Raamdecoratie in de kinderkamer? 6 tips!

door Claire
Raamdecoratie in de kinderkamer

Gaan jullie binnenkort verhuizen of de kinderkamer vernieuwen? Dan heb ik leuk nieuws voor je! In dit blog artikel heb ik namelijk 6 tips voor je verzameld zodat het kiezen van de raamdecoratie in de kinderkamer een onwijs leuk en gezellig klusje wordt. Benieuwd naar de mogelijkheden voor raamdecoratie in de kinderkamer, waar je op moet letten, tips en meer? Lees dan snel verder 😀 .

Veiligheid gaat boven alles!

Bij het kiezen van raamdecoratie in de kinderkamer is veiligheid natuurlijk de belangrijkste factor om rekening mee te houden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er geen losse koorden of touwtjes zijn waar je kind in verstrikt kan raken. Kies in plaats daarvan voor een mooi kindergordijn met een cordless systeem of maak gebruik van veiligheidsmechanismen zoals koordspanners.

Het hebben van veilige raamdecoratie is slechts één aspect van een veilige kinderkamer. Zorg er ook voor dat er geen meubels in de buurt van het raam staan waarop je kind zou kunnen klimmen. Plaats eventuele klimrekken of meubels op een veilige afstand om ongelukken te voorkomen.

Verduisterende opties voor betere nachtrust

Een goede nachtrust is essentieel voor groeiende kinderen. Overweeg daarom om verduisterende raamdecoratie in de kinderkamer te gebruiken, zoals verduisteringsgordijnen of rolgordijnen. Deze kunnen helpen om het licht buiten te houden en een rustige en donkere omgeving te creëren waarin je kind beter kan slapen.

Helemaal ideaal zijn bijvoorbeeld jaloezieën waarmee je de lichtinval zelf kunt regelen, zodat je overdag voldoende natuurlijk licht in de kamer hebt, maar ook kunt verduisteren wanneer het tijd is voor een dutje.

Kies voor kindvriendelijke materialen

Kinderen zijn nieuwsgierig van aard en willen graag alles aanraken. Daarom is het belangrijk om raamdecoratie in de kinderkamer te kiezen die gemaakt is van kindvriendelijke materialen. Vermijd bijvoorbeeld decoratieve items met scherpe randen of breekbaar glas. Kies in plaats daarvan voor stoffen gordijnen of blinds van duurzaam materiaal.

Laat je kind meebeslissen en personaliseer

Natuurlijk is het vooral belangrijk dat je kind blij is met de raamdecoratie in de kinderkamer. Ga daarom lekker samen op pad en betrek hem/haar bij het keuzeproces. Laat ze kleuren, patronen en thema’s kiezen die ze leuk vinden.

En als het gelukt is dan kun je de raamdecoratie in de kinderkamer ook altijd nog verder personaliseren. Denk bijvoorbeeld aan leuke raamstickers. Zo kun je de slaapkamer inrichten door er een persoonlijk tintje aan te geven. Wat ook weer helpt bij de verbeelding van je kind stimuleren.

Onderhoudsgemak

Als ouder weet je maar al te goed dat kinderen soms rommelig kunnen zijn. Kies daarom voor raamdecoratie die gemakkelijk schoon te maken is. Machine wasbare gordijnen of afneembare jaloezieën kunnen je leven een stuk makkelijker maken als het gaat om het schoon, fris en opgeruimd houden van de kinderkamer.

Twijfel je nog over de juiste raamdecoratie in de kinderkamer? Vraag dan om professioneel advies

Natuurlijk wil je een keuze maken waar niet alleen jij blij van wordt, maar ook (en vooral) je kind, Als je nog twijfelt over welke raamdecoratie in de kinderkamer het beste bij jullie en je wensen passen, aarzel dan niet om professioneel advies in te winnen. De keuze is namelijk reuze! En er zijn best wat zaken die je in je overweging mee kunt nemen. Raadpleeg bijvoorbeeld een interieurontwerper of een specialist op het gebied van raamdecoratie die je kan helpen bij het maken van de juiste keuze. Zo kun je bij Veneta een adviseur om hulp vragen en ook gratis stalen aanvragen.

Tot slot…

En dit zijn ze! 6 handige tips voor raamdecoratie in de kinderkamer. Vergeet niet dat elk kind uniek is en dat hun persoonlijkheid moet worden weerspiegeld in hun eigen ruimte. Laat je creativiteit de vrije loop en maak er iets moois van! En als je er zelf niet uitkomt, weet dan dat je altijd om hulp kunt vragen. Ik wens jullie veel plezier toe!


Voor welke raamdecoratie in de kinderkamer hebben jullie gekozen? En hebben jullie nog meer tips? Ik ben super benieuwd! Deel het gerust in een reactie onder dit blog artikel.


samenwerken met op avontuur met kids

You may also like

2 Reacties

Kijkje in huis en tuin 18 februari 2024 - 6:59 am

Als ouderxwil je graag dat je kinderen goed slapen, doorslapen en het liefst nog s’ ochtends lang in bed liggen, zodat je zelf ook kunt genieten van een goede nachtrust. Zelf zou ik daarom altijd voor verduisteringsgordijnen gaan.

Reageren
Tess 22 februari 2024 - 5:51 pm

Ik kan me herinneren dat ik altijd luxaflex heb gehad in mijn kamer toen ik klein was

Reageren

Laat een reactie achter