Sprookjeshof Zuidlaren (review & win!)

door Astrid Muçaj-van Hoesel
Sprookjeshof Zuidlaren review

Afgelopen zaterdag ging gastblogger Astrid samen met haar gezin een dagje uit naar Sprookjeshof Zuidlaren namens op avontuur met kids. Op nog geef twintig minuten rijden bij hun huis vandaan ligt dit prachtige nostalgisch speelparadijs, met een magisch tintje. Benieuwd hoe hun dagje uit was en of het Sprookjeshof een aanrader is? En mogen we jou blij maken met 4 toegangskaarten voor Sprookjeshof Zuidlaren zodat je het ook samen met het gezin kunt gaan ervaren? Lees dan snel verder 😀 !

Het sprookjesbos

Als je de mooi aangelegde paden volgt, dan kom je in het sprookjesbos terecht. Bij bijna alle sprookjes kun je het sprookje tot leven brengen door op een knop te drukken. Aan het begin vond vooral de jongste het af en toe wat spannend (want wat is er nou echt en wat niet?) maar al gauw renden de meiden het hele bos door op zoek naar de mooiste scènes en leukste sprookjes.

Bij een aantal scènes werden er nostalgische kinderliedjes gezongen en afgebeeld, waarop onze dametjes vrolijk mee dansten en zongen. Misschien was het echte eekhoorntje, dat elke keer tussen de sprookjes van Hans en Grietje en Robin Hood, rond hupste, wel het meest magische.

Lekker buitenspelen

Na het sprookjesbos hebben we de hele speeltuin buiten verkend. Wat begon bij een reuzenrad dat je zelf moest aandrijven door te fietsen (fantastisch!) eindigde bij een hartstikke moderne super grote klimberg. En dat is ook wel kenmerkend voor het Sprookjeshof dat al sinds 1954 bestaat en nu aan het moderniseren is. Waardoor het nostalgische met het moderne gecombineerd wordt. Zo is er bijvoorbeeld een super slimme interactieve speelboog en tegelijkertijd moet je zelf de zweefmolen aanzwengelen om hem rond te laten draaien.

De nieuwe toestellen zijn ook echt een mooie aanvulling op de oudere toestellen. Je ziet dat de kinderen het ook echt leuk vinden om juist in de speeltoestellen van vroeger te spelen. En uiteraard zijn de nieuwste toestellen ook in trek. De klimberg wordt meerdere keren overwonnen en ook de Happy Jungle is populair. Dit is een soort overdekte donkere jungle waar je met een kabelbaan doorheen suist. Hartstikke leuk dus, zelfs met de regen een fijn plekje om te spelen.

De kinderboerderij

Helaas was door het slechte weer de kinderboerderij gesloten. Maar we hebben van ver wel herten gespot, en er kwam zelfs een pauw de speeltuin in lopen. Ook bij de kinderboerderij was weer een muzikale scène over Old Mac Donald waar de meisjes enthousiast op mee dansten. Ook zijn er echte alpaca’s en hebben we prachtige kippen gespot. We hopen komende zomer nog eens te gaan, zodat we ook lekker buiten kunnen spelen en dan de kinderboerderij ook echt in kunnen.

Droog en warm in de binnenspeeltuin

Qua weer hadden we pech. Het regende namelijk pijpenstelen. Toen we nat en koud waren was het dan ook de hoogste tijd om naar binnen toe te gaan. Gelukkig is er bij het Sprookjeshof Zuidlaren een ongelooflijk grote indoor speelparadijs.

Naast een supergroot klim en klauter rek, was er ontzettend veel te beleven binnen. De ‘vrije val’ glijbaan viel vooral bij de oudere meiden (11 jaar) in de smaak, en ook de grote gele glijbaan waar je met matjes vanaf moest, was bij iedereen favoriet.

Wat ik zelf super fijn vond is dat er op elke verdieping (maar liefst drie!) een aparte veilige speelplek voor de kleintjes was.

De monorail met de vrolijke eendjes hebben we talloze keren gedaan, en ook binnen was zo’n klimvulkaan. Ook de toren met het spinnenweb, het enorme springkussen en het prachtige houten speeltoestel dat tot op de eerste verdieping reikte, was favoriet.

Toen de hoofdjes wel erg op standje ‘oververhit’ stonden, heb ik de meiden laten uitleven met de mega bouwblokken, waar de oudere dames zelfs een uur zoet mee waren. Hele paleizen, meubels en huizen werden er gebouwd. De diverse rodelbanen vonden de kleintjes weer fantastisch en zelf vond ik het erg leuk om met de foamballen op elkaar te schieten in de ‘saloon’.

Uiteraard kon je er ook allerlei lekkere hapjes, ijsjes, drankjes en meer krijgen, al vond ik dat zelf wat aan de prijzige kant. Voor een Magnum betaalde je bijvoorbeeld €3,50 en een broodje gezond was €6,-.  

Gelukkig mag je verder op het hele park je eigen eten en drinken nuttigen, dus mocht je zelf gaan, dan kan je gewoon buiten aan één van de vele picknicktafeltjes lekker je eigen eten op smullen.

Sprookjestheater

Naast het indoor speelparadijs heeft Sprookjeshof Zuidladen ook een sprookjestheater dat elk half uur een show geeft. Je kunt plaatsnemen op één van vele bankjes in het donkere theater, de muziek start… En je wordt al snel meegenomen in het magische verhaal van het gouden appeltje, dat alle beren proberen te vinden. Behalve dat het aandoenlijk en schattig was, viel er zelfs nog een wijze les te leren in dit theater. Wat de meisjes (6 en 7 jaar) leuk vonden was dat het elk half uur ‘speelde’. Je raadt het al… We hebben het sprookjestheater vaker dan één keer bezocht.

En is Sprookjeshof Zuidlaren een aanrader?

Wij zouden het gezinnen die van nostalgie, écht spelen en uren gezinsvermaak houden absoluut aanraden om het Sprookjeshof Zuidlaren een keer te bezoeken. Je kunt zien dat ze ook echt investeren in het vernieuwen van het park en alles wat er komt is ook speelbelovend. Toen ik de meisjes op de terugweg vroeg wat ze het leukste vonden, zeiden ze tot mijn verbazing het reuzenrad en de zweefmolen. Oftewel, de oudste speeltoestellen die er op het park stonden. Zo zie je maar weer dat ook kinderen van deze tijd best nog wel wat van vroeger kunnen waarderen.

Enthousiast geworden? Dan hebben wij leuk nieuws!

Van Sprookjeshof Zuidlaren mogen wij een lezer blij maken met 4 toegangskaartjes voor een dag en datum naar keuze. Mogen wij jou hier blij mee maken? Laat dan een reactie achter onder dit blog artikel met een geldig mailadres. Misschien dat je wilt delen met wie je dit dagje uit wilt gaan beleven of aan wie je dit cadeau wilt geven? En op welke dag en datum? Alles mag! De winnaar ontvangt volgende week vrijdag een persoonlijke mail van Claire waarin ze je vraagt naar je wensen.

Update 01-12-2023: Bedankt voor al jullie leuke en enthousiaste reacties! Super leuk! De winnaar heeft zojuist een mail ontvangen. Fijne dag!


Hebben jullie weleens een bezoek gebracht aan het Sprookjeshof Zuidlaren of zou dit de eerste keer worden? Wij zijn super benieuwd 😀 ! Deel het gerust in een reactie onder dit blog artikel (hiermee maak je automatisch kans op 4 toegangskaarten!).

You may also like

16 Reacties

Ilona 24 november 2023 - 6:15 am

Wij zijn hier een keer geweest met een familiedag,echt super! Ik zou hier graag weer heen willen met mijn kinderen.

Reageren
Annemieke de Jong 24 november 2023 - 7:10 am

Oeh dit ziet er super leuk uit! Hoe lekker zou het zijn om in de kerstvakantie een dagje uit te kunnen gaan met onze kleine meiden (2 en 4).

Reageren
Kimberly hoeksema 24 november 2023 - 8:34 am

Ik maak graag kans! Zelf veel geweest toen ik zelf nog klein was!

Reageren
Verhelst Myriam 24 november 2023 - 9:46 am

Kan iemand nog een adres vermelden? Wij wonen in Belgie West-vlaanderen Hoe ver is dat? Misschien cadeau voor kleinkinderen.

Reageren
Willem de Wal 24 november 2023 - 10:41 am

Aan deze uitjes winactie doe ik graag mee voor de buurkinderen, zou leuk zijn voor in de kerstvakantie.

Reageren
Linda schrijft 't op 24 november 2023 - 10:46 am

Wat fijn dat er in het park ook mogelijkheid zijn om binnen te spelen.

Reageren
Ria Poirters 24 november 2023 - 2:14 pm

nee nog nooit geweest dus zal ook voor ons de eerste keer worden, lijkt ons SUPERRR om met de twee oudste kleinkinderen naartoe te mogen gaan !

Reageren
Jennifer 28 november 2023 - 6:38 pm

Als kind ging ik wel eens samen met mn ouders naar het sprookjeshof! Vond ik als kind echt geweldig! Zulke leuke herinneringen aan. Wij zijn er met het gezin nog niet geweest en aangezien het nu helemaal is vernieuwd, lijkt het ons super geweldig om daar heen te gaan! En de kids dezelfde prachtige herinneringen te geven. En stiekem ben ik zelf ook wel heel erg benieuwd! <3

Reageren
Charity 24 november 2023 - 3:55 pm

Wat ziet dat er leuk uit, mijn dochter wordt bijna 2 jaar, lijkt mij heel leuk om met haar heen te gaan, ik doe graag mee met de winactie 🙌🏻

Reageren
Suleika 24 november 2023 - 9:27 pm

Dit zou geweldig zijn voor mijn neefjes! Ik ben er zelf nog nooit geweest en volgens mij zij ook niet. Ik doe graag mee!

Reageren
Nency 26 november 2023 - 5:15 pm

Ziet er aantrekkelijk uit.

Reageren
Tessa 27 november 2023 - 5:57 pm

Nooit geweten dat er zo veel sprookjes parken zijn. Ik kende alleen de efteling en het sprookjesbos in valkenburg

Reageren
Doortje Nicolai 29 november 2023 - 11:20 am

Sprookjesachtig mooie actie! Ik maak graag kans op de kaarten, om samen met m’n kleinkinderen van 6 en 3 jaar te genieten van alle avonturen in Sprookjeshof Zuidlaren!

Reageren
Marian B 29 november 2023 - 12:38 pm

Dit is een leuk uitje om samen met mijn dochtertje, mijn zusje en mijn neefje naar toe te gaan! Wat een verassing zal dat zijn!

Reageren
anja 30 november 2023 - 6:34 pm

leuk om een paar kids mee te verrassen dus ik loot graag mee

Reageren
Mirjam 10 december 2023 - 3:42 pm

Net de winactie gemist! We hebben al best wat pretparken bezocht, maar deze staat nog op ons lijstje, Ik hou wel van dit kneuterige.

Reageren

Laat een reactie achter