Buitenspelen met kids in de regen? Zo maak je er een feestje van!

door Claire
Buitenspelen met kids in de regen

Ik moet eerlijk opbiechten; ik ben geen fan van regen. En als er al een druppel valt, dan ben ik al snel geneigd om binnen te blijven. Super zonde en ook onnodig! Want wist je dat buitenspelen met kids in de regen ook super leuk? In dit blog artikel deel ik een aantal leuke activiteiten die je samen met de kinderen kunt ondernemen op regenachtige dagen. Zo kunnen jullie samen genieten van de frisse lucht en heel veel quality time.

Regenkleding en laarzen

Een goede voorbereiding is het halve werk 😀 ! Helemaal als je wilt gaan buitenspelen met kids in de regen. Dus zorg ervoor dat jullie allemaal geschikte regenkleding hebben, zoals waterdichte jassen, broeken en een paar stevige laarzen, zodat jullie geen natte voeten krijgen tijdens het spelen.

In plassen stampen

Regen betekent plassen! En met onze kids die beide Peppa Pig fan zijn, betekent dat jumping In muddy puddles. Oftewel heerlijk in plassen stampen en springen en zich uit leven in de modder. Dus mijn tip? Ga samen naar buiten toe en zoek een aantal grote plassen op. Laat je kinderen lekker spetteren en springen in de plassen. En zing ondertussen de leukste regenliedjes! Zo wordt buitenspelen met kids in de regen gegarandeerd een feestje voor het hele gezin.

Een paraplu race

Een paraplu is super fijn en handig om droog te blijven. Maar wanneer je het aan kinderen geeft verandert het direct in magisch gereedschap. Zo kunnen ze er mee dansen, vliegen en wist je dat er ook leuke spelletjes mee kunt spelen? Organiseer bijvoorbeeld een paraplu race waarbij de kinderen moeten rennen terwijl ze hun paraplu openhouden. Dit zorgt voor veel lachende gezichten en plezier, zelfs als het regent!

Regendruppels vangen

Laat je kinderen ervaren hoe bijzonder regen eigenlijk is door samen regendruppels te vangen. Geef ieder kind een klein bakje of glas en ga naar buiten wanneer het begint te regenen. Vang samen de druppels op en bekijk ze van dichtbij. Dit kan leiden tot interessante gesprekken over de natuur en het weer. Ook kun je er allerlei kleurtjes, bladeren en meer aan toevoegen. Sensorisch buitenspelen met kids in de regen 😉.

Een natuurwandeling maken

Een regenbui verandert de natuurlijke omgeving en maakt alles fris en groen. Maak van deze gelegenheid gebruik om samen te gaan buitenspelen met kids in de regen door een mooie natuurwandeling te maken. Trek erop uit naar het bos of een nabijgelegen park en ontdek hoe mooi de natuur eruitziet na een goede regenbui. En deel met elkaar wat je ziet! Bijvoorbeeld in een spelletje; ik zie, ik zie, wat jij niet ziet en de kleur is….

Bellenblazen in de regen

Een andere leuke activiteit om buiten te doen als het regent, is bellenblazen. Vul een bak met water en voeg wat afwasmiddel toe om bellenblaasoplossing te maken. Ga naar buiten toe en blaas bellen terwijl het regent. De regendruppels zullen de bellen laten dansen en dit creëert een magisch effect.

Voetballen in de modder

Als je kinderen van sport houden, is voetballen in de modder een geweldige optie op regenachtige dagen. Trek oude kleren aan en ga samen naar een grasveldje waar ze lekker kunnen voetballen. Het glibberige veld zorgt voor extra uitdaging en plezier! Ook leuk om te doen voor een ja-dag voor kids!

Tekenen met stoepkrijt

Stoepkrijt is niet alleen geschikt voor droge dagen! Wanneer het regent, blijft het krijt op straat langer zitten en kun je allerlei leuke creaties maken. Laat je kinderen hun artistieke vaardigheden tonen door mooie tekeningen of patronen te maken op de natte stoep.

Waterpret in de tuin

Als jullie een tuin hebben, maak er dan gebruik van tijdens het buitenspelen met kids in de regen! Zet wat emmers of bakken neer en laat je kinderen genieten van waterpret in de tuin. Ze kunnen bijvoorbeeld water overgieten van de ene emmer naar de andere, sponzen laten volzuigen met water en elkaar natgooien, of zelfs een kleine waterbaan maken. En wat dacht je van in de modderkeuken buitenspelen met kids in de regen? Dat beloven heel veel lekkere moddertaartjes te worden!

Samen dansen tijdens het buitenspelen met kids in de regen

Als laatste, maar zeker niet de minste, is er niets leuker dan samen dansen in de regen. Zet wat vrolijke muziek op en laat je kinderen hun energie kwijtraken door te springen, draaien en dansen in de regendruppels. Dit zal ongetwijfeld voor veel plezier en mooie herinneringen zorgen.

Tot slot…

Zo zie je maar. Regenachtige dagen hoeven geen belemmering te zijn om buiten te spelen met je kinderen. En met deze activiteiten kunnen jullie optimaal genieten van de regen en samen plezier hebben in de buitenlucht. Dus trek die regenkleding aan, pak een paraplu en ga naar buiten om nieuwe avonturen te beleven! Ik wens jullie heel veel plezier 😀 !


Buitenspelen met kids in de regen; doen jullie het al? En hebben jullie nog meer tips en leuke aanvullingen qua activiteiten? Ik ben super benieuwd! Deel het gerust in een reactie onder dit blog artikel.

You may also like

5 Reacties

Saskia 21 november 2023 - 7:42 am

ook als volwassenen ben je al snel geneigd binnen te blijven bij regen. Maar een wandeling in de regen kan zo lekker zijn. Vooral omdat het dan nog rustiger op straat is.

Reageren
Debbie 21 november 2023 - 9:38 am

Ik hou ook echt niet van de regen, maar toen mijn kind wat kleiner was ging ik gewoon met hem naar de speeltuin… Nu vind ik het minder leuk in de regen staan als hij speelt in de modder. Moeder van een kind van 6.

Reageren
Kijkje in huis en tuin 21 november 2023 - 11:00 am

Nee buiten de regen in met kleine kinderen is niet echt mijn ding.

Reageren
Mandy 22 november 2023 - 12:18 pm

Oh dat ga ik ook eens proberen, bellenblazen in de regen. En same here hoor, ik blijf ook t liefst binnen met regen. Roan wil dan juist naar buiten, om inderdaad in plassen te springen.

Reageren
Wanda 21 november 2023 - 7:20 pm

Als kind had ik al een pesthekel aan de regen en bleef ik lekker thuis en ging dan vooral zitten lezen. Tegenwoordig heb ik nog steeds een hekel aan regen en blijf ik binnen, nog steeds lees ik dan veel, maar ook mijn mobieltje is dan altijd binnen handbereik.

Reageren

Laat een reactie achter