Dino’s en daarnaast konden de kinderen ook op verschillende voertuigen klimmen. Zo was er een motor met zijspan en ook een auto waar een dino opklom en waar kinderen interactief op verschillende knoppen konden drukken voor speciale effecten.  Doordat meerdere kinderen dit wilden was er niet veel tijd om er echt op te ‘spelen’. Het was meer voor een foto en weer door. Dit vonden de kinderen wel jammer, want ze vonden die voertuigen wel heel erg leuk om in te zitten.

Paleontologen

Na een uurtje wandelen door World of Dino’s, filmpjes kijken en vragen beantwoorden kwamen we bij een plek waar we even rustig wat konden eten en drinken. Dit was zo’n beetje halverwege de World of Dino’s route. Voor de kinderen waren er bij deze lunchplek verschillende bakken met zand gemaakt waar ze met een kwastje fossielen konden opgraven. Hier was voldoende ruimte om even te blijven spelen.

World of Dino's in de Jaarbeurs Utrecht review

Extra’s

Na onze pauze liepen we verder om nog meer dino’s te bekijken. Aan het eind konden de kinderen nog op een aantal speelgoeddino’s klimmen en in de bek van een dinosaurus op de foto. Ook hier was het niet druk en waren we relatief snel aan de beurt. Eenmaal aan het eind gekomen waren er nog verschillende extra’s. Voor €2,- konden kinderen tot 8 jaar nog twee rondjes op een skelter rijden over een parcours of minigolf spelen. Ook waren er nog allerlei bakken met LEGO en voetbalkooien waar de kinderen (gratis) nog even konden spelen. Voor ouders was er een restaurant waar je wat te eten kon halen. Er was voor elke leeftijd wel iets te doen.

En is World of Dino’s grrruwelijk gaaf?

Wij stonden na ongeveer 2 uurtjes weer buiten. Het was zeker leuk om World of Dino’s te mogen bezoeken. Onze zoon heeft een dino thema op school en voor hem was het dus een extra bijzondere ervaring. De effecten, sfeer en lampen waren echt mooi en er was voldoende afwisseling voor de leeftijd van onze kinderen tussen wat je kon zien en kon doen.  Wel vonden wij het behoorlijk duur voor de tijd die je er doorbrengt. Zeker omdat je naast de entreeprijs ook nog moet bij betalen voor verschillende extra’s opties. Jammer dat dit niet gewoon bij de entreeprijs is inbegrepen.

Voor jonge kinderen is World of Dino’s wellicht nog behoorlijk spannend. Ook hebben zij denk ik niet het geduld om lang te kijken en stil te staan bij de informatieborden. Voor kinderen tussen de 4 en de 7 jaar is het leuk om de dino’s te zien, maar is de speurtocht nog te moeilijk. Kinderen tussen de 8 en de 10 jaar die heel geïnteresseerd zijn in dino’s en er echt veel over willen weten zullen er vast van genieten en veel nieuwe kennis opdoen. Dus al met al is World of Dino’s zeker een aanrader als je kids dol zijn op dino’s!  

Tot slot…

World of Dino’s is nog tot en met 21 januari 2024 te bewonderen in de Jaarbeurs Utrecht. Voor een kinderticket – 3 t/m 11 jaar en 65+ betaal je €19,50 en voor een volwassen ticket – vanaf 12 jaar, €21,50.


Hebben jullie al een bezoek gebracht aan World of Dino’s? En vinden jullie het een aanrader? Deel het gerust hieronder in een reactie. Wij zijn super benieuwd!

You may also like

2 Reacties

Linda schrijft 't op 14 januari 2024 - 7:01 pm

Wat een inspirerende wereld vol dino’ s en leuke interactie voor de kinderen

Reageren
Helen 5 april 2024 - 7:44 am

Love dino’s… Heel leuk blogartikel..
Lijkt me leuk om eens met mijn petekind erheen te gaan..

Reageren

Laat een reactie achter