Animal Hospital Nintendo Switch (review)

door Astrid Muçaj-van Hoesel
Animal Hospital Nintendo Switch

Afgelopen weken dook gastblogger Astrid samen met haar gezin (met vier kids, in de leeftijd van 6-12 jaar) in de wondere wereld van Nintendo Switch Animal Hospital. Een game die je meeneemt op een hartverwarmend avontuur vol schattige patiënten, boeiende diagnoses en het uitbouwen van je eigen dierenkliniek. Benieuwd of zij het een aanrader vinden?

Over Animal Hospital Nintendo Switch

Jonge dierenliefhebbers worden vriendelijk uitgenodigd om de fascinerende wereld van Animal Hospital voor de Nintendo Switch te ontdekken. Ga aan de slag als dierenarts, en probeer alle dieren te redden die jouw kliniek binnen worden gebracht. Al snel leer je alles wat je moet weten over dieren uit vier hoeken van de wereld!

  • Zorg voor schattige huisdieren, wilde en exotische dieren, of zelfs magische dieren: katten, honden, panda’s, vossen, wolven, koala’s, eenhoorns… hoe beter de reputatie van je kliniek, hoe meer zeldzame dieren je ontvangt.
  • Voer eerste hulp uit en kom tot de best mogelijke diagnoses door mini-games te spelen.
  • Zorg goed voor de dieren in je kliniek. Door ze water, eten en zorg te bieden, verbeter je jullie band, en ontvang je bonussen.
  • Verander je kliniek in het dierenziekenhuis van je dromen door het naar eigen wens aan te passen en te versieren.
  • Breid je ziekenhuis uit met nieuwe kamers en ontgrendel apparaten waarmee je meer ziektes kunt behandelen!

Animal Hospital is nu verkrijgbaar voor PlayStation®5, PlayStation®4 en Nintendo Switch.

Pas op: cuteness overload!

Vanaf het moment dat we Nintendo Switch Animal Hospital opstartten, werden we overladen met een golf van cuteness. De mogelijkheid om je eigen dierenkliniek te versieren en te personaliseren gaf ons meteen het gevoel alsof we een echt dierenziekenhuis runden. Maar het hoogtepunt? Elke keer dat we een nieuw level bereikten, kregen we de kans om nieuwe dieren aan onze groeiende familie toe te voegen!

Het duurde even voor de kids doorhadden dat ze een ‘taak’ hadden en alleen als ze die taak hadden volbracht ze een level hoger werden gebracht in het spel. Dus dat is gelijk onze tip, kijk linksboven in de besturing naar je to-do lijstje, zodat je niet alleen maar tot de eeuwigheid in level 1 allemaal honden en katten blijft behandelen.

De variatie aan patiënten is écht heel erg leuk

Van knuffelige katten tot speelse honden, van slaperige panda’s tot nieuwsgierige vossen, wolven, aapjes en ja, zelfs magische wezens zoals eenhoorns. Er zijn enorm veel schattige patiënten in deze videogame. En van die laatste (eenhoorns) weten we alleen omdat dat in de beschrijving staat, en we nog niet alle levels hebben uitgespeeld. Elk dier heeft zijn eigen unieke behoeften en het was aan ons om de juiste diagnose te stellen en hen de beste zorg te bieden. Het voelde echt alsof we een wereldreis maakten met ons dierenziekenhuis, allemaal vanaf de bank met onze Nintendo Switch!

Het uitbouwen van je eigen dierenziekenhuis

Een van de meest bevredigende aspecten van Animal Hospital Nintendo Switch was het mogen uitbouwen van ons eigen dierenziekenhuis. Niet alleen konden we nieuwe kamers ontgrendelen om een breed scala aan ziektes te behandelen, maar we hadden ook de mogelijkheid om deze kamers te upgraden en verschillende stijlen te kiezen.

De meisjes waren vooral enthousiast over de diversiteit aan stijlkeuzes, waardoor ze hun creativiteit de vrije loop konden laten. Je kunt elke keer kiezen uit een drietal soort kamers, dus er is voor elk wat wils. Ook kun je de kamers ‘upgraden’ waardoor het soms zelfs mogelijk is om een soort dieren hotel kamer te maken. Alleen de beste zorg voor hun diertjes dus.

Of je nu de voorkeur geeft aan een rustieke boerderijsfeer of juist gaat voor een moderne, strakke uitstraling, Animal Hospital voor de Nintendo Switch laat je jouw dierenkliniek vormgeven zoals jij dat wilt.

De mogelijkheid om te upgraden maakt het nog boeiender, omdat het niet alleen voor het oog mooi is, maar ook de efficiëntie van je behandelingen verbetert. Het voelde als een beloning elke keer als we een nieuwe apparatuur ontgrendelden en daarmee ons hospitaal naar een hoger niveau tilden.

Eindconclusie

Animal Hospital Nintendo Switch is een absolute parel voor dierenliefhebbers en gamers die houden van een mix van schattigheid en uitdaging. De game biedt niet alleen een geweldige ervaring bij het verzorgen van diverse dieren, maar ook bij het bouwen en verbeteren van je eigen dierenkliniek. De constante beloning van het verkrijgen van nieuwe dieren en het upgraden van het hospitaal hield ons keer op keer terugkomen voor meer.

Dus, waar wacht je nog op? Duik in de wereld van Animal Hospital en ontdek zelf hoe leuk het is om dierenarts te zijn op je Nintendo Switch of Playstation!


Zijn jouw kids ook zo dol op dieren en is Animal Hospital Nintendo Switch ook iets voor jullie? Wij zijn super benieuwd! Deel het gerust hieronder in een reactie.


Affiliate-op-avontuur-met-kids

You may also like

3 Reacties

Janet 27 november 2023 - 3:39 pm

Ik heb geen Nintendo Switch, maar anders zou dit zeker een spel voor mij zijn. Ik ben een echte dierenvriend en dit klinkt heel tof om te spelen.

Reageren
Jouvence 28 november 2023 - 1:43 pm

Dit lijkt me dus oprecht een leuk spel voor mezelf. Ik heb alleen geen Nintendo Switch in mijn bezit.

Reageren
Tessa 28 november 2023 - 5:40 pm

Dat ziet er uit als een leuk spel. Een soort tamachie maar dan veel uitgebreider

Reageren

Laat een reactie achter