Sinterland: Een magisch avontuur in Kasteel Groeneveld (review)

door Marieke
Sinterland Kasteel Groeneveld review

Afgelopen weekend bezocht Marieke samen met haar gezin namens op avontuur met kids Sinterland, gelegen in het schilderachtige Kasteel Groeneveld in Baarn. Vanaf het moment dat ze het schoencadeau met het uitnodigingsfilmpje ontvingen, wisten ze dat dit een unieke ervaring zou worden. Benieuwd naar hun dagje uit?

Betoverende omgeving

Het kasteel Groeneveld in Baarn zelf is al een bezienswaardigheid, maar tijdens Sinterland wordt het omgetoverd tot een waar sprookjesland. De fonkelende lichtjes en prachtige decoraties zorgen voor een betoverende sfeer.

Parkeren op Sinterland

Bij aankomst was het even zoeken naar de parkeerplaats. Tijdens Sinterland wordt er verwezen naar parkeerplaats P2. Vanaf daar rijden er elke paar minuten kleine shuttlebusjes om de bezoekers van Sinterland naar het kasteel te brengen. In de busjes kun je al luisteren (en hard meezingen!) met Sinterklaasliedjes, om alvast een beetje in de stemming te komen.

Eenmaal aangekomen op het kasteel kwamen we terecht in een lange rij. We waren vandaag duidelijk niet de enige met het idee om Sinterland te bezoeken 😉. We liepen eerst door de slaapkamer van Sinterklaas, waar de eerste – van vele- fotoplekken was.  Daarna liepen we door een keuken vol met pepernoten naar buiten, waar (voor ons) de echte beleving begon.

Activiteiten voor grote en kleine pieten

Door de hele tuin waren 100 pieten verstopt. Onze kleine speurpieten kregen een formulier met daarop 21 vragen waarop ze de antwoorden konden vinden op het terrein. Als je deze speurtocht goed uitvoert kom je overal langs. Langs de route waren verschillende momenten waarop je met pieten op de foto kon. Spannende avonturen en herinneringen voor later dus! Heel leuk dat de pieten hier echt de tijd voor namen. Dit maakte wel dat je soms wat langer moest wachten.

Wat onze kinderen erg leuk vonden was de afwisseling tussen de vragen van de speurtocht. Voor sommige vragen hoefde je alleen maar goed om je heen te kijken. Bij andere vragen moest je eerst een (interactief) toneelstukje bekijken en weer andere vragen kon je alleen beantwoorden wanneer je op de foto ging op één van de vele fotostops.

De grootste beloning

Na het invullen van de speurtocht kom je op een terrein waar je verschillende kraampjes hebt met snacks (hotdogs, poffertjes, frietjes, warme chocolademelk met slagroom). Wanneer je nog een stukje verder loopt, kunnen de kinderen hun ingevulde speurtocht laten zien. In ruil daarvoor krijgen ze een speurpietendiploma en mogen ze in de rij aansluiten voor het hoogtepunt: een ontmoeting met Sinterklaas en zijn Pieten!

Ook Sinterklaas nam – ondanks de drukte – uitgebreid de tijd om met de kinderen te praten en op de foto te gaan.

Onvergetelijke ervaring

Wij hadden het schoencadeautje besteld op de website. De kinderen krijgen dan een uitnodiging van Sinterklaas in hun schoen. Dit maakt de ervaring net een beetje extra speciaal. 

Wel is het goed om op de website te kijken naar dagen/momenten waarop het minder druk is. Wij bezochten Sinterland op een heel druk moment en moesten daardoor regelmatig best even wachten. In ieder geval verstandig om je lekker warm aan te kleden en een paraplu mee te nemen. Er is heel veel gelegenheid voor het maken van prachtige foto’s om het fotoalbum mee te vullen.

Een ervaring vol verrassingen spannende avonturen en herinneringen die ik ieder kind gun. Het meest geweldig voor kinderen die nog echt in Sinterklaas geloven en die graag op de foto gaan! Dus… Pietenpakjes aan en boeken maar!

Een extra update van Marieke

Na het lezen van veel verschillende ervaringen, bleek dat wij nog geluk hebben gehad met het tijdstip waarop wij Sinterland bezochten. Daar waar ik dacht dat wij een druk moment te pakken hadden en daar een beetje ‘pech’ mee hadden, bleek dit op de andere dagen nog veel erger te zijn.

Wanneer ik deze reacties lees kan ik Sinterland niet meer aanraden. De organisatie heeft te veel tickets verkocht en het is daardoor te commercieel geworden. De lange wachttijden hebben de leuke ervaring die het had moeten zijn voor veel mensen niet kunnen waarmaken. Een teleurstelling voor veel kinderen en daardoor het geld niet waard. Heel jammer.

In basis een leuk idee met een mooie opzet. Door de extreme drukte helaas – op veel momenten – niet kunnen waarmaken wat in de reclame was beloofd.


Zijn jullie al naar Sinterland op Kasteel Groeneveld geweest of staat het nog op de planning? Wij zijn super benieuwd! Deel het gerust in een reactie onder dit blog artikel.

You may also like

23 Reacties

Sandra 27 november 2023 - 10:16 am

Mijn kleinzoontje is daar nog iets te klein voor, maar moest het volgend jaar nog plaatsvinden, zou ik er zeker met hem naartoe gaan!

Reageren
Renata Feyen 27 november 2023 - 10:38 am

Darr had ik nog nooit van gehoord. Dat is best wel een origineel concept met zo vragen en een zoektocht

Reageren
Linda schrijft 't op 27 november 2023 - 3:43 pm

Dat lijkt me een leuke gelegenheid om naartoe te gaan rondom de periode van 5 december.

Reageren
Jouvence 28 november 2023 - 1:03 pm

Wat ontzettend leuk dat je naar het kasteel van Sinterklaas kunt!

Reageren
Wanda 28 november 2023 - 8:50 pm

Dit lijkt mij zeker in deze tijd van het jaar het uitje voor gezinnen met kleine kinderen!

Reageren
Mitchel 29 november 2023 - 4:53 pm

Super leuk dat jullie zijn wezen kijken bij Sinterland. Klinkt als een dag vol avontuur voor de kinderen.

Reageren
Tessa 1 december 2023 - 3:54 pm

Dit klinkt inderdaad als een onvergetelijke evaringen voor de kinderen.

Reageren
Melanie 2 december 2023 - 2:09 pm

Ik ben zeer verbaasd over de positieve ervaringen.
Wij zijn er gister geweest met onze 4 jarige dochter. Drie maal entree en een parkeerkaart, bij elkaar 75 euro, hadden we er iets speciaals van verwacht.
Je loopt inderdaad het kasteel binnen waar je een Piet ziet liggen slapen. Dat is een leuk begin. Daarna loop je een namaakkeuken binnen waar niet veel te zien is. Dan loop je direct door een deur naar buiten waar een speurtocht met opdrachten begint. Voor de prijs die je betaald mag je professionele pieten verwachten maar deze pieten waren verre van dat. De speurtocht stelde ook weinig voor.
Binnen een uur zaten wij weer in de auto.
Sinterland presenteert het als een geweldig dagje uit.
Je verwacht het kasteel door te gaan (zo staat dit ook op de website) maar na 2 kamertjes sta je weer buiten.
Heel jammer dit. Echt een aanfluiting en zeker niet het geld waard! Zo zonde!

Reageren
Claire 2 december 2023 - 2:28 pm

Wat goed dat je je ervaring deelt! En wat ontzettend vervelend dat jullie zo’n nare ervaring hebben gehad. Balen.

Reageren
Robin 2 december 2023 - 2:19 pm

Wat een aanfluiting! Dit is zo tenenkrommend amateuristisch en slecht. Totale geldverspilling. Alle aandacht is naar de website en promotie uitgegaan maar het is gewoon werkelijk helemaal niks. Niet denken oh het zal wel meevallen en toch leuk zijn voor de kinderen. Het is werkelijk waar helemaal NIKS.

Reageren
Claire 2 december 2023 - 2:28 pm

Wat goed dat je je ervaring deelt! En wat ontzettend vervelend dat jullie zo’n nare ervaring hebben gehad. Balen.

Reageren
Desiree 2 december 2023 - 5:14 pm

Echt verschrikkelijk! Auto ver parkeren, lang in de rij staan voor de shuttlebus in de kou. Bij aankomst van het kasteel ook weer lang in de rij. De voorkant van het kasteel ziet er mooi verlicht uit, maar binnen wederom lang in de rij en de aankleding is erg sober. Voor kleine kinderen echt niet te doen zo lang in de rij te staan. Op de terugweg moest de shuttlebus opladen en was er wederom een enorme rij waardoor we besloten terug te lopen naar P 2 in de kou! Enorme teleurstelling dit evenement! En helemaal niet leuk voor kleine kinderen. Ik ben vorige week bij Muiderslot geweest, is veel betaalbaarder en veel leuke activiteiten voor de kinderen en geen rijen. Kinderen krijgen ook zak pepernoten en snoep mee.

Reageren
Claire 2 december 2023 - 5:29 pm

Jeetje wat balen zeg! Je bent de derde vandaag die een negatieve ervaring deelt.

Dankjewel ook voor je Muiderslot tip! Als dat er volgend jaar weer is, zullen we daar aandacht aan schenken 😊

Reageren
Marieke 4 december 2023 - 6:02 am

Wat balen dat jullie zo lang in de rij moesten staan. Ik sprak meer mensen die daar dit weekend veel last van hebben gehad. Blijkbaar hadden wij geluk :(. Voor de shuttle bus heb ik niet langer dan een paar minuten hoeven wachten (1x 10 min en op de terugweg konden we bijna direct instappen) en ook bij de ingang konden wij direct doorlopen. Voor de fotostops wel steeds even in de rij, maar niet extreem lang. Langste wachttijd was voor Sint, maar dat was Max 20-30 min. Vond ik al best lang, maar als ik hoor dat er mensen wel 1- 1,5 uur hebben moeten wachten.. dat kan echt niet

Reageren
Angela van den Hoogen 2 december 2023 - 7:44 pm

Helemaal met je eens! Wat een aanfluiting. Kinderen zwaar teleurgesteld. De uitnodiging suggereert dat je door het kasteel van Sinterklaas gaat. Een buggy is niet te gebruiken vanwege alle trappen staat er… Je staat inderdaad zo weer buiten. Veel geld voor niks. In de uitnodiging staat dat je de sleutel uit de envelop moet meenemen. Kinderen nemen het braaf mee, maar is niks mee gedaan. Echt te veel geld. Pieten waren niet leuk enthousiast naar de kinderen toe, maar echt in hun eigen show. Bij sommige shows stonden meer ouders dan dat kinderen iets konden zien. Het is 17.50 voor een speurtocht buiten. Meer is het echt niet. Schmink stond een rij van 45 minuten.

Reageren
Claire 4 december 2023 - 6:03 am

Wat goed dat je je ervaring deelt! En wat ontzettend vervelend dat jullie zo’n nare ervaring hebben gehad. Balen.

Reageren
Sophie 3 december 2023 - 8:02 am

Wij zijn gisteren geweest. Ik vind het een leuk concept, maar ze hebben veel te veel kaarten verkocht. Om het terrein op de komen stonden we al 20 minuten te wachten. Het scannen van de kaartjes ging heel traag, omdat je voor elk kaartje en nieuwe mail moest openen. Voor de volgende keer is het handig als de organisatie alle kaarten in 1 mail zet. Scheelt veel tijd bij de entree. Het was gisteren -2 graden buiten, dus voor die kleintjes verschrikkelijk koud. Vervolgens 10 minuten wachten voor je het kasteel in komt. Je loopt in rijen achter elkaar langs weinig bijzonders. Een Piet die in bed ligt, een keuken en dan ga je weer naar buiten. Mijn zoontje vond die speurtocht wel echt heel leuk, en ik vond de pieten het ook geweldig doen. Maar bij het smincken staat vervolgens weer een rij van 40 minuten. Die hebben we tot groot verdriet van mijn zoontje over geslagen. Daarna was er een leuk pleintje met eettentjes, waar de Mega lange rij begon on het hoogtepunt, sinterklaas te zien. Die rij ging amper vooruit. Wij hadden allemaal geen gevoel meer in onze voeten door de kou. Toen hebben we ervoor gekozen om sinterklaas over te slaan. Ik vind het nogmaals een leuk concept, maar ze hadden nooit zoveel kaarten moeten verkopen. Je kan kleintjes van onder de 8 niet, stilstaand een uur buiten bij -3, op de sint laten wachten. Toen wij naar de auto liepen was de rij bij de entree 3x zo lang. Ik denk dat die mensen serieus een uur hebben moeten wachten om binnen te komen.

Reageren
Claire 4 december 2023 - 6:04 am

Wat goed dat je je ervaring deelt! En wat ontzettend vervelend dat jullie zo’n nare ervaring hebben gehad. Helemaal met kleintjes en die kou.

Reageren
Saskia van Dam 3 december 2023 - 8:21 pm

Met enorm veel zin, stapten wij met zn 3tjes in de auto voor een rit van 45min naar Sinterland. Het promo filmpje was magisch, dus de verwachting was hoog!
Achteraf gezien (na het lezen van de reviews) hebben wij enorm veel mazzel gehad dat we op P1 konden parkeren, dus voor ons was het parkeren geen probleem. Rij bij de entree verliep nogal traag. (Zoals eerder genoemd: alle kaarten in aparte mail.)
Maar eenmaal door de ‘controle’, begonnen we enthousiast aan ons bezoek.
Eenmaal binnen verdween het enthousiasme al snel doordat we aansloten in een lange rij en schuifelend de tocht begonnen. 2 droevige kamers, wat ‘ziele’pieten en 1 pepernoot verder stonden we weer buiten. Het (te) jonge pietje dat daar stond reageerde niet op ons, ook niet nadat ik haar gedag zei. Achteraf bleek dat zij ons de speurtocht had moeten uitreiken.
Ronduit een aanfluiting hoe alles eruit zag en hoe alles verliep. De enige piet die nog een beetje enthousiast deed noemde het paard van Sint Amerigo, oh nee.. hoe heet hij nu ook alweer? Droevig!
Aan de piet die de certificaten uitreikte aan het einde van de speurtocht, vertelde ik ons speurtocht debacle: oh dat kan. Dat kan?? Het is ronduit schandalig dat ze hier geld voor durven te vragen.
Na weer een lange rij voor Sint te hebben getrotseerd mochten de kids vlug vlug op de foto. Want hup, we moeten door.
Ga er ajb niet heen!! Zonde van je geld! Pure oplichting!
Zou verboden moeten worden om dit volgend jaar weer te mogen organiseren.

Reageren
Claire 4 december 2023 - 6:06 am

Wat goed dat je je ervaring deelt! En wat ontzettend vervelend dat jullie zo’n nare ervaring hebben gehad. Bedankt voor de waarschuwing ook! Na het lezen van alle negatieve ervaringen, zullen wij er volgend jaar ook geen aandacht meer aan gaan schenken.

Reageren
Willem 3 december 2023 - 9:55 pm

De “review” hierboven is duidelijk gesponsord (ze geven ook kaarten weg op twitter).
Voor de echte reviews, google op “sinterland review”. Spoiler: bijna iedereen geeft 1 ster vanwege teleurgestelde kinderen.

Reageren
Claire 4 december 2023 - 5:59 am

Hi Willem, Bedankt voor je reactie 😊! Klopt we hebben inderdaad een win actie gehad voor toegangskaarten. Maar de artikelen die wij hebben geschreven zijn niet gesponsord. Wij verdienen hier op geen enkele manier geld mee.

Reageren
Marieke 4 december 2023 - 6:05 am

Mijn kinderen vonden het oprecht heel erg leuk. Ja, ook wij moesten een aantal keer even wachten. Als ik hoor dat mensen een uur op Sint hebben gewacht dan begrijp ik dat ze negatief zijn. Blijkbaar hadden wij dan ‘geluk’. De kinderen konden gewoon zitten bij de shows, de pieten namen alle tijd en deden het bij ons heel leuk, net als de Sint die een persoonlijk praatje maakte. Of dat het enthousiasme van het begin van en het daarna minder was… of met andere pieten weet ik niet… Wel heel vervelend dat er zoveel mensen een negatieve ervaring hadden. Daarvoor is het inderdaad te duur.

Reageren

Laat een reactie achter