China lights festival in Tiergarten Kleve (review)

door Mandy
China Lights Festival in Tiergarten Kleve


Magische kleuren lichten de vroege avond op. Fladderende vlinders, rook spuwende draken en fleurige bloemen geven Tiergarten Kleve meer kleur. Dit speciaal voor hun 65e jarige jubileum. Maar is China Lights in Tiergarten Kleve echt zo betoverend? Mandy deelt het met ons in dit blog artikel! 😀

China Lights Festival in Tiergarten Kleve

Op Chinees Nieuwjaar opende Tiergarten Kleve (ook wel bekend als dierentuin Kleef) de deuren voor een bijzonder festival. Om hun 65 jarige bestaan te vieren hebben ze honderden prachtige lichtjes geïnstalleerd en de dierentuin getransformeerd tot een kleurrijk magisch bos.

China Lights Festival in Tiergarten Kleve duurt tot 30 maart. Gedurende deze periode zijn niet alleen poolvossen, geiten, stekelvarkens, rode panda’s en stokstaartjes in de dierentuin te bewonderen, maar ook lichtgevende zebra’s, draken, pauwen en vlinders.

Het was zoveel mooier, magischer en betoverender!

“Ohh mama, mooi” roept mijn kleine eenjarige Elise. Roan die is juist stil. Waar hij normaal altijd druk aan het vertellen is, is hij nu compleet onder de indruk van alle mooie kleuren en lichtgevende dieren. Heel eerlijk, van te voren wisten we niet goed wat we moesten verwachten. Je denkt aan een paar gekleurde dieren hier en daar. Maar dit hadden wij echt niet verwacht. China Lights Festival in Tiergarten Kleve was zoveel mooier, magischer en betoverender!

Een onvergetelijke ervaring

Voor de ingang van China Lights Festival in Tiergarten Kleve staat een mega verlichte poort waar je onderdoor moet lopen. Blaadjes met een mega rups en liefheersbeesten. Hier moeten we Roan al meenemen. We zijn nog niet binnen en hij kijkt zijn ogen al uit. Binnen fonkelen honderden lichtjes ons tegemoet. Een lichtgevende pauw opent haar veren en veranderd van kleur naar kleur. We worden begroet door een prachtige Chinese draak en in de bomen sprankelen lichtjes. Het lijkt op vuurwerk.

Zo ongeveer 2/3 van de dierentuin hebben ze verlicht met de mooiste figuren en bloemen. Je loopt van de ene verbazing naar de andere. Niet alleen de kinderen kijken hun ogen uit. Ook wij (moeder, tante en opa en oma). Er is een 20 meter lange draak en een pad met allemaal gekleurde slierten. Het lijkt net alsof we in een Avatar film zijn gestapt. Roan is diep onder de indruk van de lichtgevende draken. Maar hij heeft zeker 10 minuten gestaan bij de lichtgevende dieren. Geheel gehypnotiseerd door de kleine ronddraaiende bolletjes die je doen denken aan rondzwevende vuurvliegjes. “Mooi mama! ” Het is er heel erg mooi!

Het is het geld wat ons betreft zeker waard

China Lights Festival in Tiergarten Kleve is te zien tot 30 maart vanaf 18.00 tot 21.00 uur. De toegangsprijs bedraagt 15 euro voor volwassenen en 9,50 euro van kinderen van twee tot en met 13 jaar. Persoonlijk vind ik dit wel aan de prijs. Vooral omdat het zonder toegang is voor overdag. ‘S avonds zie je de dieren eigenlijk niet, je gaat echt alleen voor China Lights. En ergens is het ook het geld meer dan waard!

Tiergarten Kleve

China Lights Festival is in Tiergarten Kleve. En Tiergarten Kleve omschrijf ik altijd als een uit de hand gelopen kinderboerderij net over de grens bij Nijmegen. Toen ik er zelf als kind kwam bestond het vooral uit geitjes, schapen en een zeehondenshow. De dierentuin is met de tijd meegegaan en het wordt er steeds mooier. De hokken worden minder hokkerig en de zeehondenshow is er niet meer. Het leuke van de dierentuin is dat je dichtbij de dieren komt. Een deel van de dieren mag je voeren met voer die je daar kan kopen voor twee euro. Roan vond het voorheen altijd spannend, maar nu vind hij het geweldig! 

Ook de speeltuin is noemenswaardig! Leuk voor hele kleine kinderen maar ook voor de iets oudere. Overdag zien de figuren van China Lights Festival in Tiergarten Kleve er leuk uit, maar het magische effect komt pas echt als het donker is.

Eindconclusie

Nog steeds zijn wij onder de indruk van China Lights Festival in Tiergarten Kleve. Even waanden wij ons een andere wereld. Een wereld vol kleur en magie. Mocht het volgend jaar georganiseerd worden dan gaan we zeker weer. Maar misschien nog wel een keer voor 30 maart. Gewoon omdat het zo mooi is! 


Hebben jullie al een bezoek gebracht aan China Lights Festival in Tiergarten Kleve? Of staat het op jullie wensenlijstje? Wij zijn super benieuwd! Deel het gerust in een reactie onder dit blog artikel! 😀

You may also like

7 Reacties

Jouvence 14 februari 2024 - 10:34 am

Wat ziet dat er mooi uit en Kleve is helemaal niet ver weg vanaf ons! Ben wel een aantal keer naar zoiets geweest in Burgers Zoo (Burgers light heette dat geloof ik).

Reageren
Eat Live Travel 15 februari 2024 - 8:35 am

Wat ontzettend mooi ziet het eruit. Die figuren zijn echt prachtig! Ik ben zelf nog nooit in deze dierentuin geweest, maar ik loop wel elk jaar trouw de Light Walk in Amsterdam.

Reageren
Amelie van Writings by Amelie 15 februari 2024 - 6:45 pm

In de Zoo van Antwerpen en Zoo Planckendael (Mechelen) organiseren ze ook zulke lichtfestivals! Ooit eens naar die van de Zoo van Antwerpen geweest en was zeker de moeite waard, ook als volwassene!

Reageren
Heleen Schrijvershof 16 februari 2024 - 7:32 am

Haha, het lijkt erop dat jij elke keer precies de dingen bezoekt die ik op m’n lijstje heb staan 😀 Het ziet er prachtig uit!

Reageren
Mitchel 16 februari 2024 - 3:54 pm

Nu snap ik waarom ik regelmatig foto’s zag van China Lights. Kleve ligt hier namelijk dichtbij. Leuk gemaakt met al de verschillende kleuren lichten!

Reageren
Mitchel 16 februari 2024 - 3:55 pm

Nu snap ik waarom ik regelmatig foto’s zag van China Lights. Kleve ligt hier namelijk dichtbij. Leuk gemaakt met al de verschillende kleuren lampen!

Reageren
Tess 16 februari 2024 - 6:35 pm

Wow dit ziet er echt magisch uit. Ik hou hier heel er van. Een paar jaar geleden hadden ze zo iets bij mij in de stad

Reageren

Laat een reactie achter