Madeira met kids: 7 leuke dingen om te doen met kinderen!

door een gastblogger
Madeira met kids tips

Overwegen jullie om naar Madeira met kids te gaan? Dat is een geweldig idee volgens gastblogger Ralph! In dit blog artikel deelt hij dan ook 7 leuke dingen om te doen met kinderen op het Portugese eiland dat bekend staat om de eeuwige lente. Heel veel leesplezier!

Ontdek Madeira met kids

Madeira met kids is wat mij betreft een ontzettend goed idee! Het is een perfecte bestemming voor gezinnen die op zoek zijn naar een mix van natuur, cultuur en plezier. Want voor een geslaagde vakantie met kinderen is het strand altijd een goed idee!

Hoe warm is het op Madeira?

Een lekker zonnetje is heerlijk, maar voor kinderen moet het ook weer niet té heet worden. En daarom is Madeira een perfecte bestemming voor het hele gezin.

Madeira is namelijk het hele jaar door relatief warm. De temperaturen variëren door het jaar heen, maar extreme hitte of kou komt zelden voor. Sterker nog; het wordt ook wel het eiland van de eeuwige lente genoemd.

Zo liggen de gemiddelde temperaturen in de zomervakantie gewoonlijk tussen de 22°C en 26°C. Dit zorgt voor aangename en zonnige dagen. Ideaal natuurlijk voor buitenactiviteiten en het verkennen van het eiland.

Wel is het goed om te weten dat het eiland ook een behoorlijke hoeveelheid regenval kent. Dit is vooral in de hoger gelegen gebieden en tijdens de wintermaanden het geval. Dit draagt wel weer optimaal bij aan de weelderige groene landschappen waar Madeira bekend staat. En buitenspelen met kids in de regen is natuurlijk ook een super leuke activiteit 😉!

En dan nu…. Tijd voor de 7 leukste dingen om te doen op Madeira met kids!

Wandelen langs de Levadas

Madeira’s levadas, de historische irrigatiekanalen, bieden een unieke wandelervaring. Families kunnen genieten van de prachtige landschappen, terwijl ze langs deze rustige paden lopen. Met routes voor alle leeftijden!

Cabo Girão Skywalk

Sta op de op één na hoogste klif ter wereld en kijk door een glazen vloer naar de zee beneden. Cabo Girão Skywalk is een opwindende ervaring voor het hele gezin, biedt onvergetelijke uitzichten. Dit opwindende uitje is gratis te bezoeken!

Madeira Theme Park

Gelegen in Santana, brengt dit themapark de cultuur, geschiedenis en natuur van Madeira tot leven. Van replica’s van traditionele huizen tot interactieve spellen, het is een geweldige manier voor kinderen om spelenderwijs te leren.

Kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis! Als je kinderen 4 of 5 zijn betaal je slechts 2 euro en boven de 5 jaar is 6 euro. Ouders betalen 10 euro per ticket. Gewoon doen, niet nadenken, want het is het waard!

Walvissen en dolfijnen spotten

Een boottocht om walvissen en dolfijnen in Madeira te spotten is een magische ervaring voor het hele gezin. Deze excursies bieden de kans om deze prachtige dieren van dichtbij te zien en meer te leren over het leven van Madeira en de zee.

Kabelbaan en rodelen in Monte

Neem de kabelbaan naar Monte voor een prachtig uitzicht over Funchal en daal vervolgens af met een traditionele rieten slee. Deze unieke ervaring zal je kind zeker gaan onthouden.

Aquapark Santa Cruz

Voor een dag vol waterpret is Aquapark Santa Cruz de perfecte plek. Met glijbanen en zwembaden geschikt voor alle leeftijden, is het een ideale bestemming voor een warme dag.

Heel veel kinderen kunnen genieten van diverse glijbanen. Vaak willen de papa’s en mama’s ook nog lang niet naar huis. Er wordt niet gecontroleerd op zwemdiploma’s, maar ik raad het je aan om deze eerst te behalen.

Bezoek aan een traditionele markt

De Mercado dos Lavradores in Funchal biedt een leuke kennismaking met de lokale cultuur Op Madeira. Jouw kinderen zullen genieten van iets wat je in Nederland niet vaak gaat zien. Vooral de levendige bloemenstalletjes zijn geweldig!

Dit is ook écht een plaats waar de lokale bevolking en toeristen samenkomen. Bij het betreden van de markt word je begroet door een explosie van kleuren en geuren. Alles is mooi om te zien voor je kids. Van de beroemde Madeira-orchideeën tot kleurrijke bird-of-paradise bloemen.

Naast de mooiste bloemen biedt de markt ook een overvloed aan lokale producten. De fruit- en groentestalletjes zijn een geweldige manier voor kinderen om nieuwe en exotische smaken te ontdekken. Laat ze bijvoorbeeld proeven van de passievrucht, papaja, of de beroemde Madeira-banaan.Wat mij betreft dé manier om van Madeira met kids een onvergetelijke vakantie te maken!


Ben jij ook fan van dit prachtige Portugese eiland? En overweeg je om naar Madeira met kids te gaan? Wij zijn super benieuwd! Deel het gerust in een reactie onder dit blog artikel. Ook als je nog meer tips hebt 😀 !

You may also like

1 reageren

Irene 18 februari 2024 - 10:10 am

Wat een fijne tips! Ben nog nooit op Madeira geweest helaas en mijn kinderen zijn inmiddels al ouder, maar zo’n wandeling over de levada’s lijkt me erg leuk.

Reageren

Laat een reactie achter